local-stats-pixel fb-conv-api

Spēcīgākā zemestrīce Nepālā pēdējo 80 gadu laikā13

352 0

*Atjaunota informācija: šodien Nepālā ir reģistrēti vēl 7 zemestrīces pēcgrūdieni (spēcīgākā 5,1 magnitūda). (28.04.15.)

Iespējams, kāds no Jums vēl nav informēts un nezina, bet šobrīd Nepālā norit glābšanas darbi un valstī ir izsludināta ārkārtas situācija, saistībā ar sestdien, 25. aprīlī Nepālā, netālu no Katmandu notikušo 7,89 magnitūdas zemestrīci (pēc Rihtera skalas). Šī zemestrīce satricināja ne tikai Nepālu, bet bija jūtama arī Indijā, Ķīnā un Bangladešā (arī šajās valstīs ir cietušie).

Bet ar to, dabai nebija gana - joprojām tiek reģistrēti pēcgrūdieni amplitūdā no 4m2 - 6,7 magnitūdām (pēdējais reģistrēts pirms 11 stundām Nepālas - Indijas pierobežā, 4,2 magnitūdu stiprumā), kā arī vakar, 26. aprīlī, Nepālu piemeklēja zemestrīces pēcgrūdiens 6,7 magnitūdu stiprumā, kas izraisīja ķēdes reakciju un iekustināja arī Everestu - ierosinot lavīnu, kas prasīja vairāku alpīnistu nāvi, ievainotos..



352 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
Mani pārņem dalītas izjūtas. Atvieglojums, ka Latvijā tā nav, bet tiešām jūtu līdzi cietušajiem, visai Nepālai, jo viņu valstiņa jau tā ir maza un nabadzīga, bet tagad to piemeklē vēl nelaimes. emotion
10 0 atbildēt

šausmas gan

0 0 atbildēt

Smagi meklēji manu atrasto video???

0 0 atbildēt

man vairāk jautājums - ko tādā pasaules nostūrī dara vairāk kā 40 mūsējo? emotion tad jautājums, cik mūsejo ir citās pasaues malās emotion

0 1 atbildēt