local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc sievietes tik daudz runā?13

Viena no sadzīves lietām, ko vīrieši saprot visgrūtāk, ir sieviešu milzīgā spēja pļāpāt. Sievietes attīstījās, dzīvojot kopā ar citām sievietēm un bērniem. Spēja veidot ciešas attiecības bija katras sievietes vissvarīgākais nosacījums izdzīvošanai. Vīrieši attīstījās, klusējot sēdēdami kalnā un vērodami kustīgu mērķi. Kad vīrieši zvejoja vai medīja, neviens nerunāja, lai neiztramdītu medījumu.

Kad mūsdienu vīrieši dodas medīt vai zvejot, viņi joprojām vairāk klusē nekā runā. Kad mūsdienu sievietes dodas iepirkt pārtiku, viņas joprojām pastāvīgi pļāpā. Sievietēm nav vajadzīgs iemesls, lai runātu, un nav vajadzīgs sarunas galamērķis. Viņas runā, lai veidotu saikni cita ar citu.

Sievietes smadzenes var bez pūlēm izveidot 6000 – 8000 vārdu dienā. Turpretī vīrieša smadzeņu maksimālā „ražība” ir 2000 – 4000 vārdu dienā, un tas ir iemesls, kāpēc sieviešu runāšanas apjoms var daudziem pāriem izraisīt problēmas. Strādājošs vīrietis var būt izsmēlis savu vārdu apjomu jau līdz pēcpusdienai, un viņš ierodas mājās pie sievietes, kurai vēl jārealizē 4000 – 5000 vārdu!

Divas sievietes var kopā pavadīt visu dienu un tad vēl veselu stundu runāt pa telefonu. Vīrieša reakcija uz to parasti ir šāda: kāpēc tu viņai to nepateici, kad tikāties?

Smadzeņu īpatnības, kas nosaka runas un valodas prasmju dažādu kvalitāti, tiek uzskatītas par nozīmīgu dzimumu atšķirību. Atbilstoši ir ar runas problēmām: vīrieši stostās trīs vai četras reizes biežāk nekā sievietes un viņus 10 reizes biežāk piemeklē smaga disleksija. Vīrieša smadzenes ir veidotas problēmu risināšanai un pastāvīgi „ražo” risinājumus. Vīrieši lieto valodu, lai darītu zināmus faktus un datus. Lielākā daļa vīriešu runā tikai tad, „kad viņiem ir, ko teikt,” tas ir, kad viņi vēlas darīt zināmus faktus, termiņus vai risinājumus.

Tas rada nopietnas problēmas, komunicējoties ar sievietēm, jo sieviešu runa ir pilnīgi citāda. Sieviešu runa ir atzinības izteikšanas forma un veido saikni ar citu personu. Vienkāršāk sakot - ja jūs viņai patīkat vai viņa jūs mīl, ja viņa piekrīt tam, ko jūs sakāt, vai vēlas, lai jūs justos pieņemts un nozīmīgs, viņa runās ar jums; ja jūs viņai nepatīkat, viņa nerunās.

Viens vīrietis runās ar otru par personiskajām problēmām tikai tad, ja jutīs, ka otram var būt risinājums. Vīrietis, kuram lūdz palīdzību, piedāvā risinājumus un jūtas pagodināts, ka tiek prasīts viņa viedoklis. Turpretī, kad runā sieviete, viņa to galvenokārt uztver kā saikni ar otru cilvēku un risinājums netiek prasīts. Par nelaimi, vīrieši domā, ka sievietes izklāsta savas problēmas tāpēc, ka pašas netiek ar tām galā, un bieži vien pārtrauc viņas ar saviem spriedumiem.

Nav brīnums, ka sievietes bieži apvainojas, kad vīrieši pārtrauc viņas un neļauj izteikt savu viedokli. No sievietes viedokļa šie mūžīgie risinājumu piedāvājumi var izskatīties tā, it kā vīrietis gribētu, lai viņam allaž ir taisnība, bet sieviete vienmēr maldās. Tomēr, ja sieviete dalās ar kādu savās emocijās un problēmās, viņa, atklājot savus noslēpumus, izrāda šim cilvēkam uzticēšanos.

Patiess ir arī apgalvojums: ja sievietei kāds nepatīk vai viņa nepiekrīt tam, ko viņš saka, vai vēlas kādu sodīt, - viņa pārstāj runāt. Klusums tiek izmantots kā soda veids, un tā ir iedarbīga taktika, ja to lieto pret otru sievieti. Bet šī taktika neiedarbojas uz vīrieti – vīrieši papildu mieru un klusumu uzskata par prēmiju. Tāpēc, ja sieviete saka: es nekad vairs ar tevi nerunāšu! – to vajadzētu uztvert nopietni, bet ne burtiski.

Ja sieviete tiešām vēlas sodīt vīrieti, tad vieglākais veids ir runāt ar viņu bez apstājas un visu laiku mainīt sarunas tematu.

Padoms vīriešiem

Saprotiet, ka sievietes runāšanas galvenais mērķis ir runāt. Viņas galamērķis ir justies labāk, parunājoties par aizvadīto dienu, un rast saikni ar jums – risinājums netiek prasīts. Viss, kas jums jādara, ir jāklausās un jāuzmundrina. Vīrieša teiktā saturs nav svarīgs, tiek ņemta vērā viņa dalība.

Padoms sievietēm

Norādiet vīrietim laiku, kad jūs vēlaties runāt. Neiekopiet klusēšanas taktiku, lai pēc tam nejustos apbēdināta, ja viņš nebūs pamanījis, ka jūs ar viņu nerunājat. Vīrietim patīk klusums, jo tā viņš var atpūsties. Ja jums ir nepieciešams ar viņu parunāt, pasakiet to tieši.

91 3 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Wow, es uzzināju kko jaunu par sevi un savu sugu emotion

2 0 atbildēt

IDEĀLI +

1 0 atbildēt

bs ^_^

1 0 atbildēt

pazīstu arī dažus vīriešus kuri runā tik daudz, ka pat sievietes to nevar izturēt

1 0 atbildēt

Pirms tam es domāju, ka esu vienkārši klusa, bet kad izlasīju sapratu, ka esmu pārlieku klusa priekš sieviešu kārtas pārstāves emotion

0 0 atbildēt