local-stats-pixel fb-conv-api

Pārdomas par mūsdienu attiecībām0

Sen,nav bijis pārdomu raksta, bieži tie ir bijuši par politiku un tādām ,no vienas puses ikdienas dzīvi neskarošām tēmām, taču šoreiz ļoti gribētos parunāt,pastāstīt par ,ko krietni tuvāku,turklāt, mūsdienās aktuālāku.

Pēdējās dienās bišķi aizdomāties liek pāris raksti spokos ,viens par to,kur lielījās,par to,ka esot atrunajis 14 gadīgu meiteni caur čatu no pašnāvības (godīgi sakot gan raksts vairāk atgādināju lētu stāstiņu,bet noteikti kādam tā kādreiz ir gadījies) ,un otrs ir raksts,cik noprotu otrā daļa,kur puisis izmisīgi cenšās kautko izdarīt lai izglābtu attiecības,kuru reāli nemaz nav.. Tam klāt liekot nākas piedomāt par miljoniem skumjo tekstiņu un bildīšu ar ,kurām tiek piebāzts visi sociālie tīkli, mediji, gan jau arī spoku bilžu izlasēs ieliekas. Cilveki mūsdienās nesaprot ,kas ir attiecības.

Lai neapvainojas tie,kas necieš krievus, Padomju laiku un vēsturi kā tādu ,bet agrāk nebija tā,ka pusaudži iepazīstās un jau nākamajā dienā "mīl viens otru" ,pēc nedēļas jau gandrīz precās un pēc mēneša jau izšķīrušies un neieredz viens otru,raudot puspasaulei par to . Varētu teikt- tad nebija tādu iespēju, ja tad būtu internets,tad būtu tāpat. Internets- atslēgvārds visām problēmām. Škietami ,liekas,ka internets cilvēkus satuvina un palīdz vieglāk rast kontaktu - agrāk ja vēlējies pastāstīt daudz lietu no savas dzīves bija jāsūta vēstule,kura mūžību gaja pie adresāta un pēc tam tādu pasu mūžību nāca atbilde. Tagad click,click un vēstule gatava. Super- visu var uzzināt momentā. Vajag parunāt ar 3 draugiem reizē -bliežam grupas čatu whatsapp vai skype. Nav nekādu problēmu. Bet tajā pat laikā ,tas iznīcina komunikāciju. Lai izrunātos nevajag tikties, zūd emocijas, jo dzīvē tu no tuva drauga nenoslēpsi ,ka ir slikti, bet internetā - uzmetam rēcošo smaidiņu un job done. Visi domā,ka man viss super. Agrāk cilvēkus apcēla, pa retam arī ,kads dēļ tā nodarīja sev ko, bet ,tomēr, lielākoties to prata uztvert kā joku . Tagad -dēļ anonīmiem truļņikiem veic pašnāvības, graizās,raud ,met intīma rakstura foto,lai kautko apliecinātu. Kam tas vajadzīgs? Kāpēc°? Skaidrojums vienkāršs - jo cilvēks nezin kā parādīt savu taisnību neizejot no virtuālās pasaules. CIlvēks prot sevi apliecināt tikai tur. Protams, liela daļu cilvēku vel neslimo ar šo problēmu. Taču tā aug. Paskatoties tagad ierakstus ,ko raksta 20-25 gadus veci cilvēki un 12-16 gadus veci cilvēki,reizēm liekas, ka vecumi ir otrādi. Tieši 2. grupa biežak lielās,kā tusē,raud par lielajām mīlestībām - vecumā,kad mīlestībai jābūt pret mammu un tēti,nevis 5 gadus vecāku čali ,kad jāskumst par negodīgu skolotāju vērtējumu skolā ,nevis to,ka ballītē tiki klāt tikai vienam čalim. Cilvēks pārāk pieaug pie virtuālās pasaules. Jā,tā palīdz daudz ko izdarīt vieglāk,kaut vai vieglāk referātu uzrakstīt,vai laiku nosist, bet tas tai pat laikā traucē - cilvēks zaudē iespēju ieācīties atrast informāciju. Good luck,tiem,kas prot ko nopietnu izdarīt tikai ar māti Googli un Atlants.lv, ja kādreiz būs,kas jāpadara bez šiem palīgiem. Good luck tiem, kas par mīlestību sauc nedēļu ilgas attiecības caur sociālo tīklu ,pēc tam savā dzīvē izveidot īstas un nopietnas attiecības. Droši vien būšu jau aizrāvies, un atvainojos,ja aizskāru,kāda jūas. Tās ir tikai manas domas- tām var piekrist un var nepiekrist.

77 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000