local-stats-pixel fb-conv-api

Pieminot mūžībā aizgājušo leģendāro Albertu Legzdiņu4

Kā jau daudziem zināms vai nē pagājušās nedēļas nogalē 84 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārais "Čikāgas Piecīšu" dibinātājs un viens no izcilākajiem latviešu mūziķiem un komponistiem Alberts Legzdiņš.

Jau tālajā 1961. gadā Alberts Legzdiņš kopā ar Modri Avotiņu, Uldi Ievānu un Jāni Rinkušu nodibināja trimdas latviešu grupu "Čikāgas Piecīši", kas uzturēja patriotisku un veselīgu humora garu latviešiem gan dzimtenē, gan trimdā. Par spīti lielajam attālumam no dzimtenes, grupas dalībnieku sastāva maiņu un daudziem politiskiem šķēršļiem Čikāgas Piecīši turpina pastāvēt vēl līdz pat šai dienai.

Alberts bija Čikāgas Piecīšu lielākās daļas dziesmu(vārdu un melodijas) autors, kā arī lielu daļu pats iedziedājis gan solo, gan kopā ar kādu no piecīšiem, it īpaši Janīnu Ankipāni. Kā arī bija ļoti slavens ar savu milzīgo dzīvesprieku un veselīgo humoru Čikāgas Piecīšu uzstāšanās laikā, Alberts manā skatījumā bija izcilākais latviešu "vakara vadītājs" un publikas mākslinieks.

Pieminot mūžībā aizgājušo, manā skatījumā izcilāko un mīļāko latviešu mūziķi, Albertu Legzdiņu, kura dziesmas jau no bērnības uztur manī latvisko garu un neļauj to pazaudēt.

Saules mūžu latviešu tautai!

"Mūžam saule debesīs mirdzēt neapstās

Mūžam kādi bāleliņi svešos karos jās

Mūžam viņi savas mājas vairāk neredzēs

Mūžam viņu gaitas tautasdziesmā pieminēs"

49 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Man mājās saglābājušas Čikāgas piecīšu plates, tagad liekas dīvaini, ka bija laiki, kad viņu mūziku varēja klausīties tikai slepus...

5 0 atbildēt

RIP emotion

4 0 atbildēt

Tieši tagad klausos Čikāgas Piecīšu lentu uz magnetofona... Esmu izaudzis pie šīm dziesmām. Lai vieglas smiltis....  emotion

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt