local-stats-pixel fb-conv-api

Kāda ir īsta mīlestība?5

80 0

Mīlestība nav darījums. Mīlestība nav tad, kad tu kādam kaut ko dari tādēļ, ka vēlies to saņemt pretī, kad Tev būs vajadzīgs. Mīlestība nav tad, kad gribi būt kopā ar kādu, lai otrs Tevi darītu laimīgu. Mīlestība ir tad, ka Tu esi laimīgāks, priecīgāks, bagātāks, apdāvinātāks un Tu gribi to visu dot, lai darītu otru laimīgu. Mīlestība ir tad, kad Tu negudro, vai beigās kaut ko saņemsi atpakaļ.

Tādu mīlestību esam piedzīvojuši mēs visi. Mēs esam šeit un esam dzīvi. Lai arī cik slikti mēs būtu, mums vienmēr ir atvērtas durvis uz labo. Un tas noteikti nav darījums, jo mums nav nekā, ko par to dot pretī.

Mīlēt arī nenozīmē izdabāt.

Bieži nāksies dzirdēt aizskarošus vārdus un to, ka esi sliktākais draugs, tēvs, māte. Mīlestība ir tad, kad esi gatavs palikt par muļķi, lai tikai iedotu otram patiesību. Kā vecāki, kuri bērnus māca un cenšas iemācīt, lai bērns izaugtu par labu cilvēku. Vecākiem jārēķinās, ka bērni to nenovērtēs tajā pašā brīdī. Bet bērni to novērtēs tad, kad būs izauguši. Iespējams, ka Tu pats vairs te nebūsi, bet Tu viņiem būsi atstājis lielāko mīlestību, kas izteikta patiesībā. Arī viņi to nodos saviem bērniem apzinoties, ka atlīdzība par to nebūs, jo patiesa mīlestība nedomā par atalgojumu vai savu labumu, bet tā domā, lai otram darītu labu.

Tāpat arī pasaules Radītājs ir gatavs katru dienu palikt par muļķi citu acīs, lai tikai mums iedotu patiesību. Lai mums neizdabātu, bet dotu to, kas mums nāk par labu. Iespējams, ka arī to, kas mums kādreiz nepatīk. Un tad, kad dzīves gudrībā esi izaudzis, tad Tu to spēj novērtēt un dot tālāk tāpat kā vecāki saviem bērniem.

Iespējams, ka kādreiz Tu jutīsies atstumsts, ja mīlestībā dosi labāko, nevis cilvēkiem izdabāsi. Kur lai rod mierinājumu un par ko priecāties tādos brīžos? Priecājies par to, ka pats esi varējis izaugt, jo esi piedzīvojis šo īsto mīlestību. Nedusmojies uz tiem, kas Tevi atstumj, bet skaties uz viņiem ar žēlumu, jo viņi šo mīlestību nav saņēmuši, tādēļ viņi nesaprot.

Mīlestība nav pārsteidzīga, mīlestība ir laipna, tā neskauž, mīlestība nelielās, tā nav uzpūtīga. Tā neizturas izaicinoši, tā nemeklē savu labumu, tā nepaliek naidā, tā neatminās pāridarījumus. Tā nepriecājas par netaisnību, bet priecājas par patiesību. Tā apklāj visu, tā ir ticības pilna, tā ir cerības pilna, tā panes visu. Mīlestība nekad nebeidzas.

Novēlu jums visiem piedzīvot šo īsto mīlestību un to dot arī tālāk. 🙂

80 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Cik skaisti teikts. 🌹

5 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

0 0 atbildēt

ja godīgi, daļēji šim nepiekrītu😅

0 2 atbildēt