local-stats-pixel fb-conv-api

Muamara Kadafi pēdējais vārds: Jūs graujat sienu, kura atdala Āfriku no Eiropas29

981 3

Man, protams, nav ilūziju par nelaiķi Lībijas "Revolūcijas līderi", bet katrā ziņā šis liek par kaut ko aizdomāties.

Reklāma
Reklāma
981 3 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 29

0/2000
Rādās, ka Eiropa un ASV ir izdarījuši visu, lai tagad tie melnie *****i piesārņotu pasauli... Es nevaru nepiekrist Kadafi teiktajam par to, ka Lībija bija...BIJA siena starp apokalipsi un kultūru... Eiropa izdarīja visu, lai šī siena sairtu pīšļos un ASV vēl vairāk ar savām "miera misijām"... Izskatās, ka viss šis Vašingtonā ir bijis izplānots jau ļoti sen. Neattaisnoji Kadafi, jo arī viņš nav balts un pūkains, bet jāsaka, ka viņš bija tas, kas turēja Pandoras lādi ciet, mēs būtu varējuši uzturēt draudzīgus kontaktus ar Lībiju, ja vien ne alkatība un meli... Kirš ASV prasīja līst tur, kur tai nevajag, tur kur viss bija plus mīnuss sakārtots pa plauktiņiem? Un Eiropai vēl mazāk vajadzēja jaukties ar Lībiju, drīzāk palīdzēt tai cīņā ar Al Qaeida un radikāļiem... ASV tiešām domāja, ka viņi nedabūtu naftu? Viņi varēja izdevīgi tirgoties, bet par ko tad es runāju... Ak, ASV taču vajag VISU un bezmaksas, nevar pieļaut, ka nabaga ASV tagad dabūs kait kādu pusi un vēl par tirgus cenu... Nē, nē, tas priekš varenajiem imperālistiem ir trakāk par insultu... Redzi, ko nozīmē draudzīgas un siltas politiskās attiecības - ērtā istabā var sēdēt un viens uz otru smaidīdami aprunāties, bet pēc brīža tev jau duncis mugurā, tad steidz ātri uz slimnīcu un tūkstošreiz atvainojas un tad BAM! lode kājā un tā tas turpinās, kamēr ievainotā pise neuzsprāgst un bojādarītājpusei tas ir iegants lai sāktu militāru darbību... Tā pašreiz notiek politikā pasaulē... Un tā, lūk, rodās kari. Cilvēki galīgi nemācās ne vēsturi, kuri kā likums un slikta karma mēdz atkārtoties, ne ievēro kaut kādas ētiskās normas...
26 0 atbildēt

Labs raksts, man ari ir sagadijies lasit Muamara apcerejumus. Ļoti izglitots virs bija, īstens vaditājs. Lieku +

25 0 atbildēt
Zināma patiesība ir.bet nu jau par velu.
25 0 atbildēt

Nu ne vienmēr diktatūra ir sliktāka par demokrātiju jeņķu izpratnē. Lībija Kadafi laikā nebija tā nabadzīgākā valsts. Tāpat arī visiem aizmirstais Augusto Pinočets Čīles ekonomiku izvilka no sūdiem, jā eņģelītis nebija, pāris tūkstoši komunistu Čīlē pazuda bez vēsts. Visi kaut kā runā cik labi bija Ulmaņa laikā, tikai neaizmirsīsim arī Ulmanis veica apvērsumu un faktiski bija diktators. 

15 0 atbildēt

īstenībā Kadafi bija lāga vīrs, viņa vadībā lībieši bija saimnieki savā zemē.

15 0 atbildēt

Kad beidzot stulbajām Rietumvalstīm uznāks apjausma, ka demokrātija nav piemērota visām valstīm? Ir tautas ar savām tradīcijām, reliģijām un vēsturi, kur demokrātija vienkārši nedos neko labu. Austrumu zemēm ir vajadzīga stingra roka, tā tas ir bijis jau gadsimtiem ilgi - līdz jeņķi sāka tēlot pasaules policistu un visur ievazāt demokrātiju. Huseins, Kadafi, Asads - pie viņiem vismaz bija kārtība (pat ja tā nebija saprotama un pieņemama aprobežotajiem amerikāņiem un eiropiešiem). Tagad... atliek novēlēt iespējami izbaudīt sekas saviem darbiem no ISIS un pārējiem, tikai žēl - cietīs ne jau lielākie vaininieki.

8 0 atbildēt
Kadafi viennozīmīgi bija labs valsts vadonis. Atšķirībā no daudziem piemēriem Rietumu pasaulē...
8 1 atbildēt

Visu cieņu Kadafi, viņš izveidoja patiesu demokrātiju - cilšu varu Lībijā. Un tagad Rietumiem nāksies maksāt par savu alkatību...

6 1 atbildēt

Lieki pieminēt, ka Lībijā bija augstākais dzīves līmenis visā Āfrikā

6 1 atbildēt

Ar vienu sērkociņu slapju malku neaizdedzināsi. Tomēr kaut kādas problēmas tur bija ja reiz izcēlās civilkarš. No otras puses, Kadafi tomēr bija arī augsprātīgs. Redz kur viņš Itālijā atbraucis sāka dalīt korānu, pamēģini bībeli padalīt. SA. 

3 0 atbildēt

jā, ka Lībijā tas ir pilsoņu karš tas ir tā pat kā pilsoņu karš šobrīd Ukrainā. un lai cik saprātīgus vārdus arī neteiktu saprātīgs cilvēks kuru NATO nāvcās noslepkavot pirms viņš nonāca līdz tribunālam kurā viņa vārdus translētu pa visu pasauli... ja viņa vārdi netiek nekur publicēti tas nepalīdzēs

3 0 atbildēt

Apgalvojumam, ka Kadafis bija tas, kas nodrošināja, lai uz Eiropu neplūstu bēgļu straumes, es īsti neticu...

4 2 atbildēt

emotion

Kā tad... Svētie un viedie mocekļi.... Kadafiji, Huseini, Hitleri, Staļini... Putins jau pievienojies klubam- vēl dzīvs esot... Terors, genocīds, okupācija, totalitārisms, bads, iznīcība... Ak jā- un daži atsevišķi inženiertehniski brīnumi "fasādes dekorācijai"... Plus pāris rindas viedu tekstu no apšaubāmiem avotiem!?!

Njaaa... Trūkst mūsdienu jaunaitnei elku... emotion

9 7 atbildēt

 

Gaddafi's efforts also improved the average health of Libyans. In 2009, the CIA's World Factbook showed the average life expectancy of a Libyan to be 77 years (only one year less than that of an American citizen).

However, the measures created resentment and opposition among the newly dispossessed. The latter joined those already alienated, some of whom had begun to leave the country. By 1982, perhaps 50,000 to 100,000 Libyans had gone abroad; because many of the emigrants were among the enterprising and better educated Libyans, they represented a significant loss of managerial and technical expertise.

The government also built a trans-Sahara water *****ine from major aquifers to both a network of reservoirs and the towns of Tripoli, Sirte and Benghazi in 2006–2007, ending the city's water shortages, caused by the rising urban population.[25] It is part of the Great Manmade River project, started in 1984. It is pumping large resources of water from the Nubian Sandstone Aquifer System to both urban populations and new irrigation projects around the country.[26]

Libya continued to be plagued with a shortage of skilled labor, which had to be imported along with a broad range of consumer goods, both paid for with petroleum income. This same oil revenue, however, made possible a substantial improvement in the lives of virtually all Libyans. During the 1970s, the government succeeded in making major improvements in the general welfare of its citizens. By the 1980s Libyans enjoyed much improved housing and education, comprehensive social welfare services, and general standards of health that were among the highest in Africa.

ņemts no wikipedijas

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Libya_under_Muammar_Gaddafi

1 0 atbildēt
O jā nevaru sagaidīt kad ASV par saviem darbiem aizrīsies ar karmu un lēnām sprāgs nost!
3 3 atbildēt

Smirdīgie Kapitālīsti. Viss, ko viņi zin ir kā līst citās zemēs un kapitalisēt svešas zemes. Viņiem nav pielecis, ka visām tautām nav tādas pašas vērtības un domāšana, kā viņiem. Tiem hijēnām galvenais ir nauda, nafta un materiālie resursi. Viņi varētu nošķiest svešas zemes ar asinīm, bet viņiem tas būtu vienalga. Viņi visi ir 'puppeti', kuriem ir viens saimnieks!!!!

2 2 atbildēt

 

Ja saproti angļu valodu tad izlasi rakstu no wikipedijas par Lībijas valsts pārvaldes sistēmu, kadafi tur ir tikai autoritāte nevis diktators

citāts no wikipedijas: 

The Libyan Arab Jamahiriya was formally managed on the basis of political ideology set out in The Green Book. The ideology was based on the idea of direct democracy, and direct decision-making of all citizens on all political matters. Across the country there were the basic people's congresses, which were considered the original holders of sovereignty. These included the composition of its adult citizens - both men and women. Of their managerial and executive bodies formed the municipal people's congresses and committees, and then the General People's Congress (legislative body) and the General People's Committee (executive body).

Gaddafi rejected the parliamentary representation of the people or by elected representatives, as the General People's Congress was seen as a coordinating body that brought together all the popular congresses and committees, and not elected members who made decisions on behalf of the people. All laws were approved by the basic people's congresses, and then finally adopted by the General People's Congress.

0 1 atbildēt

Pārāk labi, lai būtu patiesība. Nez kāpēc Kadafi runā sazvērestību cienīgā stilā. Neticu, ka viņš tik godīgs. JO manuprāt godīga cilvēka pazīme, ir spēja atzīt savas kļūdas. Te tiek vainoti tikai svešie un savējie ir svētie mocekļi. Neož pēc tipiskas arāba muldēšanas?

5 6 atbildēt
Vajadzēja nevis bombardēt, bet atombumbas mest. Uz Lībiju, irāku, afganistānu, sīriju, izraēlu, uz visiem bārdainajiem...
1 3 atbildēt