local-stats-pixel fb-conv-api

Ak, kas par valsti bija! Kas par valsti... #58

750 1

Reālu cilvēku reālas atmiņas par Padomju laikiem.

„...Ar trīsām atceros bufeti Urālos, kur vieglas tējas krāsas šķidrums, pēc bufetnieces vārdiem, bija stipra kafija...”

750 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://gigamir.net
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Beidzot kāds raksts kas atspoguļo patiesi PSRS ikdienu.  Parasti visi atceras jaunību un sāk gaudot cik tad bija forši lai gan salīdzinoši mūsdienu IZDZĪVOŠANA ir sapnis salīdzinot ar to laiku.

22 2 atbildēt

Devīto bildi mūsdienu sīkie nesaprastu: "Kā, tikai divas rotaļlietas?" emotion

11 1 atbildēt

1. Nabadzība veicina zagšanu un vardarbību.

2. Tolaik vardarbības uzliesmojumi tika veicināti dažādos laika periodos dažādos PSRS apgabalos pēc vajadzības. Tāpat arī bija noziedzīgie grupējumi un neaizskaramās noziedzīgās personas. Tas veicināja palielinātas vecāku rūpes par savām atvasēm pat pēc pilngadības sasniegšanas. 80-tajos gados milicija civilizētākajās vietās bija papūlējusies samest cietumos kriminālnoziedziniekus, no kuriem lielu daļu izlaida PSRS sabrukšanas dienās. Tepat letiņos vēl var atrast šaušalīgus stāstus par uzbrukumiem civiliedzīvotājiem, laupīšanām un zagšanām, mēģinājumiem ielauzties svešā īpašumā vēl vairākus gadus pēc PSRS sabrukuma.

3. Iedomājies tā laika mobilitāti un racionālās iespējas meklēt pazdušu vai nolaupītu personu. Mirklis, kurā kāds konstatēja faktu, nonāca līdz telefona būdai vai policijas iecirknim līdz mirklim, kad sākās aktīva meklēšana - viss nokavēts. Cilvēks ar tād un tādu telefonu pēdējoreiz konstatēts tur un tur, pēdējoreiz pagāja garām tādam un tādam objektam. No objekta neizgāja, toties izbrauca tādi un tādi transportlīdzekļi. Visa info poličiem monitoros pat neaizbraucot uz bāzi. A ja tolaik izvaroja un nevarēji pateikt, kurš to izdarīja, tad lielākoties atbilde bija - sama vinovata.

3 0 atbildēt

Ak tu šausmas, vienīgais cilvēks atradies, kas sapratis, ka tas ir fufelis!!! Liekas, ka tas ir skaidrs katram, tas ir vienkārši acīmredzami un nevienam nekas nav jāpaskaidro.

1 0 atbildēt

Tā kā esmu dzimiis 21 gadsimta sākumā man liekas smiekīgi emotionemotionemotionemotion

2 8 atbildēt