local-stats-pixel fb-conv-api

Biedējoši fakti par Ebolas vīrusu43

730 8

Sveiki, spoki. Šoreiz mēģināšu izglītot Jūs nu jau par visai pasaulei dzirdēto Ebolas vīrusu. Gandrīz visi esam dzirdējuši šādu vārdu salikumu, taču kas tas tāds patiesībā ir? Ko tas nodara un kā izvairīties? To visu un daudz ko citu uzzināsi šajā rakstā!

Kopš tā atklāšanas 1974. gadā Ebolas vīruss izplatījās cauri Centrālāfrikai, īpaši par sevi liekot manīt Kongo. Taču līdz šim šis vīruss inficējis salīdzinoši nelielu cilvēku grupu (2014. gada uzlidojumā) - inficēto ir ap 1700 un mirušo vairāk nekā 900. Iespējams, ka visbaisākais šajā visā ir tas, ka mēs ļoti maz zinām par šo vīrusu.

730 8 43 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 43

0/2000

Putni no aukstās ziemas, no Ārfikas uz Latviju atpakaļ atlidos, viss... mums cauri ir!

49 0 atbildēt
ļoti ceru, ka neatnāks līdz Latvijai!
27 0 atbildēt

You know nothing, John Snow. Varbūt šis Ebolas vīruss nemaz nepanes aukstumu, jo, winter is coming. Bet nu šoreiz lieki piebilst, ka paveicies, ka dzīvojam Latvijā. emotion

19 0 atbildēt
Jaludz dievs lai netnaktu
13 0 atbildēt

Tāds ļoti dumš jautājums- bet vai tad vīrtus nevar nonakt uz peimēram graudiem, ko ēd putni vai nu pieņemsi daŗzeņiem un augļiem ja dzīvnieks tam pieskaras, un ja putns jas atlidos uz Latviju piesakrsies cūkai, meža cūkai, vai briedim?  Ko tad darīsimemotion es apsveru domu lūt par veģitārieti :D

17 4 atbildēt

Nu viss, tu mani sabaidīji :D

12 0 atbildēt

Man gan šķiet, ka visas šīs slimības, kas ir - ebolas vīruss un  Āfrikas cūku mēris - nāk no kāda rokām, lai inficētu pasauli. Un mēs pat nejutīsim, ka sākas Trešais Pasaules karš, jo būsim visi slimi.

10 0 atbildēt
bļāviens, nebaidi mani jo man tieši šobrīd, vasaras vidū, ir kautkādas iesnas, klepus un galvassāpes ( p_q)
8 0 atbildēt

Tieši šodien iedomājos kas tad ir Ebolas vīruss un kā var inficēties. Paldies par rakstu! emotion

8 0 atbildēt

Man sāpēja galva un bija iesnas , viss man beigas :D

7 0 atbildēt
afrika ir pedeja viet kur gribetu tgt braukt ;/////
5 0 atbildēt

nu vsjo, eju sapirkt pārtikas krājumus, turpmāko laiku palikšu mājās un sēdēšu spokos... labi, nopietni es arī ceru, ka neatnāks uz Latviju

5 0 atbildēt

Būtiskāko Tu aizmirsi pieminēt un šis fakts netiek arī kultivēts presē. Būtībā pirmais cilvēks, kas saslima ar šo vīrusu stājās dzimumkontaktā (vai arī jebkāda organisma šķidruma apmaiņa) ar dzīvnieku un pēc tam ar cilvēku.  Šo vīrusu nevar dabūt kā iesnas vai kā pļutku, tā kā chill.  Nenodarbojies ar zoofiliju un guli ar Eiropas meitenēm. ;) 

3 0 atbildēt

Mākslīgi sapūsta ažiotāža.Tāpat kā putnu gripa,cūku mēris,aids un citas huiņas,kas dod miljardus farmācijas kompānijām nopelnīt.  Vakcīnas pārsvarā ir mēsli-dārgi mēsli,kas neko nedod. Neticu ka farmācijas iestādēm nav efektīvu zāļu,kas ārstētu,bet tas viņiem nav izdevīgi...

3 0 atbildēt

man ir bailsemotion

2 0 atbildēt

primitīvi sāpju noņemšanas līdzekļi ir joprojām :( labi, ne iboprufēna līdzekļi, bet vēžiniekiem Gaiļezerā joprojām pret sāpēm dodanalgīna šprices, kas neko nepalīdz.

es tiešām ceru, ka līdz Eiropai ebola netiks, tad būs ziepes...

1 0 atbildēt

Welcome to Pleague inc.

1 0 atbildēt

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/521702-atrasts_ebolas_virusa_sakumpacients_tas_bijis_mazs_berns

 

Varēji arī pieminēt, ka sākotnējais pacients bijis mazs bērns.

1 0 atbildēt

Tev droši vien radies jautājums par to, vai arī dzīvnieki ir spējīgi pārnēsāt šo vīrusslimību. Atbilde ir, ka var gan.

Nedaudz zemāk tekstā rakstīts:Precīza Ebolas vīrusa sistēma vēl nav pilnībā izpētīta un nav arī noskaidrots, kā tieši var inficēties, taču lielākā daļa ekspertu pieņem, ka vīruss izplatās tikai cilvēku vidū (saprast - no cilvēka uz cilvēku). Taču paralēli notiek diskusijas, ka ir iespējams saņemt vīrusu arī no dzīvniekiem.

Kāds vispār lasa, ko raksta? Slimo ne tikai cilvēki, bet arī dažas primātu sugas, kā pērtiķi.

0 0 atbildēt

tas gandiaini. parasti virusi parvietojasari pa gaisu. virus ir dns spirale, kas maskejas ar olbaltumvielu apvalku, lai brivi ieklutu dzivnieka sunaas. tiklidz tik lidz sunai, ta apvalku atsta sagremosanai un tasna cela dodas uz kodlinu kur pavairo sevi. ta sakot uz rupnicu radit klonus. ar kuriem aizvieto vajadzigos dns no sunam.  tadel ari sekas pec gripas slimosanas ir tik izteiktas.

0 0 atbildēt