local-stats-pixel fb-conv-api

Virtuļi0

Virtulienes iespaidā nolēmu rakstīt par virtuļiem.

Neviens no jums droši vien nekad nav aizdomājies, kā patiesībā radušies virtuļi.

Virtuļiem ir mīklaina vēsture. Eļļā ceptu virtuļu vēsture neaprobežojas ar vienu valsti vai kultūru, atšķirības redzamas visā pasaulē. Kaut arī precīza virtuļa izgudrošanas vieta, laiks un persona nav zināma, to vēsturē ir atrodami daži notikumi, kas izceļas pārējo vidū. Viena teorija vēsta, ka dāņi jau 19.gadsimta vidū gatavoja olykoeks jeb treknās kūkas. Tās bija vienkāršas kūku bumbiņas ceptas cūku taukos. Dažreiz tās tika pildītas ar augļiem vai riekstiem. Tā kā dāņu imigranti sāka apmesties ASV, viņi turpināja gatavot olykoeks, aizgūstot daudz ko no citām kultūrām, līdz virtuļi ieguva to formu, kādā mēs tos redzam šodien.

Vēlāk tos vairs nepildīja, jo amerikāņu kuģa kapteinim Hansonam Gregorijam bija cits risinājums, kā izcept virtuļa viduci. Viņš atrisināja problēmu, uztaisot caurumu mīklas bumbiņā. Caurums palielināja virsmas laukumu, karstā eļļa piekļuva arī viducim, tāpēc tas vairs nebija jēls.

Vēlāk tika izdomātas arī dažādas glazūras, lai virtuļi būtu skaistāki un baudāmāki.

Ze Donats ir mīkstu un smaržīgu virtuļu kafejnīca, kas atrodas Rīgā, K.Valdemāra ielā 18. Viņi patiesībā piedāvā sajūtas - vairāk kā 30 virtuļu veidi, katrs ar savu stāstu! Piemēram, nopērc Zemeņu sapni un baudi vasarīgu atmiņu. Tikai 50 centi un tu vari apturēt savu ikdienas skrējienu, ļauties sevis lutināšanai un izbaudīt mirkli. Noteikti apciemo!

10 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000