local-stats-pixel fb-conv-api

Liela pārmaksa par skaistu papīrīti33

145 2

Labdien, dārgie pircēji. Šodien iegāju veikalā ''Mego'' un ieraudzīju, ka tik riekstu maisījumam ir akcija no gandrīz eiro uz 30 centiem. Nopirku, aizgāju uz skolu, pagaršoju, nu nemaz nebija tas ko gaidīju - pārsvarā sālīti zemesrieksti ar sālītu šokolādi, un sālītām rozīnēm. Un par to cilvēki ir gatavi maksāt eiro. Par 55 gramiem zemesriekstu maksāt astoņsdesmit centus.

145 2 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

Nu ne gluži tā emotion

Sālīti grauzdēti zemesrieksti maksā mazliet vairāk par 2 eiro kilogramā

Šokolādi var dabūt par 5 eiro kilogramā

Arī rozīnes maksā ap 2 eiro kilogramā

Pircēja ABC - skaties!

a) preces vērtība kilogramā/litrā

b) pirmos trīs ciparus no svītru koda - 475 (tā ir Latvija)

c) pēdējos 3 ciparus no koda salīdzini ar cenas svītru koda pēdējiem trīs cipariem, lai pārliecinātos, vai tieši šis produkts maksā tik cik norādīts uz cenas.

Man patīk iepirkties, es to uztveru kā izaicinājumu. Uzskatu lielveikalus par ienaidniekiem un cenšos iepirkties tā, lai mani minimāli piečakarētu. emotion Tā ir cīņa. emotion

Atceries! Attiecīgu naudas daudzumu Tu vari samainīt pret jebkuru preci ko vēlies, bet nopirkto preci Tu vairs NEVARI samainīt pret jebko! Naudai ir daudz daudz lielāka vērtība nekā precei! Nesteidzies tērēt naudu!

22 0 atbildēt

Sveicināts biznesa pasaulē. emotion

par krāna ūdeni (attīrītu kaut cik) var maksāt līdz pat eiro par pus litru. par čipsiem , tu maksā 10 reizes vairāk pēc svara, kā kartupeļi un eļļas pudele atsevišķi. (pakā 50-75 grami=1 kārtīgs kartupelis un dažas ēdamkarotes eļļas) Riekstu maisijumi - pāris rieksti, dažas rozīnes, saulespuķu sēklas, viss vienā smukā paciņā sanāk tas pats ja tu pērc sveramos un sajauc pats, tikai 10 reizes vairāk. 

11 0 atbildēt

Tāpat tie joki ar ,,lielajām,, pakām. Dažkārt lētāk ir 2 mazie iepakojumi nekā viens lielais, ja nepievērš uzmanību var stipri pārmaksāt.

5 0 atbildēt

Muļķīga čīkstēšana, apskaties no preces piedāvātāja puses šo pašu loģiku-

Kāpēc nepārdod preci par divkārtīgu uzcenojumu, ja to pērk?

 

Un neviens tev neliek pirkt tieši šo preci, sapērcies kilogramiem atsevišķās sastāvdaļas un dzīvo laimīgi emotion

4 0 atbildēt

Es jau sen par šo esmu domājusi.. simtiem reižu. 

Mājās izcept kotletes izmaksā aptuveni 5 eur, ja ir bijis kilograms gaļas (tas ir noapaļojot uz augšu) Tur sanāk kādas 30-40 koteletes.. tātad par 1 eur sanāk 6-8 kotletes.. kafejnīcā par 1 eur var dabūt maksimums 2 un tā tālāk.. tas viss ir bizness.. un tā tas ir jau sen. 

kaut vai ekskursijā uz eksotisku valsti par kaut kādu gliemežvāciņu var samaksāt 1 eur, bet 3km tālāk bērni viņus lasa pa zemi.. ehh. emotion pasmaidīsim labāk emotion

5 1 atbildēt
Latvijas veikalos ir no 200% lidz vismaz 400% uzcenojums. Kā teica viens no cilvēkiem ''Tā nu ir tajā Latvijā. Tur neko nevar padarīt.'' emotion Bijām idiotu tauta, kuru izmantoja PSRS, un to vēl joprojām daudzi izmanto.
2 0 atbildēt
Stendera rūpnīcā pa tiešo ziepju bumbas maksā 0.30-0.50€. Veikalos pie 2€. emotion Vēl tas, ka nav ko sūdzēties. Veikaliem tas tāpat neko nenodara. Viņi zina, ka mēs tādi ''knīpas'' neko neizdarīsim, jo tāpat parādīsies pilna dē tādu cilvēku, kas nopirks viņu preci par to pašu cenu. Tur arī viņi visi spēlē uz psiholoģisko. Piemēram, kurš gan ņems lielu paku, ja gribās uzreiz svaigu un mazumiņu, ar ko panašķoties? :-)
2 0 atbildēt

Viņiem arī ir jaiepelna, jo viņiem ir algas, ko maksāt darbiniekiem, kā ari dāžādi nodokļi.

1 0 atbildēt

Nezinu gan! Es nopirku un jūtos apmierināts! emotion pa Eiro gan nepirktu, bet priekš 30 centiem nav ne vainas emotion

1 0 atbildēt

Vairumā vienmēr lētāk emotion Un arī tās "īstās" cenas, ko sarēķināji - tur arī ir uzcenojums... patiesībā vēl mazāk tas maksā emotion

1 0 atbildēt

Iepazisties - pievienota vertiba emotion

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

Cenā ietilpst darbinieku algas, aparātu uzturēšana u.c.saistītās saimnieciskās lietas...

0 0 atbildēt

Nu tad pērc atsevišķi zemesriekstus, rozīnes, grauzdē un čakarējies. Čipsiem tāds pats bizness, bet neviens kaut kā nejūtas kā tikko no Marsa nokāpis. Uz paciņas skaidri rakstīts svars un sastāvs. Gribi pērc, negribi nepērc.

0 0 atbildēt
Pilnīgi piekrītu,tam,ka tas ir par traku. Firmas zīmogs daudz maina. BET cocacoola gan ir izdevīgs pirkums,gan dēļ cenas,gan dēļ pielietojumu daudzuma:pff:
0 0 atbildēt

Beidz murgot...Veikalā LATS maksā 35 centus....

0 0 atbildēt

Nu bet loģiski, ka veikalos, restorānos viss maksā dārgāk, nekā piemēram pērkot pārtikas bāzē- galu galā veikaliem tak jāfinansē arī telpu īre, personālalgas, piegādātājiem transporta izdevumi utt.

Un piemēram kotlešu gadījumā kādam viņas arī jācep- mājās tu to dari par velti, bet maximās tak pavāriem jāmaksā algas.

Protams, ka daudzās vietās veikali mēgina arī paķert uz muļķi, piemēram stockmanā, kur ar klienta karti, kas vismaz agrāk maksāja 5ls, var nopirkt televizoru, kas maksā 1000e, ar vismaz 200e atlaidi

0 0 atbildēt

Mja, nais! emotion

0 0 atbildēt