local-stats-pixel fb-conv-api

Tumbleweed jeb ripojošie zāles kamoli6

79 4

Tumbleweed, hz kā lai pasak latviski (ripojošā nezāle?) ir augu grupa, kura aug tukšās vidēs un izplatās ar ripošanas palīdzību, kad pūš vējš. Šiem augiem ir dažādas sugas. šis raksts būs par vienu sugu, Kali tragus. Šis augs ir sastopams ziemeļamerikas līdzenumos (Ticis ievests no Krievijas starp linu sēklām 1870jos) un un ir tipisks "western" filmu objekts kuru var manīt gandrīz jebkurā western filmā paripojam pāri neapdzīvotai vietai un ar vēja specefektu.

Šie augi izaug diezgan lieli un varētu pat augt Latvijas laikapstākļos outdoorā. (Es nevienam neieteiktu iekštelpās šķiedēt savu 600W MH lampu)

Šī dziesma atbilst labi šim rakstam...

Atvainojat mani par manu dīvaino rakstu gaumi...

79 4 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Portatiivaa kuula emotionD

6 0 atbildēt

1. nekad neatveinojies par ko raksti. Tās ir  tavas domas un Tu to dari. Nekad neattaisnojies.

2. Es gribu tādu sev mājās... emotion 

6 3 atbildēt

es tādu izmantoju kā krēslu

1 0 atbildēt
Kad esmu high tad man arī patīk klausīties melnos gabalus xD
0 0 atbildēt

Dziesmas dēļ -

0 0 atbildēt

Rakstā skartas tikai ripojošās nezāles negatīvais aspekts. Tāpēc gribu pieminēt vēl kādu faktu.

Ar vārdu 'tumbelweeds' grāmatveikala "Shakespare & Co" tradīciju turpinātājs Džordžs Vitmens apzīmēja visus pie viņa iegriezušos rakstniekus un māksliniekus, kurus viņš turpat veikalā arī izguldīja un kuri vienmēr veikala autobiogrāfiskajā grāmatā aizpildīja vienu lapu. Kāpēc šāds apzīmējums viesiem? Te jāatceras nezāles 'izaugsmi': tā iegūst spēju ceļot pasaulē tikai tad, kad ir nobriedusi un auga virsdaļa atdalās no savām saknēm un dodas "nezināmajā, draudīgajā" ceļojumā.

0 0 atbildēt