local-stats-pixel fb-conv-api

Tas, ko tava skolotāja noklusēja 410

298 24

Šodien kartējo reizi narkotisko un tropisko vielu iespaidā, man prātā ienāca ģeniāls, un kompakts veids, kā saprast to, ko vajadzēja jau saprast agrā bernībā. Proti latviešu valodas pamatus. :)

Šoreiz padiskutēsim par tādām vienkāršām lietām, kā " līdzskanis" un "Patskanis"

Kā jau lielākajam parsvaram no mums zināms, alfabēts dalās divās daļās burtos, kurus mēz parzinām un kas pie velna tie tādi.. Lai vai kā, tas nav viss alfabēta iedalijums, jo burti dalās tajos, kuri ir līdzskani, un patskaņi...

Godīgi sakot, es savā elfa dzīvē nekad nebiju iizpratis, ka tiek apzīmeti šie simboli, kuri ir kuri, un kurš pie velna to visu izdomāja.. Situācija: Tu ej pa tumsu uz savu gultu, un pēkšni atsit kajas mazo pirkstinu, pret galda aso kajas kantīti, un iekliedzies " Bļaģ tā stulbais galds" tatad literāri pareizi būtu teikt, ka bļaģ, ir patskanis ( Jo neatkarīgi no sacītā, tas pats nāk laukā), savukārt tas stulbais galds, ir līdzskanis, jo tas atskan tikai tapec, ka dziļi sirdī centies būt ahujena pareizais čalis, un partraukt bezjedzīgo lamāšanos pasakot kautko jēdzīgu, un pašsaprotamu. Izejot no šīs situācijas, mes varam pieņemt, ka patskanis, ir jebkura lieta, kas pati izdala skaņu, bet līdzskanis, ir sekas patskaņa darbībai.

Par piemēru varam nemt mums visiem to, tik ļoti pazīstamo veidu, ka tiek atbrīvots organisms, no kaitīgajām bifido baktērijām, jebsu kodolīgak runajot kakašanu.

"kaka" ir patsskanis, kurš ar ātrumu 0.052m/s atdurās pret podā esošu skalojamo ūdeni rada berzes koeficientu, kurs ir augstāks par 0, un krīt ar spēku, kas vienlīdzigs 16Nm, tādejādi tiešā trieciena rezultātā priekšmeta sadursmes brīdi dzirdamā skaņa (pļurkš) ir patskanis, bet tālak esošās ūdens virsmas svārstības, tiek definetas, ka līdzskanis.

Ja šis variants, Jums nav visai saprotams, mēģināšu to izskaidrot, mazliet tehniskāk!

Radiostacija, ir patskanis, jo neatkarīgi no tā, vai jūs klausaties, to, vai ne, tā visu laiku skan, tur visu laiku notiek dzīvība, tā pat, ka cermes tavā vederā, ta maļās neatkarīgi no ta, vai tu to velies, vai nē.. līdzskanis šajā situacija ir jebkurs daunis, kurs nav lidz galam iemācijies vārdus un dungo līdz meldiņam, tik anāli, ka dažu brīdi Tu domā " 16. gadi par slepkavību, nav nemaz tik daudz..."

Citi raksti:

Fizika - Zirgspēki un KwH

Matemātikās manipulacijas, reizinot ar 0

Centrberzes speks:

Meklē mani twitter.com, uzdod jautājumus ask.fm

P.s. Ja jūs tagd meklēat šajā rakstā "sauso atlikumu", tad ziniet, tas ir 629683

298 24 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Slinkums lasīt! Knapi saņēmos šito uzra

17 1 atbildēt

Tev vajadzētu nodarboties ar latviešu valodas mācīšanu pamatskolā bērniem emotion

5 0 atbildēt

Tas bija kaut kas tik saprotami nesaprotams emotion

4 0 atbildēt

3.

I have three kids and sh*t. emotion

4 0 atbildēt
Kur var nopirkt to ko tu lieto..lai nāktu šādas filozofiskās idejas.....lūdzu kontaktinfo
3 0 atbildēt

kādam labs joints gadījiesemotion

2 0 atbildēt

Reāli rēcīgs raksts.emotion

2 0 atbildēt

 

"Mazākais pārsvars" - Neloģisks apgalvojums  parsvars tiek likts uz tendenci kas pārvar 50% robežu! emotion Es nezinu, ko Tu domā ar " Mazāko mazākumu" bet ceru, ka Tu nerunā par savu locekli, jo Es To patiešām arī nevēlos redzēt.. emotion 

1 0 atbildēt

Ievieto kādas bildes un būs ok!

0 0 atbildēt

ak, biju aizmirsusi tavus salkanos tekstus.emotion

0 0 atbildēt