local-stats-pixel fb-conv-api

Kā uzsākt biznesu, ja neesmu pilngadīgs?18

46 2

Vai arī, ja tev nav naudas. Aizvien biežāk, gadiem ejot, bērni un pusaudži sāk domāt, kā iegūt vairāk naudas.. Nedaudz padomājot viņi nospriež, ka viņiem nav pat 18 un visu met pie malas. Bet.. Viss nav tik sarežģīti, kā tev liekas! Patiesībā, tas ir pat diezgan vienkārši. TeenTalk tev sniedz padomus, kā uzsākt biznesu, ja tev ir zem 18, tev nav īpašu iemaņu un naudas. Lasi, uzzini un rīkojies!

46 2 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.teentalk.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Kaut kā baigi rožaini un nepamatoti motivējoši viss sarakstīts. Jaunietis izlasīs, sāks mēģināt un aplauzīsies. Tā kā man ir pieredze tikai ar privātstundu sniegšanu un mājaslapu veidošanu, komentēšu par tiem - varbūt aizķerās kas noderīgs.

Privātstundas - ja esi tiešām izcils tajā, ko plāno pasniegt, droši. Tas palīdzēs arī pašam padziļināti apgūt vielu. Tomēr jāgatavojas arī tam, ka tu nepatērēsi laiku tikai sniegtajās lekcijās - tāpat kā skolotājiem, paies laiks, kamēr sagatavosi vielu nākamajai lekcijai un pēc tam izvērtēsi mājasdarbu, ja tādu uzdosi ( kas ir ļoti ieteicams). Rupji rēķinot, uz vienu stundu apmācību realitātē aizies kopā ap 2.5h darba, ja vien vēlies būt kaut cik kompetents un kvalitatīvs pasniedzējs. Tā "pa draugam" kaut ko iemācīt vai paskaidrot starpbrīdī var kurš katrs, bet ja grasies par to iekasēt naudu, tam jāpieiet ļoti nopietni, kā arī nāksies izzināt daudz kā jauna pedagoģijā (kuras nianšu dēļ man arī piegriezās tas viss un savus kursus pārtraucu) (precīzāk, cilvēki ir stulbi un negrib mācīties, un tajā vaino mani). Pluss šajā visā ir tas, ka vari sarunāt samaksu uz rokas, bez rēķiniem.

Mājaslapu veidošana - šī nu ir tēma, kura šķiet pasakaina. Noskaties pārdesmit videolekcijas, uztaisi savu testa lapu, sāc piedāvāt pakalpojumus gribošajiem klientiem un iekasē naudu, ne tā? Ne gluži. Lai nonāktu līdz tādam līmenim gan zināšanās, gan darba kultūrā, lai ar nopietnu seju piedāvātu savus pakalpojumus, ir salīdzinoši tāls ceļš ejams. Protams, tu vari iemācīties html / css / js pamatlīmenī, padarboties ar wordpress un gūt ilūziju, ka nu jau laikam zini visu vajadzīgo, bet tad atnāks klients ar uzstādījumiem - "lapai jādarbojas vienlīdz labi uz IE 8 un iPhone 6; vajadzētu AJAX bilžu ielādi; Google Analytics kodu iepriekšējais programmētājs ielika pilnīgi nepareizi, hahaha kāds lohs, tu jau ieliksi kā vajag, vai ne? Nu un vēl mēs gribētu konsultāciju par SEO" ... un tad tik sāksies. Negulētas naktis, izrauti mati no galvas, atklāsme, ka beigās arī jāpiestāda rēķins (kas nepilngadīgajam ir diezgan problemātiski) un jāmaksā nodokļi, laiks ir pārtērēts pieckārtīgi, lapa no sākotnējiem 100eur ir izaugusi par 800 eur projektu (bet tas klientam ir vienalga, jo tu sākumā neatrunāji papildus lietas līgumā - ak pareizi, kādā līgumā? kas tas ir?!) ... klients pēkšņi atsūta .psd failu ar vienu atvērumu, kas jāuzkodē. Ak pareizi, lai to atvērtu, vajag photoshop.. cik tas maksā? 49eur mēnesī?! Daamn! 

.. protams, klienti nav galīgi stulbi un parasti saprot, ka jauns brašulis par 50 eur neko baigi prātīgu neuztaisīs. Reizēm tomēr viņi noriskē. Tālāk notiek tas, ka viņi iet pie nopietnāka uzņēmuma vai freelancera ar esošo kodu, lai saremontē, šie cilvēki pasūta šo kodu pāris mājas tālāk un piedāvā uztaisīt visu pareizi par 10x lielāku (lasīt - adekvātu) ciparu.

Rezumē - vismaz es personīgi jauniem webdizaina / programmēšanas censoņiem ieteiktu uzkrāt zināšanas pašmācībā, tad pieteikties praksē kādā uzņēmumā, tad mēģināt atrast juniora vakanci kādā foršā vietā ar zinošiem kolēģiem un tad sākt piedāvāt savus pakalpojumus. Citādāk mēs tikai iegūstam sa*istu darba tirgu, kurš ir pārpludināts ar nekvalitatīviem 100eur mājaslapu piedāvājumiem, tramīgus un piekāstus klientus un cerības zaudējušus jaunos entuziastus. Webdizains un izstrāde ir joma, kur viegli apgūt pamatus, bet nianses beigu beigās ir izdošanās atslēga - tās pa pāris vakariem neiemācīsies, un prakse ir fantastiska iespēja. Skolotāji par brīvu, yo!

Par pārējiem nekomentēšu, izņemot "- labi gatavo ēst? Piedāvā uztaisīt svinīgiem pasākumiem!" - da labi, autoram vispār ir nojausma par summām un resursiem, kas apgrozās šāda tipa ēdināšanā? 16gadīgs jaunietis to praktiski nekādi nevar pavilkt.

Kopumā - veiksmi, bet nevajag sacelt sapņu pilis un ļoti, ļoti silti iesaku izmantot portālu prakse.lv. Latvijā nepieciešami jaunieši gan ar ambīcijām, gan zināšanām un prasmēm, un diemžēl ambīcijas bieži vien nevajadzīgi ņem virsroku.

11 0 atbildēt
Viss jau labi, bet ko darīt, ja nemāki neko? Vislabākais veids ir lai biznesu atver vecāki.
2 0 atbildēt

Perfekti! 

1 0 atbildēt
Ja kāds vēlas īstenot jau sen izdomātu ideju - varu to atbalstīt, nodrošinot ātru un vienmēr pieeju mājaslapas uzturēšanu (hostingu) pilnībā bezmaksas vai ar atlaidi - viss atkarīgs no idejas. Neierobežots trafiks, bezmaksas SSL sertifikāts.
0 0 atbildēt

Man tagat ir desmit un no sešiem gadiem gribu izveidot biznesu bet tagat zinu kā vēl labāk uztaisīt biznesu

0 0 atbildēt

Pats galvenais savā dzīvē ir darīt to, kas tev patīk. Un kāpēc gan neapvienot naudas pelnīšanu ar lietu, kas tev patīk? 

Gudri dirst māk visi emotion Bet lai atvērtu jēdzīgu biznesu vajag naudu,aizmirsi tādu sīkumu,jo ar sēņu lasīšanu un pārdošanu miljonus nepelnīsi. Arī investorus atrast un piesaistīt ir ļoti grūti.Labs piemērs esmu es pats, investorus atradu, plānu sastādiju, darbiniekus sakasīju, bet kad jāpiešķir nauda šie pagaist, vārdsakot nozog ideju, bet to neparādot pie investora netiec vispār. Pieaugušiem, attīstītiem cilvēkiem tas ir sarežģīti kur nu vēl tādiem kas nav beiguši skolu.

0 1 atbildēt