Mums, protams, kļavu lapas asociējas ar Rudeni, krāšņām krāsām, kas arī tagad ārā ir novērojams. Mēs klavu lapas visbiežāk izmantojam dažādās dekorācijās vai arī mums tās vienkārši ir jāsagrābj, taču Japānā izrādās, ka kļavu lapas ir delikatese, ko var iegādāties veikalos.
Kļavu lapas Japānā ir delikatese?22
Brīžiem šķiet, ka Japāņi un visi tie aziāti spēj ēst visu, taču šoreiz tādā Rudenīgā noskaņā. Izrādās, ka Japāņi ēd arī kļavu lapas, kuru viņi dēvē par Maple Tempura.
Tātad lai pagatavotu šo delikatesi tiek savāktas skaistākās un rūpīgi tiek atlasītas un tad tiek liktas sāls mucās, kuras tur pavada veselu gadu. Taču tad kad gads pagājis viss pēctam noteik pavisam vienkārši, tiek izgatavota pavisam parastākā pankūku mīkla, kurai pievieno cukuru un sezama sēklas un tad uzcep vai arī iemet lielos eļļas katlos, kas ražošanā, protams, būtu vienkāršāk.
Japāņi stāsta, ka kļavas lapai gal venā loma esot tikai formai, jo kad izcepti un pagatavoti šie kraukšķi tad no kļavu lapas neko īsti sagaršot nevar. Šī delikatese līdzinās arī citām dažādām delikatesēm, kuras tiek tāpat apstrādātas un pagatavotas karstā eļļā. Drīzāk varētu teikt, ka šī kļavas lapa mīklā garšo pēc cepumiem vai sausiņiem.
Bet kapēc kļavas lapa? Reāli šis ir lielākoties mārketinga triks, būtībā, šādus cepumus varētu izgatavot arī bez kļavu lapas izmantojot dažādas formas. Tas kā pagatavota šī delikatese liek cilvēkiem to nopirk un nobaudīt, jo tas ir kas jauns un nedzirdēts.
Šī interesantā delikatese tiek uzskatīta, ka cēlusies vairāk nekā pirms tūkstoš gadiem, Kansai reģionā Japānā. Laika gaitā, domājams, ka recepte ir mainījusies dažādos veidos, taču kļavas lapa ir palikusi un tāpēc tieši šī delikatese ir tik īpaša.
Šādi iepakojumi nav novērojami visā Japānā, taču tikai dažās vietās, šādu iepakojumu var iegādāties par 500 jēnām jeb par 3.65 eiro.
Šo delikatesi ir iespēja nopirkt visu cauru gadu, taču vislabāk to baudīt svaigi ceptu rudenī, vērojot krāšņās rudens krāsas un baudot gardo, kraukšķīgo kļavas lapu.
Paldies par uzmanību!