local-stats-pixel fb-conv-api

Bruņinieki - mīti un patiesība44

1093 2

izskatās visai baisi vai ne? nabaga bruņinieks iešprotots konservu kārbā un bez ieroču nesēja palīdzības nav spējīgs pat pakustēties? Bet! Labais jautājums- vai tā patiesi bija? Vai bruņinieki tiešam bija divkājaini tanki, kuri ar mokām kustējās un-ir dzirdētas versijas- aiz nespējas izrāpties no sedliem kārtoja dabiskās vajadzības tur, kur vajadzības brīdī atradās un neko nevelkot nost?

1093 2 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

kapē cilvēki domā ka senāk visi bija idioti?

52 1 atbildēt

Domāju, ka viss nebija tik rožaini kā autora rakstā...

Varu saderēt, ka katram indivīdam piemērotu bruņu tērps bija tikai karaļu, lordu, viņu miessargu vienību un citu ĻOOOOTI bagātu karotāju PRIVILĒĢIJA!!!

Kādam karalim nobruņot visu savu smago kavalēriju ar individuāli piemērotām bruņām tajos laikos būtu neiespējams loģistikas murgs...

Pārējie karavīri, kas bija rangu zemāki, bruņojās kā nu kurš varēja... Kurš mantoja bruņas no tēva, kurš paņēma no uzvarēta pretinieka... Un tur jau atkal pielāgošana vairs nebija tik efektīva.

Arī bruņinieku izmantošanas taktika kaujā ar laiku mainījās... Esmu pārliecināts, ka smagā kavalērija noteikti nejāja kaujā ar filmā rādītajām vieglajām "TURNĪRA" bruņām. Tajos pašos vēstures muzejos var redzēt  pietiekami  arī daudz smagākus un nopietnākus bruņu komplektus.

Raksts ir diezgan "vienpusējs" un video amatierisks, lai tam visam piešķirtu kaut kādu "objektīva vēsturiska pētījuma" statusu...

emotion

 

Tāpēc arī patiesība ganjau ir jāmeklē kaut kur pa vidu...

41 0 atbildēt

Katra bruņinieka ļaunākajos mugos rēgojās skārdenes attaisāmais... emotion

21 2 atbildēt

un viņu lielākais bieds bija korozija un bomži -metālfenderētāji

12 0 atbildēt

turnīru bruņas bija 25-30kg, jo viņām principā vajadzēja izturēt tikai pāris pīķa sitienus. bija arī krietni vien smagākas bruņas, līdz pat 100kg. tās arī bija tās, kuras bija paredzētas tā saucamajiem tankiem - jātniekiem, kuri jāja karapulkam pa priekšu un kuru galvenais uzdevums bija vairāk nobiedēt pretiniekus. tie arī bija tie smagnējie bruņinieki, kuri, ja nokrita no zirga, īsit vairs neko nespēja padarīt.

kauju bruņām bija dažādas dekorācijas, kuras arī bija diezgan smagas. turnīru bruņām tādu praktiski nebija. tā pat autors aizmirst arī faktu, ka bruņiniekiem nebija tikai bruņas. bija obligāti jāstiepj karogs, kurš parādīja cik dižciltīgs tu esi. tā pat arī bez zobena līdzi bija nazis, kara cirvis un vēl šādi tādi pričendāļi. dažam labam augstmanim kaujās pat līdzi vilkās speciāls ieroču nesējs, kurš palīdzēja īstā brīdī ieročus nomainīt un daļu mantas stiepa saimnieka vietā.

12 1 atbildēt

ehh sagribeejaas uzspeeleet Medieval total war 2...emotion

6 0 atbildēt
Ideāls raksts
2 0 atbildēt

Francijā bija iespēja uztērpt pilnu ekipējumu.bruņas bija vieglākas par dzelzs riņķu kreklu(nakts kreklu).Lai būtu visā tajā uzpariktē veikls,bija jābūt ĻOTI labi trenētam,palecos cik spēka,bet atrāvos no zemes varbūt kādus 2cm.smags viss tas bija,plus vēl divroku zobens.

1 0 atbildēt

Sāksim ar to, ka bruņinieki pastāvēja vairākus gadsimtus un ir pilnība skaidrs, ka arī vilktās konzervu bunžas krietni attīstījās, tā kā tavi sauktie mīti, zinamā laika posmā ir patiesība!!! 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Es ar līdzs šim biju iespaidojies no Marka Tvena versijas. Interesants raksts!

0 0 atbildēt

3. attēls: zombiju un The Walking Dead scenāristu ļaunākais murgs!  emotion

0 0 atbildēt

nu tas 1450gdabrunas izskatas tadas baigi modernas un krutas. :D

0 0 atbildēt

Un vēl bruņās ļoti labi var uzbrukt vējdzirnavām....

+ Labs raksts.

0 0 atbildēt

Visu cieņu- ļoti interesants raksts. Es tiešām biju iedomājies,  ka bruņinieki bija ļoti neveikli, bet šķiet, ka šie fakti izklausās loģiskāki par vecajie mītiem.

Ļoti patīkams un svaigs skats.

0 0 atbildēt

"Pareizi izgatavotas bruņas vispār praktiski neierobežo sava nēsātāja kustības."

Ja? Uzvelc tās 25-30kg bruņas un pasaki ka tās vispār neierobežo tavas kustības. Diršana.

Otrkārt - tev liekās, ka kaujās visiem bruņas bija speciāli kaltas to nēsātājam un tik perfekti piemērotas? - Nē. Plus, tajā laikā bieži nācās izmantot sūdīgas kvalitātes metālu, kas nozīmēja, ja gribi bruņas, kurām zobens negriež cauri kā sviestam, ir jātaisa biezākas, kas savukārt dod papildu svaru.

Vēl viena lieta - bieži zem tām bruņām tika vilkti ķēžu tērpi vai radžoti ādas kostīmi, kuri paši jau ne tikai samērā daudz svēra, bet arī ierobežoja kustības tīri savas uzbūves dēļ. Tas, ka kaut kas der kā uzliets un ir kā otrā āda, nenozīmē, kas tas neierobežo kustības - pamēģini sev tādu smagu "otru ādu" uzvilkt, šaubos, ka kustēsies tik labi kā bez tās.

Protams, kārtīgs bruņinieks nebija gluži nespējīgs pakustēties, bet nebija arī tik rožaini kā tev te ir sarakstīts. Un bruņas ir daudz un dažādas un no dažādiem laikiem. Viens liels mīnuss kaujas laukā bruņiniekam bija ķivere, kurai bija knapa sprauga pa kuru skatīties, ja negribēji bultu acī dabūt.

Tā lūk - 2-3 biezas papildus ādas un vēl redze sašaurināta par kādiem 80+% = diezgan ierobežota kustību brīvība.

0 1 atbildēt