local-stats-pixel fb-conv-api

10 iemesli, kādēļ Hitlers zaudēja Otrajā pasaules karā!23

147 0

Vācijas nacisti ar Hitleru priekšgalā, protams bija spēcīgi, un visa šī iekārta ir palikusi neizdzēšama no vēstures - kā varena un liela impērija. Lai nu kā, tam visam pienāca gals.

147 0 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Varbūt mēs tagad dzīvotu daudz labāk, ja 9.maijā nebūtu notikusi tā lielā un varenā "uzvara". Bet, paldies PSRS par izsūtīšanu un valsts izlaupīšanu.

P.s. 9.maijs ir parasts diena, tie nav svētki! Mums, latviešiem tā ir sēru diena.

P.s.s Kolorado vaboļu lentes miskatē...

22 1 atbildēt

Es kā būtiskāko minētu to, ka Japāna neuzbruka PSRS, kas būtu bijis visloģiskākais solis tajā situācijā. Tāpat never neņemt vērā šifrēšanas / skaitļošanas sfēru, atteikšanās no reaktīvo kara lidmašīnu sērijveida ražošanas un citi aspekti, kas šeit nav minēti.

13 0 atbildēt

Nebūtu tāda ziema uznākusi, Hitlers butu paradi Maskavā uztaisijis 

11 0 atbildēt

Principā viss pareizi, bet vēl varētu papildināt - resursu un galvenokārt degvielas trūkums un šis tas vēl, vienīgi tad tas viss izvērstos ļoti garā pārspriedumā.

7 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt
Būtu viņš jau pašā sākumā devies pa taisno iekarot krieviju, tad būtu pavisam cits iznākums.
6 0 atbildēt
Moderna tehnika - kā uz to skatās. Kompozīcija vācu tankiem nebija moderna, mašīnas sanāca augstas un sarežģītas. Otrkārt, tehniku ražoja par maz. Pat pats masveidīgākais vācu tanks netika saražots vairāk kā 10 000 eksemplāru, kamēr krievi savus T-34 sakļepīja, ja pareizi atceros, vismaz 50 000 mašīnu vai pat vairāk, un mašīna bija vienkārša kā nagla un viegli remontējama
7 1 atbildēt

Nevarēju tomēr noturēties... un tātad: galvenais un svarīgākais iemesls, kāpēc Vācija zaudēja Otrajā Pasaules karā, bija tas, ka Hitlers mēģināja nokost lielāku kumosu, nekā varēja norīt. Vai - mēģināja nest to, ko nevarēja celt. Nevar uzvarēt karu, ja karo praktiski pret visu pasauli - bet tieši tādā stāvoklī Hitlers ar savu ekspansionisko politiku Vāciju eventuāli nostādīja.

Tagad drusku par pseidoiemesliem:

1. Nepareizi sabiedrotie? Jā, sabeidrotie Antikominternes paktā nebija tie stiprākie, bet Hitleram jau nebija nekādas lielās izvēles. Nācās ņemt tos, kas bija pieejami.

2. Nekādas atkāpšanās? Jā, tam droši vien var piekrist, šāda Hitlera stratēģija veicināja vienu otru sakāvi.

3. Par tehniku jau rakstīju. Jā, vāciešiem bija advancēta tehnika, bet šī bija tā reize, kad kara likteni izšķīra kvantitāte, nevis kvalitāte. Daudzās jomās.

4. Kara pieteikšana ASV kā sakāves iemesls? Diez vai. Amerikāņi Eiropas karadarbības teātrī iesaistījās, ja pareizi atceros, tā ap 1943. gadu, kad kara liktenis austrumu frontē jau pa lielam bija izšķirts. Bez šaubām, t.s. `otrā frontē` sarežģīja vāciešiem dzīvi, taču jādomā, ka amerikāņi būtu gājuši palīgā britiem arī tad, ja Hitlers nebūtu pieteicis karu ASV.

5. Hitlera vienpersoniskais vadības stils - jā, droši vien viens no faktoriem. Tomēr te jāatzīmē, ka līdz Polijas kampaņai tas darbojās, iespējams, ka Hitlers vienkārši apreiba no panākumiem un sadomājās par daudz.

6. Hitlers neieklausījās ģenerāļos - sasaucās ar iepriekšējo. Jā, bija tāda lieta, bet ne tuvu ne galvenā. Un diez vai ka tā bija vienmēr, šādas atrunas tikpat labi var būt pašu ģenerāļu (kuri, atšķirībā no Hitlera, karā izdzīvoja) attaisnošanās par neveiksmēm.

7. Ziema - kā jau rakstīju iepriekš, operācija `Barbarossa` jau pamatīgi sāka bremzēt vēl PIRMS bija sākusies ziema. Arī, te vairāk ir `vainīgā meklēšana` no vācu puses, lai norobežotos no savām neveiksmēm. Btw, par 1942/1943 un 1943/1944 gada ziemām vācieši nez kāpēc nesūdzējās, bet 1944/1945. gada ziemu pat izmantoja savā labā, lai iedotu iekšās Sabiedrotajiem Ardenu kalnos.

8. Grieķijas kampaņa patraucēja sākt karu pret PSRS? Nu, Grieķijā vāciešiem karoja viena armija, pret PSRS - 3 armiju grupas. Tātad, rupji rēķinot, vācieši aprīlī pret grieķiem izlika desmito daļu no tā, ko jūnijā lika pret krieviem. Slinkums skatīties divīziju līmenī, bet domāju, ka šis ir salīdzinoši nebūtisks punkts.

9. Staļingradas kauja - jā, ja vāciešiem būtu izdevies tajā uzvarēt, tad viņi varētu atrubīt PSRS no Kaspijas jūras naftas un tādējādi censties izvairīties no nenovēršamas sakāves. Bet nekur nav teikts, ka tas garantētu uzvaru karā.

10. Karš pret visiem - nuja, ar to jau es iesāku. Tālaika starptautiskā sabiedrība piedeva Hitleram Anšlusu un Čehoslovākijas okupāciju, bet viņam, lūk, vajadzēja vēl, gribējās vēl arī Poliju aprīt. Un tad jau arī aizgāja lavīna, kuru Hitlers vairs nevarēja apturēt - jo īpaši tāpēc, ka pats nojauca barjeru (Poliju), kas citādi būtu viņu pasargājusi no tiešas saskares ar PSRS...

5 0 atbildēt

no kurienes ir sauklis "galvenais ir piedalīties nevis uzvarēt"?

1945.gada 30.aprīlis Berlīne A.Hitlers

5 0 atbildēt

Nez,tieši frontes sadrumstalotība,manuprāt bija galvenais iemeslis,bet ne man par to spriest,nesmu piedalījies tai karā,tagad jūksts fakti ko svēti mācija skolā ar faktiem ko var izlasīt no tā laika liecībām...

4 0 atbildēt
Angļi kopā ar vāciešiem būtu atguvuši zaudētās Ziemeļamerikas kolonijas.
3 0 atbildēt

Pēc kara jau visi gudri.  emotion 

2 0 atbildēt

Interesanti fakti.  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Jāmācās šahu spēlēt, lai attīstītu taktisko domāšanu. Nu un tagad ASV arī grābstās pa visu pasauliemotion

1 1 atbildēt