local-stats-pixel fb-conv-api

Ādolfa Hitlera kapa vieta...12

159 3

Neliels raksts par to kur tad īsti ir nacistu lidera kapa vieta..

Kapa vietas nav, un šis fakts ir devis iemeslu dažādām sazvērestības teorijām desmitiem gadu garumā.

Krievijas un Vācijas plašsaziņas līdzekļos aprakstītie pētījumi par Ādolfa Hitlera un viņa sievas Evas Braunas mirstīgo atlieku likteni ir šādi : pēc pašnāvības fakta konstatācijas 1945. gada 30. aprīlī nacistu līdera uzticības personas abus līķus sadedzināja un atliekas apglabāja Reiha kancelejas dārzā.

Maija pirmajās dienās Padomju Savienības augstākā vadība lika tos atrast un pārabedīt drošā vietā, lai kapavieta nekļūtu par pielūgsmes objektu Ir pieņēmums, ka mirstīgās atliekas izraktas un atkal apraktas teju vai desmit reižu.. Līdz visbeidzot 1970. gadā tās kremētas Austrumvācijas pilsētas Magdeburgas apkārtnē - padomju armijas garnizona teritorijā.

90. gados prese rakstīj, ka Padomju Savienība tomēr ir saglabājusi Hitlera žokļa kaua fragmentu, un tie glabājās Federālās drošības dienesta arhīvos, bet galvaskausa fragments atrodās Krievijas Valsts arhīvā.

2000. gadā tos izrādija par godu Otrā pasaules kara beigu 55. gadadienai. Savukārt 2009. gada rudenī vairāki vācu un britu mediji ziņoja, ka ASV Konektikutas universitātes arheologa Nikolasa F. Bellantoni veiktās DNS analīzes atklājušas : Valsts arhīvā glabātais galvaskauss pieder sievietei. Fragments Bellantoni rīcībā bijis stundu, un paņemtās analīzes viņš salīdzinājis ar paraugu, kas ņemts no saglabātajām asinspēdām uz bunkura dīvāna - uz tā nošāvās Hitlers. Abi paraugi atšķiras. Valsts arhīva vadība šo vēsti komentēja tādējādi ka norādīja - pēdējo četru gadu laikā neviens zinātnieks ar uzvārdu Bellantoni Valsts arhīvu nav apmeklējis.

159 3 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

tur laikam baigie sikreti....emotion

11 0 atbildēt

diez kāds to kapu arī apkopj? ;DD

5 0 atbildēt

Heil, mein Fuhrer!

6 1 atbildēt

sieg heil, mein fuhrer!

2 0 atbildēt

hmm interesanti gan.. skatijos dokumentālo filmu ar par hitleru stastija un viņš izdarīja pašnāvību kara laikā kaut kur nošāvās bija pat sliktas kvalitātes video arhīvs.. bet tas tā.. un par dīvānu nekas netika minēts....

2 0 atbildēt

vot tas gan bija velns :)

1 0 atbildēt

ziilē nu kas ar vinu...

0 0 atbildēt

Kau kādā TV raidījumā to visu rādīja, bija 2 virsnieki, kuri vairākkārtīgi Hitlera atliekas pārapbedīja, līdz 1975 gadā sadedzināja krievu garnizona teritorijā austrumvācijā. Kau kādi vēsturnieki bija atraduši viņa žokļa rentgenuzņēmumu, un pēc tam ar to ieradās Krievijā. No arhīva tika iznesta kaste ar žokli un salīdzināts ar rentgenu, tipa esot īstais Hitlera žoklis, kā arī intervēja tos virsniekus un viņi rādīja sadedzināšanas vietu. Filma bija interesanta, bet ticēt tai paliek katra paša ziņā.

0 0 atbildēt

Ellee iet karstiemotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt