local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par durvīm!0

39 0

Metāla durvju pasaules klasifikācija satur 13 durvju drošības pakāpes klases. Uzmanības vērts ir fakts, ka banku naudas glabātuvēs ir uzstādītas 6. - 7. pretuzlaušanas aizsardzības klases metāla durvis, bet Noksa Fortā (Fort Knox), kur tiek izglabātas ASV zelta rezerves, ir uzstādītas 13. pretuzlaušanas aizsardzības pakāpes metāla durvis.


Apkārt Fort Knox ir apvilkts dzeloņstiepļu žogs ar 5000 voltu spriegumu, bet, neņemot vērā šo bezprecedenta drošibas pasākuma, pasaulē otrajā lielākajā glabātuvē, kurā tiek uzglabāti četri tūkstoši tonnu zelta stieņu, ir uzstādītas 1 metru biezas un gandrīz 20 tonnu smagas ieejas durvis. Šīs durvis sastāv no septiņiem metāla slāņiem un ir metinātas pēc īpašas slepenas tehnoloģijas.

****

Par vienam no visneparastākajām durvīm pasaulē tiek uzskatītas Tanaka automātiskās durvis. Caur šīm durvīm var burtiski iziet cauri. Durvis sastāv no vertikāli piekārtām plāksnēm. Katra plāksne ir aprīkota ar sensoriem, kas uztver un aprēķina cilvēka silueta kontūras un paver plāksnes tieši tik daudz, cik ir nepieciešams, lai cilvēks brīvi tiktu cauri durvīm.

****

Pasaulē vissmagākās metāla ārdurvis, kuru svars 321,4 tonnas, ir uzstādītas Lourensa Livermora Nacionālajā laboratorijā Kalifornijas štatā, ASV. Šo durvju biezums ir 2,43 metri. Tam ir grūti noticēt, bet šīs metāla durvis it atveramas manuāli, pateicoties īpašai durvju eņģu konstrukcijai.

****

Bet pasaulē visvecākās durvis atrodas vienā no Lielbritānijas pilīm. Ir neapstrīdami pierādīts, ka šīs durvis tika izgatavotas no 11. gadsimtā cirstajiem kokiem. Koki tika nocirsti laika periodā no 1031 līdz 1064 gadiem. Šīs durvis tiek izmantotas arī šobaltdiem.

****

"Visātrākās" durvis uzstādāmas sprāgstvielu laboratorijās. Šādas durvis aizveras aptuveni 0,30 sek., t.i. 30 milisekunžu laikā.

****

Pasaulē vislabāk bruņotās, un, līdz ar to visdrošākās metāla durvis atrodas Kolumbijā. Šo durvju raksturojumi ir sekojoši: ugunsizturīgas, necauršaujamas, sprādziendrošas. Tām ir, 10 slēdženes (slēdzeņu bultu biezums gandrīz 2 cm.), video novērošanas integrācija pēc IP, biometriskās skenēšanas sistēma (pirkstu nospiedumu kontrole), un daži nelieli aizkritņi.

39 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000