local-stats-pixel fb-conv-api

Kā meitene ar kustību traucējumiem atbildēja rupjam pārdevējam!17

738 9

Cilvēkam, kuram ir distonija-neiroloģiska slimība, kura izpaužas kā lēna muskuļu kontrakcija ar nevienmērīgu tonusa paaugstināšanos dažādās muskuļu grupās, dzīve jau tā ir pietiekami grūta. Cilvēkiem ar šo slimību ir grūtības runāt kā arī grūtības pārvietoties. Taču nekas, pilnīgi nekas no šī neietekmēja meiteni -vārdā Britānija Adlere- kura tagad mācās, lai kļutu par pediatrisko terapeitu kā arī viņa palīdz bērniem Hipoterapijas klīnikā un meitene pati sevi var aizstāvēt!

Runājot ar A+ meitene atklāja par kādu pavisam nepatīkamu incidentu restorāna/bārā, pasūtot vakariņas. Bāra kasieris neesot sapratis, ko meitene vēlas pasūtīt, tāpēc pārdevējs uz viņu esot kā uz stulbu paskatījies, pagriezies un aizgājis smaidot.

''Es pagriezos uz bārmeņa pusi un teicu ''Eu, es atvainojos'', neviens man neatbildēja, pagriezos pret draudzeni un teicu: ejam prom..'' viņa stāstīja.

Protams,Viņa varēja bāmenim teikt kaut ko par viņa uzvedību, taču izvēlējās labāk pamest bāru.

Kad viņa sasniedza citu restorānu, viņa palūdza, lai restorāna darbinieki viņai iedod pildspalvu un papīru un tad tā slavenā vēstule tapa!

''Kad draudzenei prasīju, ko lai rakstu vēstulē, viņa atbilēja: raksti no sirds!!''

Un, protams, Britānija tā arī darīja!

738 9 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000

Meitene ar kustību traucējumiem cīnās, mācās, prot sevi aizstāvēt un vēl palīdz citiem. Cilvēki bez ekstremitātēm ar protēžu palīdzību skrien garos gabalus. Invalīdi ratiņkrēslos piedalās olimpiādēs un izcīna medaļas. PILNĪGI VESELS cilvēks čīkst, ka viņam kaut kā trūkst... varbūt beidzot laiks piecelties un sākt kaut ko darīt?

36 1 atbildēt

Apsveicami, ka meitene spēj sevi aizstāvēt.

13 0 atbildēt
Vienreiz darbā sastapos ar līdzīgu situāciju! Tā bija ļoti skaista meitene, viņai vajadzēja parakstīt pāris dokumentus! No sākuma es domāju, ka viņa ākstās un vienkārši izrāda man necieņu. Mazliet biju pat aizvainots. Kad maliet parunājāmies visu sapratu! Jutos ļoti neērti, ka tā izturējos.
2 0 atbildēt

AHA- visvieglāk ir kādam citam pateikt "acīs" viņa trūkumus un "gādīgi" ieteikt ko darīt, bet īstenībā visas pārmaiņas, gan labās, gan sliktās, ir sākušās tikai no manis paša.

Šis raksts man ierosināja pārdomāt vai pats neesmu kādu nepatīkami aizskāris ar saviem aizspriedumiem-  esmu pārliecināts, ka tādi ir katram cilvēkam.

Būt godīgam nenozīmē būt rupjam.emotion

Rakstiņš emotion

2 0 atbildēt

Tad neesi redzējis daža laba ārsta rokrakstu, tie arī nemēdz atškirties no šš meitenes rokraksta!

2 0 atbildēt
Ja neesi agrāk saticis cilvēku sirgstošu ar distoniju var gadīties neertas sitiācijas! Jo no sākuma cilvēks šķiet vienkārši neadekvāts! Pietam uzzinot patieso situāciju viņš atvainojās!
2 0 atbildēt
Pats savām acīm redzēju cik grūti dodās rakstīšana šiem cilvēkiem!
2 0 atbildēt
Tavai zinalšanai-es izlasīju tekstu arī angliski.
2 1 atbildēt
Ej aiz stūra paraudi,vai palasi kadu Pilčeres gaudu romānu. Es pat angliski visu izlasīju,ja cilvēks neprot pareizi uzrakstīt teikumu bez kļūdām,kāds tur bakalaura grāds???
3 4 atbildēt
Ko tu ņerksti? Man nav nekādu pretenziju pret kiborgiem,bet ir pretenzijas pret tādiem dauņiem kā tu,kas no katra stulba izlēciena uztaisa varoņdarbu. P.s. Es dzīvoju Alsviķos,(pameklē kartē) šeit ir speciāla skola tādiem cilvēkiem,gan ar kustību,gan attīstības traucējumiem. Un toci man,es nekad neesmu par viņiem smējies,ne aizskāris,man pat ir dažas draudzenes no tās skolas,un viņas neuzvedas kā kuces,un neuzskata sevi par kaut ko sevišķu kā tā muļķe no raksta.
0 1 atbildēt

Losene

0 8 atbildēt
Rokraksts pirmsskolas līmenī. Ārzemēs bakalaura grādu laikam dod kam pagadās. Arī teikumu uzbūve,un izteiksmes veids par inteliģenci neliecina.
6 40 atbildēt