local-stats-pixel fb-conv-api

NASA robots atrisina 19 gadus vecu slepkavību15

164 0

Dauna Sančeza (Dawn Sanchez) pēdējo reizi tika redzēta dzīva, kad viņa iekāpa Bernado Basa (Bernado Bass) mašīnā 1991. Gadā. Viņas pazušana un nāve netika atrisināta līdz šim gadam, kad pateicoties mazajam NASA robotam, par viņas slepkavību Basam piešķīra sešus gadus cietumā.

Laikā, kad Sančeza pazuda, Bass bija viņas puisis, un bija liecinieku ziņojumi, ka viņš esot sašāvis savu meiteni, kamēr viņi strīdējās viņa mašīnā, tukšā autostāvvietā. Vienīgā problēma bija tāda, ka netika atrasti nekādi pierādījumi, kas šos ziņojumus apstiprinātu. Nebija ne mašīnas, ne ieroča, ne līķa.

Tas nozīmēja, ka Bass tika sveikā cauri ar slepkavību, līdz šim brīdim, kad aizdomās turamā mašīnas daļas tika atrastas apraktas kādā pamestā laukumā. Mašīnas daļas visticamāk nebūtu atrastas, ja NASA nebūtu sagādājuši aprīkojumu, kas tika izmantots izmeklēšanai. Izmantojot NASA speciāli būvēto robotu, izmeklētāji varēja atrast un izplānot, kur tieši mašīnas daļas varētu būt apraktas:

‘’Izmeklēšana tika beigta 1991. Gadā pierādījumu trūkuma dēļ. Nesen izmeklēšana tika atsākta, kad kāds esot ziņojis, ka mašīna varētu būt izjaukta un aprakta lielā pamestā laukā Alviso, Kalifornijā. Precīza vieta, kur mašīna varētu būt aprakta, netika minēta un veikt izrakumus visā laukā būtu bijis pārāk dārgi. Vēl pietam lauks bija noklāts ar diezgan daudz metāllūžņiem, kas padarītu vienkāršus meklējumus ar metāla detektoriem par neiespējamiem.

[...]

Jaukta zinātnieku un inženieru grupa no CMIL, NASA un USGS izveidoja īpašu robotu Senseta MAX 5.0A, kurā iekārtas, kas pētīja magnētismu izpētes rajonā. Pēc tam izpētes dati tika iesniegti izmeklētājiem un pēc to analīzes tika atklātas iespējamās mašīnas daļu atrašanās vietas. Balstoties uz šiem datiem, pēc izrakumiem visas mašīnas daļas arī tika atrastas’’

Kā jau iepriekš minēju, Basam piesprieda sešu gadu cietumsodu par slepkavību.

164 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000

Tam kroplim gan noteikti bija neliels pārsteigums, kad pēc 20 gadiem atnāca ar gataviem pierādījumiem un uzlika rokudzelžus.

8 0 atbildēt

par dziesmas nelegālu novilkšanu var dabūt vairāk :/

6 0 atbildēt

6 gadi par slepkavību. pffff, vispār tos slepkavas uz mūžu visus jāsēdina vai pie sienas jāliek! TEV NEBŪS ATŅEMT CITAM DZĪVĪBU!

2 0 atbildēt

6 gadi par slepkavibu...Pretty nice.

1 0 atbildēt

"Basam piesprieda sešu gadu cietumsodu par slepkavību..."

Mazliet gan par maz. 

1 0 atbildēt

6 gadus tas jau nieks

1 0 atbildēt

normals aparats

0 0 atbildēt

manuprāt, vēl papildus vajadzētu ar pliku pēdu pa seju un tad varbūt būtu norēķinājušies, bet 6 gadi? Pfff..

0 0 atbildēt

džekam nebija naudas advokaatiem, gan jau taa nekas nebuutu!

0 0 atbildēt

tu lassara aizej un atseedi tos sešus gadus, tevi npirmajaa dienaa izpisiis tavaa maigajaa dupsiiti!

kljuusi mar meiteni! emotion

1 1 atbildēt

Ganjau čalis vecs onka tagad :D

0 0 atbildēt

psc tikai 6 gadi,tur tak vismaz 15 gadus varee jau noraut kā minimums,dažos štatos viņu uz elektriskā krēsla uzliktu

0 0 atbildēt

Katrs saņem pēc nopelniem ...agrāk vai vēlāk :)

Re kā tehnoloģijām attīstoties paverās iespēja atklāt vecus noziegumus.

0 0 atbildēt