local-stats-pixel fb-conv-api

Kopiena ''Kam pieder valsts?''25

165 4

Kopienas “Kam pieder valsts?” manifests.

Satversmes pirmais pants definē Latviju kā neatkarīgu, demokrātisku republiku. Mēs šobrīd redzam, ka republikas intereses netiek sargātas, jo tās ir pakārtotas Briseles prasībām un Maskavas spiedienam. Satversmes otrais pants nosaka, ka valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Mēs šobrīd redzam, ka valsti pārvalda augstprātīga valdība, pašpasludināta politiskā elite, kas pieņem lēmumus bez tautas vairākuma uzklausīšanas.

Mēs ticam, ka Latvijā brīvi cilvēki spēj izveidot pašpārvaldi, kuras vara balstās tautā, kura spēj sniegt piepildījumu cilvēku tiesībām dzīvot un strādāt, lai vidē ar vienlīdzīgiem noteikumiem brīvi veidotu savu, ģimenes un valsts pārticību.

Ja valdības rīcība neveicina šo mērķu sasniegšanu, tad cilvēkiem ir tiesības to mainīt. Šīs Latvijas tautas tiesības nosaka Satversme, par šo tiesību īstenošanu ir pašaizliedzīgi cīnījušās iepriekšējās paaudzes.

Patvaļa, izšķērdība, korupcija, neizlēmība un politisko ielikteņu kultūra ir sastopama visur: augstākajā ierēdniecībā, valsts un pašvaldību uzņēmumu pārvaldē, Saeimā, pašvaldībās, valdībā un tiesu sistēmā, kas savos lēmumos bieži nostājas pret tautas gribu. Pašpasludinātā elite piesedz savējos un nekautrējoties izmanto valsts resursus, lai gūtu labumu.

Šādas politikas rezultātā no valsts ir izbraukuši vismaz 300 000 Latvijas iedzīvotāju. Cilvēku iespējas veidot labāku dzīvi bieži nav atkarīgas no talanta, spējām vai ieguldītā darba, bet gan pašpasludinātās elites labvēlības. Valstī zeļ korupcija, bet tās cilvēki slīgst parādos. Politisku iemeslu dēļ tiek uzturēta nacionālā spriedze, bez skaidrojuma tiek ieviestas dažādas ES direktīvas, valstī iebrauc bēgļi, Latvijas informatīvo telpu piesārņo propaganda.

Šādos apstākļos cilvēkiem nav iespējams realizēt savas Satversmē noteiktās tiesības, tiek apdraudēti tajā noteiktie mērķi un ideāli.

Mēs redzam, ka valsts pārvaldē nodokļu maksātāju intereses netiek ņemtas vērā. Līdz ar to tiek apdraudētas valsts intereses, kas ir nodokļu maksātāju kopīgās intereses. Ir skaidrs, ka pašpasludinātā elite savas privilēģijas labprātīgi neatdos. Tādēļ nodokļu maksātājiem ir jāpieprasa atklātība un nodokļu naudas izlietojuma lietderības skaidrojumi.

Mēs ticam, ka politiķim un ierēdnim ir jābūt profesionālam, taupīgam un pazemīgam. Tādēļ mēs aicinām vērtēt politiķu un ierēdņu rīcību, publiskojot informāciju par politiķu un ierēdņu augstprātību, izšķērdību un profesionālisma trūkumu.

Ierēdnim un politiķim nebūs zagt, nebūs izrādīt augstprātību un nebūs rīkoties neprofesionāli.

Mēs ticam, ka sabiedrībai ir nepieciešamas jaunas un labi atalgotas darba vietas, ko rada Latvijas uzņēmēji. Tādēļ mēs aicinām vērtēt politiķu un ierēdņu rīcību, publiskojot informāciju par lēmumiem, kuri apdraud uzņēmējdarbības attīstību, kas liedz cilvēkiem iespēju brīvi un godīgi veidot savu un ģimenes pārticību.

Ierēdnim un politiķim būs cienīt un atbalstīt tos, kuri maksā nodokļus.

Mēs ticam, ka katram ir tiesības uz vienlīdzīgu piekļuvi pakalpojumiem un netraucētām iespējām īstenot savas ieceres un sapņus. Tādēļ mēs aicinām vērtēt politiķu un ierēdņu rīcību, publiskojot informāciju par nevienlīdzību saņemot medicīnas, izglītības un citus pakalpojumus, aicinām publiskot informāciju par politiskajiem ielikteņiem un tirgošanos ar ietekmi.

Ierēdnim un politiķim nebūs izmantot savu varu, lai gūtu priekšrocības un nepelnītu labumu sev, ģimenei un draugiem.

Mēs ticam, ka Latvijas Republikas valstiskā pastāvēšana un drošība ir Latvijas tautas labklājības un attīstības nepieciešams priekšnoteikums. Tādēļ mēs aicinām vērtēt politiķu un ierēdņu rīcību, publiskojot informāciju par tās ietekmi uz valsts drošību un latviešu valodas kā valsts valodas apdraudējumu.

Ierēdnim un politiķim būs kļūt par Latvijas patriotiem.

Kopienas atbalstītāju enerģija, idejas un sniegtā informācija tiks izmantota, lai panāktu (1) valsts pārvaldes kultūras maiņu; (2) atbalstu uzņēmējdarbībai un jaunu darba vietu veidošanai; (3) valsts un pašvaldības pakalpojumu pieejamību un kvalitāti visiem.

Kopiena “Kam pieder valsts?” aicina pievienoties cilvēkus, kuri atbalsta mūsu vērtības par valsts pārvaldes darbību un mūsu sniegto Latvijas daudzo problēmu cēloņa aprakstu.

Kopienas tālākie mērķi ir 2016.gada 3.maijā izveidot politisko partiju, lai īstenotu politiku, kas veidojas ciešā sasaistē ar sabiedrību, kas aizstāv valstiskumu un cilvēku tiesības dzīvot un strādāt, lai vidē ar vienlīdzīgiem noteikumiem brīvi veidotu savu, ģimenes un valsts pārticību.

Nāciet talkā! Šī ir mūsu valsts un mūsu laiks! Neviens cits to mūsu vietā nedarīs!

Kas ir kopienas atbalstītāji?

Kad janvāra beigās Artuss Kaimiņš publiski pauda ideju par domubiedru kopienas veidošanu, vairāki simti cilvēku ir izteikuši interesi tajā piedalīties. Tagad kopienai ir sava mājaslapa, kurā visi atbalstītāji tiek aicināti reģistrēties. Tuvākajā laikā informācija par kopienas atbalstītājiem būs publiski pieejama.

3. Maijā tiks dibināta jauna partija!

(Partiju dibinās Artuss Kaimiņš ar domubiedriem)

Teksts ņemts no kampiedervalsts.lv

165 4 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

IR viena problēma:

"PAREIZA un JAUKA DZĪVE" valstī ir apgriezti proporcionāla "imbecīļu" koeficientam mietpilsoņu rindās. Var tiaisīt kaudzēm partiju un apvienību, bet no tām  nebūs jēgas, ja tur tusēs mazizglītoti un truli mietpilsoņi.

Nekas nav pret Artusu Kaimiņu, itīpaši ja viņš pacenstos savus "puiciskos izlēcienus" iebīdīt kaut kādā praktiskākā gultnē. Bet bieži ir redzams, ka viņš saprot, kā NAV pareizi, bet NEZINA, kā būtu izdarīt pareizi.

Nekas nav pret aktīviem pilsoņiem, kas grib ieviest kārtību savā valstī... Bet kārtība pēkšņi neradīsies- tā nāks pamazām. Pie noteikuma, ka elektorāts pēkšņi "nepārlieks lineālu par daudz" un nesataisīs kaut kādu neapdomātu revolūciju... Kāds mazs "maidaniņš" gan ik pa brīdim prasītos...  emotion 

BET... ir jāzina un jāprot kā izdarīt visu PAREIZI. Tādēl ir jāmācās skolā un "iz dzīves", daudz jāstrādā praksē- lai varētu sasaistīt sauso teoriju ar objektīvo realitāti un no tā visa radīt LIETDERĪGU PRODUKTU.

Es, piemēram, uzskatu, ka LV problēma ir "SMADZENES", nevis kārtējās "organizācijas" trūkums. Lielākā daļa, kas māk nopelnīt ar galvu, mūk uz slimo "gejropu", žīdmasonu plosīto ASV un strādā tur...

Kamēr "smadzenes" nepaliks/nesaradīsies LV, nekas labāks nepaliks. Ilgtermiņā iesaku visiem piestrādāt galvenokārt pie izglītotas un objektīvajā realitātē orientēties spējīgas nākamo paaudžu atražošanas!!!  emotion Jāsāk no mazumiņa- veselīgas ģimenes un tās "institūta" uzturēšanas LV!

Visādas "pareizās organizācijas" un "kārtība valstī" jau tālāk būs likumsakarība...

 emotion 

7 1 atbildēt

Mēs šobrīd redzam, ka valsti pārvalda augstprātīga valdība, pašpasludināta politiskā elite, kas pieņem lēmumus bez tautas vairākuma uzklausīšanas.

Kurš ievēl šos visus politiķus ik pēc kārtējā termiņa? Pareizi - tā pati tauta. 

6 2 atbildēt

Vajag iet balsot tad nebūs jāraud, tas, ka 95% tautas viss ir poh%^ man ir skaidrs. Gribi kautko mainīt savāc cilvēku parakstus, savaksi pietiekoši nes uz saimu, pēc tam ej un balso un neaizmirsti paņemt līdzi draugus.

5 1 atbildēt

Skan jau labi, bet vai kaut kas tik tiešām būs savādāk ? Jo visas šīs partijas ir kaut ko labu solījuša, mazu daļiņu izpildījuši, bet lielos solījumus uz nākamajām vēlēšanām piesauc un tā no gada uz gada.

Kas šeit būs labāks? Atkal atnāks daži cilvēki un teiks : Tautas vārdā, tauta pieprasa un visu izlems, bez tautas!?

6 2 atbildēt

Ja tu runā par mani (iemācies rakstīt), tad es šo tekstu neizdomāju un neraksīju, vienkārši iekopēju, lai vairāk cilvēku zinātu par šo partiju.

4 0 atbildēt

Vara īstenībā pieder tam, kurš par to vairāk maksā.

Tā kā nav piķis nav varas.

2 0 atbildēt

Ož pēc jaunas Atmodas, gatavošos vēl reiz iet uz barikādēm emotion

2 0 atbildēt

Bet nav jau par ko citu balsot. Balso ar cerību , kāds tomēr kaut ko izdarīs. Darīt jau dara, daži ar kaut cik cēliem mērķiem, bet tā lielākā masa,ir tie  kas tur ir ieradijušies ,lai  uzpelnīties, atbalstīt savu un savu patronu uzņēmumus, pieņemt tiem labvēlīgus likumus.

0 0 atbildēt

Nedomāju par saeimas vēlēšanām, bet gan par to ko mēs paši varam ierosināt lai mainītu valstī. https://manabalss.lv/

0 0 atbildēt
Nevaru vien sagaidīt 3.maiju!!!emotion
0 0 atbildēt

bet vienmēr jautājums - par ko balsot?  emotion  par ko butu jabalso lai Latvija no dubļiem izlīstu? Uz šo jautājumu atbildes nav un nebūs.

0 2 atbildēt