local-stats-pixel fb-conv-api

Brežņeva tautu nodzirdīšanas programma. 2. Stagnācija. 70-tie gadi11

463 1

Tie neprātīgāki par lopiem ir,

kas slāpes remdē ne ar ūdeni, bet vīnu. .

/Diogens/

Turpināšu stāstu par laikmetu, izvairoties no globālu politisku tēmu apspriešanas. PSRS 1970. gadā. Visās malās dunēja būves, attīstījās savdabīgā, lielvalsts pilnībā kontrolētā, ekonomika. Bija izaugusi jauna paaudze, izglītota, atšķirīga no iebiedētajajiem Staļina laika vergiem, sāka aizmirsties drūmie totalitārisma asiņainie notikumi, kuri risinājās apmēram līdz 1950. gadam.




463 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Alhokolu visas filmas radīja, lai valstī augtu ekonomika, visi dzertu tos draņķus un politikai uz cilvēkiem bija uzspļaut!

9 0 atbildēt

Tas grādīgais pūķis ir viens liels draiskulis, un visu vājo raksturu cilvēku korišs..!

9 0 atbildēt

Tas ir, tīrs spirts(absolūtais alkohols), degvīns parasti ir 40% šķīdums ;)

6 0 atbildēt

Tagad saprotu, kāpēc daži krievi ir tik neaptēsti.

6 2 atbildēt

Sekas joprojām ir pamanāmas Latvijas administratīvajā teritorijā. Arī šaušalīgi smagie likumi attiecībā uz citiem apreibināšanās veidiem arī nāk no padomju likumdošanas. Ne velti tā ir tik drastiska lai protams atbalstītu dominējošās vielas pirkšanu. Nevienā Eiropas valstī nav tik nežēlīgi sodi par alternatīvu vielu lietošanu kā tas ir latvijas administratīvajā teritorijā. Alkohols ir depresants. 

2 0 atbildēt

jebkurā sistēmā, ne tikai sabiedriskajās, tas ir koks ar diviem galiem. ja centies maksimāli panākt kādu efektu, būs cits pretefekts. balanss - lūk tā ir māksla. neteikšu, ka mūsdienu rietumu sistēmā kāds censtos balansēt, bieži vien šķiet, ka tādu pašu lopu baru vien audzina, tikai tagad alkohola vietā ir lielveikalu lētie krāmi, uz kuriem vairums pavilkušies un gatavi notriekt visu savu naudu.

2 0 atbildēt

 

Nedaudz no citas bet tās pašas operas. Valsts standarta . jeb ГОСТ vēstures.

PSRS laikā par rupjiem ГОСТ pārkāpumiem varēja ielidot cietumā uz 8 gadiem, ja tas bija pārtikas industrijā un kura dēļ bija masveida saindēšanās. Tagad pie mums tikai pakrata ar pirkstu un neliels sods sliktākajā gadījumā.

 

1972.gads  26.decembrī stājas spēkā Valsts standarts Etilspirtam.

ГОСТ 18300-72

Drošības sadaļā Nr 5 Pirmajā punktā lasām sekojošo:

„Etilspirts – ir viegli uzliesmojoša, bezkrāsaina viela ar tai raksturīgu smaržu, kas ir stipras iedarbības narkotika, kura izraisa uzbudinājumu, bet vēlāk arī centrālās nervu sistēmas paralīzi….”

26.dec 1982.gads tiek labots un izteikts sekojošā redakcijā:

ГОСТ5964-82

„Etilspirts – ir viegli uzliesmojoša, bezkrāsaina viela ar tai raksturīgu smaržu, kas ir stipras iedarbības narkotika, kura izraisa uzbudinājumu.”

1993 gadā ir šādā redakcijā:

„Etilspirts – ir viegli uzliesmojoša, bezkrāsaina viela ar tai raksturīgu smaržu.”

Te jāpiebilst, nekādu narkotiku un nekādas citas vainas. Dzeriet droši, jā šis galējais ГОСТ5964-93 vēl jo projām spēkā  +  vēl ir ТУ kuru nosaka pats ražotājs un valsts neiejaucās tai lietās.

2 0 atbildēt
Alkohols ir domāts kā tīrs etilspirts.
2 0 atbildēt

Vienkārši lielisks raksts!!!! PALDIES!

1 0 atbildēt

🍕

0 0 atbildēt