local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc lamāties dažkārt ir labi?3

33 0

Vesels lamuvārdu arsenāls patiesībā var būt inteliģences rādītājs, kā zināms, daudzu terminu zināšana un spēja tos pielietot, demonstrē cilvēka cilvēka intelektuālās spējas. Uzzini, kādas citas priekšrocības ir tiem, kuri lamājas!

1. Samazina sāpes

Kopš mirkļa, kad māte tev draudēja iztīrīt muti ar ziepēm, tu zini, ka zināmiem vārdiem ir spēks, apgalvo Dr. Ričards Stīvens.

Būdams zinātnieks, Stīvens interesējās par to, kā lamāšanās ietekmē mūs fiziski. Tādēļ, vairākos eksperimentos viņš palūdza laimīgos brīvprātīgos, lai tie rokas tur spaiņos ar ledus aukstu ūdeni līdz viņi vairs nevar izturēt sāpes.

Kad dalībniekiem tika ļauts izdvest savu iecienītāko lamuvārdu, viņi spēja ilgāk noturēt rokas ledainajā ūdenī, izteica, ka sāpes ir mazāk mokošas, viņiem bija regulārāki sirdspuksti, kā tad, kad viņi izmantoja neitrālus vārdus.

Tas viss tādēļ, ka lamāšanās provocē emocionālu atbildi, atbrīvojot adrenalīnu ķermenī, tādējādi samazinās smadzenēm sūtītā sāpju signāla stiprums, apgalvo Stīvens.

2. Palīdz iekļauties kolektīvā

Dažādās darba vietās ar lamu vārdu palīdzību iespējams veidot draudzīgākas saiknes ar citiem kolēģiem. Galu galā, ja tu jūties pietiekoši droši kolēģu vidū, lai pateiktu, ka šī diena bija “sūdīga”, tu sūti signālu, ka jūs visi esat tajā iesaistīti. Tas atmaksājas, kad pienāks laiks strādāt komandā – nemaz nerunājot par to, ka mazinās spriedze darbā, ja tu esi draugos ar kolēģiem. Tomēr, ja esi jauniņais darbā, labāk neizmanto necenzētu leksiku, līdz esi iemācījies korporatīvo runas stilu.

3. Palīdz uzvarēt strīdā

Lamu vārdu izmantošana var palīdzēt tev uzsvērt izteikto domu, padarīt to šķietami efektīvāku.

Ja centies pārliecināt cilvēkus, kuri tev nekādā ziņā nepiekrīt, slikti vārdi var tikai padziļināt viņu negatīvo attieksmi pret tevi.

Cilvēks, kurš šad tad lamājas, tiek uztverts daudz nopietnāk, kā tas, kurš lamājas pastāvīgi.

33 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Lamājoties idiotam vieglāk ieskaidrot taisnību   emotion  

9 0 atbildēt

Ar manīm braukt kopā autiņā varētu mierīgi vēl vienu švešvalodu (mātes) iemācīties, salīdzinot manējo žirinovska valoda ir paredzēta bērnudārza audzēkņiem.

tik daudz ..... pī ... pī ... pī ... pī ... un vārdi reti kad atkārtojas ....

toties, ja mašīna nav sasista, ir tāds atvieglojums ... noderīgi ir palamāties ...

1 0 atbildēt

vne..

1 0 atbildēt