local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsu Latvija?54

180 24

Sveiki,

Man jau sen ir gribējies uzrakstīt savas domas par Latviju. Tāpat man ir tikai 19. tāpēc daudz, ko esmu uzrakstījis, kādam varētu likties smieklīgi utt, bet sry, ka mana dzīves pieredze ir tikai 19.gadi (Pirms lasāt, lūdzu, nevajag teikt, ka es te kaut ko "kurinu" un tml.)


Nevienam nav noslēpums, ka daudziem latviešiem nepatīk un ir problēmas saskarē ar krieviem. Man par laimi, es neesmu šis gadījums, tomēr, ja mēs skatāmies globāli, tad Krievija man pagaidām īpaši nepatīk. Iemesls, domāju, ka tāds pats kā daudziem, ir Krievijas agresija pret Ukrainu.


Sākumā, es viennozīmīgi vainnoju Krieviju un domāju, ka viņi arī visu tur uzsāka, bet nu vairs es par to neesmu tik pārliecināts. Nesen noskatījos dažas interesantas filmas, kuras iesaku Jums arī noskatīties:
1) Citizenfour
2) Kill the Messenger
Šīs abas filmas ir par ASV, par to, ko tā ir izdarījusi un uz ko tā ir spējīgā.

Īstenībā, es pat nebiju izbrīnīts. Pēc šīm filmām, bik pārdomāju velreiz visu šo un ja godīgi, man vairāk ir bail no tā, ka Latvijā ir "NATO" karavīri(ar NATO šoreiz ir jāsaprot, tikai un vienīgi amerikāņu karavīrus, jo praktiski viņi ir vienīgie no NATO, kas pie mums ir lielos apmēros, pat pārāk lielos), viņu skaits dažās bāzēs ir lielāks kā pašu latviešu karavīru skaits(šo es zinu 100% droši).

Atceros, ka sākumā Krievija bļāva, ka rietumi tur visu čakarē utt. Tagad, iedomājoties, ja viņiem tomēr bija taisnība, tad viss šis bija kārtīgi izplānots:
1) Izraisīt nekārtības Ukrainā - ir kur nogrūst ieročus un bik nopelnīt
2) Viegli tiks iebiedētas Baltijas valstis, līdz ar to būs viegli "NATO" karavīriem ienākt Baltijā un šeit palikt. (Interesants ir fakts, ka jebkura bāze, kurā amerikāni iekārtojas, viņi pēc tam to nekad nepamet, vai mēs tiešām vēlējāmies amerikāņus LATVIJĀ ?)

3) Tagad, pat ja tiks uzsākts 3.Pasaules karš, frontes līnija būs daudz tālāk atvirzīta no Rietumiem, līdz ar to paši rietumi un viņu iedzīvotāji no tā mazāk cietīs. Tā būs Latvija, Lietuva un Igainija, kas tiks bombardētas.

Un īstenībā, man pat beigu beigās ir jāpiekrīt tam, ko daudzi krievvalodīgie saka:
Mēs atļāvām sevi atkal okupēt, ne tā?

Nu, viennīgi jāņem vērā, ka es varu kļūdīties, un viss, ko es esmu pateicis, ir kaķu murgi, tomēr, vien iedomājoties, ka es tomēr nekļūdos, tad man gribas teikt, kādos sūdos nu mēs esam :(

Labprāt, gribētu vēl daudz ko uzrakstīt, bet nav jegas no gariem tekstiem, jo garāks teksts, jo mazāk cilvēku to izlasīs, bet mans mērķis ir, lai cilvēki sāk domāt. Nav svarīgi, vai mūsu domas un idejas sakrīt vai nē, svarīgi ir lai cilvēki domātu, kur mēs esam, kas mēs esam, un kā lai izkļūst no šīs situācijas.

Tāpat, gribu pajautāt, cik daudzi no Jums zina, ko viņi darītu, ja sāktos karš ? Muktu prom vai cīnītos? Nezinu, jāsaka, par laimi vai par nožēlu, bet es zinu, ka es šeit paliktu un cīnītos.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lūk, šeit es Jums iekopēju to, ko es domāju par "NATO" karavīriem Latvijā, un viņu sūtību.

Ļoti jauki, beidzot, kāds uz manām samērā bērnišķīgajān muļķibām atbild ar argumentim. Un vēlās kaut ko tiešām dzirdēt! Filmu iespaidā, es pieļauju scenāriju, ka Ukrainas konfliktu ir izprovicējuši ASV, tas man tagad šķiet diezgan ticams variants. Es nesaku, ka ari pati Krievija nebija kaut ko tādu plānojusi, vnk uzskatu, ka ASV patika šis variants un viņi atļāva, tam notikt. Tagad viņiem ir arguments, lai kārtīgi nostiprinātu, NATO pozīcijas pie Krievijas robežas. Līdz ar to tiek izteikti drošības draudi Krievijai, jo NATO tagad tiešām klauvē pie viņu durvīm. Tas visu šo nestabilo situāciju padara vēl ļaunāku, vienvārdu sakot, ASV atkal izprovocē Krieviju, lai viņu atbildētu.

Ja ASV nebūtu vēlējusies to darīt, ļoti labs simbolisks atbalts, būtu, piemēram, 500 prettanku iznīcināšas ieroču piešķiršana LA, kas būtu netikai simboliski, bet arī taktiski, ja gadījumā sāktos aktīva kara darbība, tad Latvija noteikti sāktu partizānu karu, kur šadi ieroči ļoti noderētu. Tāpat simboliski ASV varēja palīdzēt izstrādāt LA stratēģiju, kā rīkoties, ja kāds mums uzbrūk.

Tā vietā ASV iesūtīja Latvijā karavīrus, sakot Krieviem šādu tekstu: Un ko Jūs mums padarīsiet ? Nepatīk, nāciet un izdzeniet!

Saprotiet, mēs tagad būsim frontes līnijā. Tas nozīmē, ka karadarbības ekskalāciajs gadijumā, mēs varam tikt arī nosvītroti no Pasaules kartes. Labāk būtu, ja fornte būtu, piemēram, Vācijā. Tad Latvija neciestu tik daudz kā forntes līnijā.

Ja uzskati, ka man pat minimāli nav taisnības, tad es esmu laikam baigais idiots! Bet tomēr kaut kā par to šaubos.

Tātad, ko šie karavīri, var nodarīt mūsu, suverenitātei! Manuprāt, lūk ko! Spriediet paši! Tāpat vēlos atkārtot, ka pie mums Latvijā ir NATO objekti, kuros drīgst atrasties tikai un viennīgi ASV karavīri. Jūsuprāt, tas ir normāli?

180 24 54 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 54

0/2000

Tātad par Maidanu - tas viss sākās pateicoties tam, ka janukovičs bija prokrievisks prezidents ar visām no tā izrietošajām sekām, savukārt tauta vēlējās doties Eiropas nevis krievijas virzienā.

 

Tas bija pats Maidana sākums. Sākās grautiņi, nekārtības, protesti, kurus no malas uzkurināja kremļa algotņi ik pa laikam šaujot nost gan maidaniešus, gan kārtības sargus, kam bija uzdevums apsargāt ēkas un vispār patrulēt Maidanā. Tā ir diezgan pierasta prakse krieviem, šaut uz abām pusēm, ar domu uzkurināt tās līdz baltkvēlei Krievi to jau bija plānojuši gadus pirms protesta akcijām, piedevām tas, ka snaiperus kontrolēja putina padomnieks Surkovs ir vispārzināms fakts, sīkāk vari izlasīt pievienotajā linkā.

Snaiperus Maidanā vadīja Putina padomnieks Surkovs

 

Lai cik interesanti nebūtu, bet amerikāņi līdz šim nekur nefigurē. Nekur nav minēts, ka viņi kūdīja, apgādāja vai šāva uz kādu no iesaistītajām pusēm. Nav arī pagaidām atrasti nekādi pierādījumi, ka protestu laikā vai okupētajā Ukrainas austrumu daļā tika vai tiek izmantoti viņu ieroči.

 

Tad jautājums tev, raksta autor, kāds amerikāņiem sakars ar visu iepriekšminēto? Amerika ir tālu, bet krievija ir tuvu. Padomā kuram no iepriekšminētajiem un kāpēc ir tas viss izdevīgi!

 

Ja Latvija nebūtu nedz ES, nedz NATO, tad tev jau sen būtu lieliska iespēja zubrīt krievu valodu un tādas Latvijas iespējams pat nebūtu. Latviski tu nevarētu bilst ne vārdu, jo jārunā takš okupantu valodā, ja nu vienīgi ģimenes lokā un tad klusiņām, lai kaimiņu tante marusja vai onkulis ivanuška nesadzirdētu, citādi par pretkrievisku attieksmi tiktu pie vienvirziena ceļojuma uz Sibīriju vai Magadanu.

Vai to tu vēlies?

24 2 atbildēt

Paskaties filmas par to,ko ir darījusi Krievija. Un NATO ir vienīgais iemesls kādēļ pie mums nav pašlaik D-osetija, Čečenija, LNR, DNR. Paskaties uz valstīm, kuras ir pid.rosijas kontrolē. Redzi tur uzplaukumu un attīstību? Tikai un vienīgi terors un izzagšana. Donbasa reģions bija visnoziedzīgākais visā Ukrainā. Tur mierīgi dienas laikā mēdza apšaut uzņēmējus ar visām ģimenēm par nepakļaušanos reketam. Un tas ir krievu reģions. Mēs esam Nato dalībvalsts. Arī mūsu karavīri atrodas svešās zemēs un pilda Nato misijas. Amerikāņu karavīru klātbūtne ir drošības garants. Ja krievs apšaus pāris latviešus, reakcija būs lēna. Ja krievs apšaus kādu amerikāni, tas būs pavisam cita līmeņa uzbrukums. Okupācija bija, kad krievu tanki iebrauca Latvijas teritorijā ar tieši šādu mērķi. Ja jau mēdz padomāt paršādām lietām, lūk ir nedaudz info http://lv.wikipedia.org/wiki/Latvijas_okupācija_(1940)  Krievijas pašreizījo fašisma uzvaras gājienu un svešu valstu suverinitātes pārkāpšanu nosoda visā pasaulē. Un, ja LV ienāks krievu armija, tici man, tiks veikts plašs genocīds, un tas ir vienīgais ko krievs prot. Iznīcīnāt, nogalināt un apzagt, ko arī dara šobaldien.

13 0 atbildēt
Ko ASV ir okupējusi pēdējo 20 gadu laikā? - NEKO Ko Krievija ir okupējusi pēdējo 20 gadu laikā? - Gruzijas austrumapgabalus; Ukrainai piederošo Krimas salu!!! Atņēmusi vēl Latvijai Abreni... Kurš tad ir bieds pasaulei? ->>> Putlers
8 0 atbildēt

Mans pluss par to, ka vispār par to domā.

8 0 atbildēt

Ja godīgi , es labāk esu ar amerikāņiem nevis krieviem.... Galu galā... nejau amerikāņi ir tie kuri spridzina ukraiņu karavīrus un pēc tam vaino pašus ukraiņus...Nu bet ko lai saka propogande dara savu lietu...

6 0 atbildēt

tev nav 19 gadi ...tu esi pretīgs kremļa trollis

4 0 atbildēt

Nenoliedzu, ka ASV daudzus politiskos un ekonomiskos jautājumus ir risinājusi visai briesmīgos veidos, bet ja Tev tiešām rūp Latvija un tās nākotne, vajadzētu domāt reālistiski. Iespēja, ka mēs turpināsim uzturēt labas attiecības ar ASV un ES, saglabājot neatkarību, valodu un bez asinsizliešanas? Diezgan liela. Iespēja, ka mēs vērstos pret ASV, izstātos no NATO, līdz ar to - ar laiku arī no ES un laimīgi turpinātu dzīvot starp apbižotiem Rietumiem un mūsdienu masīvāko, nekaunīgāko agresoru Krieviju? Diiieeezgan maza.

Atbildot uz pēdējo jautājumu, cīnītos, bet sirdi noteikti sildītu sajūta, ka neesmu tikai maksimālisma gara pārņemta "ložmetēju gaļa". Kas arī labi paskaidro Tavu komentāru par 19 gadīgumu - jaunības maksimālisms un vēlu nākusī "atklāsme", ka "no shit, valsts ar lielāko ekonomiju pasaulē pielieto ģeopolitiku, militāras iejaukšanās un smalkas mahinācijas savās interesēs. Kas to būtu domājis"

2 0 atbildēt

"vai mēs tiešām vēlējāmies amerikāņus LATVIJĀ ?)" > nē, bet krievus netik, viņu jau te pietiek

1 0 atbildēt
Tu domā, ka NATO ir lielāks drauds Latvijai nekā Krievija, kura karo Ukrainā, un kura izsaka draudus Baltijai, tostarp mūsu zemei, gan caur Putina propogandas kanāliem un valdību? Padomā vēlreiz, un kārtīgi, ko ASV ir izdarījusi pēdējā laikā un ko Krievija. Krievija ir tā, kas iebruka Ukrainā, savāca sev Krimu, nogāza Malaizijas lidmašīnu, apšaudīja dzīvojamos rajonus... Tie NATO karavīri te ir MŪSU drošībai, ja galvenais agresors Krievija nolemj uzbrukt. Ja ir jāizvēlas starp Krieviju un ASV, es esmu par ASV, viennozīmīgi..
1 0 atbildēt

viss ko sava raksta redzu ir sunja murgi un autors, kas pats posto sava raksta no vismaz 3 profiliem un balso par sevi... nozelojami!

1 0 atbildēt

Draudziņ mīļais... Tavas ģeopolitiskās analīzes spējas bāzējas uz masu izklaides industrijas produktiem?!?

WTF?!? emotion

Šitas vien ir ko vērts:

"viņu(ASV karavīru) skaits dažās bāzēs ir lielāks kā pašu latviešu karavīru skaits(šo es zinu 100% droši)"

100% droši? Kā Tu to zini? Tu kaut vienā bāzē esi bijis? emotion

Latvijā ir viena ROTA (~100 karavīri.)  Dislocēti Ādažos(Kadagā). Šogad varbūt pārcelsies uz Lielvārdi (Kadagā vienkārši nav vietas, kur dzīvot- mūsējie zoļļi mitinās teltīs... emotionsmi:. Plus vēl atbrauc dažas atsevišķas grupas pārdesmit karavīru sastāvā uz kopējām mācībām... Inženieri, piemēram... Uz 54.Inženiertehnisko bataljonu...

Varbūt izbāz degunu no interneta miskastes? Latvija nav tik liela, lai kāds par kaut ko nezinātu. emotion

Mazāk lasi visa veida propogandu... emotion

0 0 atbildēt

Vienā ziņā, tas, ka mēs esam NATO, dod drošības sajūtu. Taču pagaidām mēs esam tikai sīki pakaļskrējēji. Ja tomēr krievi iebruktu Latvijā, es neesmu pārliecināts, ka NATO jau nu šausmīgi skrietu šurp. Visi pa gabalu klaigātu, bet vai nu brauktu karot.

Savukārt es nekad neesmu sapratis ko mēs īsti darījām Irākā un daram Afganistānā. Kāda mums no tā interese.

0 0 atbildēt
Kad sprāgs pirmās mīnas, tad arī redzēsiet, kam ir taisnība. Kad televizijā tevis teikto sagraizīs un samonēs tā kā "vajag" tad sāksiet redzēt un uztvert pasauli bez rozā rietuma brilēm. Paanalizējiest vispasaules uzplaukuma un krīzes periodus un sasaistiet tos kopā ar dažu labu valstu likteņiem. Paskatieties uz naftas spēlēm. Pajautājiem polijas un citiem zemniekiem ko viņi domā par visu šo politisko saasināšanos pasaulē. Noskaidrojiet kurai valstij ir visvairāk slepenie cietumi, par kuriem ir zināms. Un tad rakstiet un tad spriediet...
0 0 atbildēt
Un kur Amerikai demokrātija? Dženifera Psaki teica, ka ja Baltkrievi līdīs Ukrainā (kas ja kas ir kaimiņos un kaimiņam interesē kas notiek ar viņa kaimiņu) tad viņi pievedīs savu 6. floti pie Baltkrievijas krastiem(Baltkrievijai nav izejas pie jūras). Un kamēr Putins, Olands, Merkele un Porašenko Minskā runā par mieru, tikmēr jeņķi piedāvā ukriem ieroču piegādi. Kur amerikāņiem prāts?
0 0 atbildēt

Nja, nekad nedomāju ka Latvijas armijas parādē amerikāni ar tankiem brauks.. emotion

0 0 atbildēt

Lai tā būtu, bet viss ko es atkal redzu, ir velviens neizglītots čalis, kam patīk pliki dirst, bez nekādie argumentiem, vnk bez nekā.

Samierinies ar faktu, ka Tev domāt ir par grūtu! Pirms raksti man apvainojošus komentārus, iemācies vismaz minimālu gramatiku, savādāk ZB lasīt tadu sviestu! (Mana gramatika nav labākajā līmenī, bet es vismaz cenšos ievērot tos likumus, kurus es zinu!)

0 1 atbildēt

Kā redzu, diemžēl, daudziem latvišiem nav ne mazākās vēlmes atvērt acis, un censties ieraudzīt skarbo patiesību. Kā jau parasti latvietis dara, nodirš citu.

Īstenībā man ir žēl, nebrīnos, ka visi šitie lielie mutes virinātāji, būtu pirmie, kas no Latvijas aizbēgtu. Tāpat, Jūs mani kārtīgi sasmīdinājāt, kad sākāt runāt par propagandu, bet paši uz tās sēžat un nemanat. emotion Tiešām skumji.

Tāpat cilvēki raksta pilnīgi bezjēdzīgus komentārus, uz kuriem es jau esmu sniedzis atbildes.

Varbūt pirms Jūs atveriet savus rijamos caurumus, kārtīgi izlasiet, ko es esmu pateicis. Es nelieku nevienam pieņemt, ka man ir taisnība, bet ir tiešām stulbi un idiotiski domāt, ka viss, ko stāsta mūsu medijos ir balta patiesība.

0 1 atbildēt
Man pieņemsim ir pilnīgi vienalga, ko Krievija, vai Amerika dara. Long story short - Ja tas nekādi Mūs neietekmē, tad kāpēc par to uztraukties. Mēs tur neko nevaram līdzēt, tik diskutēt par to, kas beigās izvēršas par pikseļu karu starp tiem, kam domas nesakrīt, jo katram sava taisnība.
1 2 atbildēt

Prieks, ka kāds domā līdzīgi kā es emotion Un tai paša laikā žēl, jo tā ir visticamāk ir patiesība emotion

0 7 atbildēt

Liels Paldies! Laikam nav tik maz to cilvēku, kas saskata tās pašas briesmas, ko es! Tiešām prieks!

0 9 atbildēt