local-stats-pixel fb-conv-api

Uzlauztās zondes8

26 0

Pēdējās tenkas vēsta par to, ka Marsa izpētes zondes esot uzlauztas un pārtvertas, to esot paveikusi anonīma datorentuziastu organizācija, kura vēršas pret Marsa apgūšanas misiju. Uzlauzēju organizācija savu rīcību pamato ar to, ka cilvēki pārāk daudz resursu šķiež izplatījuma izpētei un apguvei, kāmēr ir Zemes nostūri, kuros valda trūcība, netaisnība un noziedzība. Anonīms organizācijas pārstāvis apgalvo, ka viņa organizācijai ir sanācis pārtvert pasaules superdatoru programmas resursu, kuru viņš un viņa biedri esot integrējuši Marsa izpētes zondēs, tādā viedā nodrošinot resursu novirzīšanu tur, kur tie ir visvairāk nepieciešami. Veinīgais kā esot iespējams atgūt kontroli pār viņu modificētajām Marsa izpētes zondēm ir tās pārstartēt, taču tas diez vai kādam izdosies līdz uz Marsa virsmas nebūs nonācis kāds cilvēks, kurš spēs aparatūru izslēgt un ieslēgt bez distancētas vadības. Kā galveno nepilnību programmatūrā, kura nodrošina distancētu vadību pār elektroniku, anonīmais organizācijas pārstāvis min nepilnību laika izteiksmē, kura ir integrēta visā mūsdienu zināmajā elektronikā. Viņa vārdiem paustais liecina par to, ka jo tālāk atrodas ar distanci vadāma ierīce, jo vieglāk šo ierīci esot pārtver, jo laika starpība, kura nepieciešama komandu nodošanai un izpildei ir lielāka, jo vairāk komandu un instrukciju var nodot ierīcei viņa pārstāvētā organizācija.

lasi, vērtē, komentē emotion

26 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

 emotion 

3 0 atbildēt

jā jā.. kārtējais feikais raksts.. nevienai hakeru organizācija nepieder tālo kosmosa sakaru stacijas.. un cik zinu, tad zondes joprojām strādā...  

3 0 atbildēt

Kā vienmēr interesanti. emotion  emotion 

3 0 atbildēt

skan mazliet optimistiski un pēc naudas izspiešanas. 

Cik es zinu, katram verķim ir sava unikāla programma, pie kuras vispirms ir jātiek klāt. Pēc tam ir vajadzīgs ļoti jaudīgs uztvērējs (izmēros vismaz kā Irbenes radioteleskops) un tādi ir jāsavieno vairāki ķēdē. Šobrīd uztveršana notiek izmantojot ASV SETI iekārtas un Austrālijā novietotos teleskopus, tādā veidā noklājot visu zemes virsmu. Pēc tam ir vajadzīgs cietais disks apmēram dzīvojamās mājas izmērā, kur to visu uzglabā, jo datu apjoms ir tik milzīgs, ka to apstrāde prasa vairākus gadus. 

Ja kas tāds hakeriem ir pieejams, tad tie ir Krievijas vai Ķīnas valdība, nevienam citam nav tādas opcijas un iespējas. Un arī tikai šie var būt tik nepatēsti, lai slēptos aiz saukļiem, lai apkaro nabadzību citās valstīs.  

0 0 atbildēt

Kartejais plutiens pret veju...

0 0 atbildēt