local-stats-pixel fb-conv-api

Laika ziņu drāma23

Sveiki lasītāji!

Vēlējos pateikt savu viedokli par laika ziņām jeb laika ziņu drāmu, kuru var izlasīt tādos ziņu portālos kā tvnet.lv

Laika ziņas ir jauka lieta, kuras informē mūs par gaidāmajiem laikapstākļiem. Taču ir viens bet šajā visā jaukumā. Laika ziņas tiek pasniegtas ar mēģinājumiem iestāstīt cilvēkiem, ka vējš ar ātrumu 20-22 m/s ir vētra. Tā nav nekāda vētra, tikai spēcīgs vējš. Īstā vētra sākas tad, kad vēja ātrums ir sasniedzis vismaz 26-28 m/s. Citos gadījumos laika ziņās gaidāmie laikapstākļi tiek pasniegti kā gada lielākie draudi, taču patiesībā gaidāmie laikapstākļi ir nekas vairāk kā tikai parasti, nelabvēlīgi laikapstākļi. Par gaidāmajiem laikapstākļiem, kuri ir draudīgi, ir jāziņo, taču nevajag jau pārspīlēt un dramatizēt. Vienkāŗši atgādiniet un iesakiet cilvēkiem ko darīt, kad ārā ir nelabvēlīgi laikapstākļi!

125 1 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000
Ko tad Tu gaidiji no Tvnet?
12 0 atbildēt

Var tikai piekrist - ziņu portāli visu laiku mēģina iebiedēt un uztraukt cilvēkus, tvnet it īpaši.

Lai gan vietām vējs tiešām bija spēcīgāks, jo manā pusē ir noliekti/daļēji atlauzti daži koki un pa nakti pazuda elektrība, šī nav īsta vētra. Es saprastu, ja viņi vakar, kad nevarēja pateikt, kādi laikapstākļi būs, kaut ko teiktu par to, bet ne jau tagad, kad lielākajā daļā Latvijas nekas īpašs nav noticis.

8 0 atbildēt

Ja vējš ar ātrumu 20-22 m/s skaitās vētra tad ko jūs teiksiet tad, kad vēja ātrums būs 28 m/s? 

Paldies par jautājumu,liels prieks dzirdēt, ka kādam patīk dzirdēt arī manu viedokli.  emotion 

Varu pavisam droši apgalvot, ka šāds vējš tiks uzskatīts par orkānu vai tornado. Un, protams, laika ziņās izstāstīs arī par to, ka zem kokiem nav ieteicams novietot mašīnas, jāaizver logi, jāsavāc mantas, lai neaizpūš pa gaisu, jāatvieno elektroierīces no elektrības. Un jā, par ļaunu nenāks veikala apmeklējums, ja nu gadījumā tornado dēl nav iespējams izkļūt no mājas.

Jautrākam vakar beigās būs Mirdzas Zīveres izpildītā dziesma "Negaisa laikā". emotion 

5 0 atbildēt

Tuvākajā laikā gaidāmi šokējošie laikapstākļi, spīdēs saule, nebūs mākoņu un būs plus 23 grādi emotion

5 0 atbildēt

Tam tvnet taču ticēt nedrīkst, tāpat kā apollo. emotion

1 0 atbildēt

Jā, latvijas ziņu portāli to visu tik pārspīlēja . Latgales pusē vispār nekā nebija,  bet runāja ka gāzīs kokus utt..

1 0 atbildēt

Nevar nepiekrist - kārtīgs burbulis tika uzpūsts.

Galvenais, ka Delfos ir sadaļa "Vērtas radītie postījumi Latvijā" a reāli bildes tikai no Rīgas  rajona un arī nekas īpašs

1 0 atbildēt

Tiešām, šitā nebija nemaz vētra. Atceroties bērnību tad vētras un negaisi bija tādi, ka bail no gultas bija izlīst. emotion

1 0 atbildēt
Nevarētu teikt, ka tā nebija vētra. Vētra- Ļoti stiprs vējš, kas izraisa spēcīgu jūras viļņošanos un postījumus uz sauszemes (9 balles pēc Boforta skalas — 20,8–24,4 m/sek., bet plašākā nozīmē — 8–11 balles pēc Boforta skalas, t. i. 17,2–32,6 m/sek.).
0 0 atbildēt

OK - taisnības labad - netā ir vētras virziena karte - LV niknākais vējš uc negaisa stuffs tā knapi Liepāju skāra un tad ierāva jūrā.

Nasing spešel.

0 0 atbildēt

Man patīk , ka gandrīz katrs cilvēks saka ''Man bērnībā bija labāk'' , ''Bērnībā bija lielākas'' , ''Bērnībā viss bija labāks un lielāks'' , bet domāju , ka vēl pats biji mazs un viss likās tikai , tapēc tik liels un foršs

0 0 atbildēt

Un , ja nezināji visi liks nosaukumos tā , lai cilvēks apskatītu rakstu. Tas ir veids kā šādi portāli piepelnās emotion

0 0 atbildēt