local-stats-pixel fb-conv-api

5 Leģendāras Mistērijas, Kuras Nav Atrisinātas Vēl Šodien5

Apskatīsim 5 vēsturiski neatrisinātas mistērijas, kas joprojām dažiem vēsturniekiem un zinātniekiem liek lauzīt prātu par to no kurienes tās ir cēlušās un vai tās ir patiesība.

462 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Labs raksts 👍
4 0 atbildēt

Ar to domā Eveberiju un vel to otru? Stounhendža ja nemaldos ir visvecākā,vislielākā un labāk saglabājusies kā arī pirmā atklātā-tāpēc arī par to vairāk runā.

1 0 atbildēt

Kāpēc nerunā? Runā. Pat Latvijā nesen iznāca grāmata veltīta šādām aizvēsturiskām būvēm - V.Segliņš "Megalīti.Pasaule.Latvija"

0 0 atbildēt

Autoram "Achean League" - "Ahajiešu līga". Ahajieši ir grieķu ciltis, kas dzīvoja ap Trojas kara laiku Grieķijā pirms tur ienāca doriešu ciltis. Starp citu Ahaja joprojām ir novads Grieķijā, tā pat kā mums Latgale vai Kurzeme. 

Un par Krētas kultūru - manuprāt tā netiek zinātniskajā pasaulē uzskatīta par mistēriju. Versija par to, ka Mīnoja civilizācija smagi cieta Santorīnī salas vulkāna izvirduma rezultātā un ka šīs civilizājas atliekas iznīcināja doriešu iebrukums, ir, ja nemaldos, vispārpieņemta. 

0 0 atbildēt

A kam tur bija jānotiek? Inku civilizāciju spāņu iekarotāji iznīcināja un pilsēta ar laiku tika pamesta. Tā pat kā daudzas citas bijušās Inku valsts pilsētas ar to starpību tikai, ka šī netika iznīcināta un izvazāta citu celtņu būvei dēļ tā, ka ir grūti pieejamā vietā.

0 0 atbildēt