local-stats-pixel fb-conv-api

Kā dzīvo cilvēki ar vienādu algu, dažādās valstīs?6

70% ekonomikas, 30% humora (nebija iedvesmas smieklīgāk šodien).

Kā jau iepriekš teicu, profesionālajā stilā nerakstu. Priekš tiem, kas šajā lauciņā profesionalizējas, mums ir fiziķi, kas Saeimas tribīnē izmanto tādus ekonomiskos svešvārdus, ka mati ceļas stāvus, es, savukārt, kā ekonomists gribu, lai šito saprastu ikviens. Jūs paši sakiet par ko jums vairāk interesē. Nākamais varētu patikt jaunajiem līdz 24 gadiem.

Reklāma
Reklāma
48 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

Lieliski! Skatot komentārus, tiešām bija tādi, kas nezināja.

 

Ir! atšķirība tik liela konkrētajai 1000 Eur algai ir tamdēļ, ka Latvija ir unikāla ar savu fiksēto likmi (bagātie un nabagie maksā vienādu IIN) un zemu neapliekamo minimumu. Un šogad vispār izdarijām kaut ko unikālu - noteicām, ka bagātajiem vairs nav jāmaksā VSAOI (lielākā daļa no nodokļa).

 

Bet tas nenozīmē, ka ja TU aizbrauksi uz ārzemēm tur tev neliks ēst reņģes. Piemēram, UK, tev sākumā uzliks BR nodokli, kas būs gandrīz tikpat cik Latvijā, tu atbrauksi uz Latviju un tev VIDā teiks vecīt laiks maksāt nodokļu starpību (par ienākumiem līdz 2013). Nodokļu starpību atmaksāt nozīmē, maksāt tādus nodokļus kā ir mūsu līknē. Praktiski no reņģēm tu izvairies tikai nesamaksājot valstij nodokļu starpību un lūdzot UK atmaksāt nodokļus (neizmantojot starpnieku firmas).

5 0 atbildēt
Tiešām es top valstīs tik mazi nodokļi?
0 0 atbildēt

ņefiga 0_o 

0 0 atbildēt

T.i. no pirmajiem mēnesī nopelnītajiem 1000 EUR citās valstīs tik mazi nodokļi jamaksā, bet no nakošā tūkstoša jau krietni vairak, jo neapliekamais mēnesa minimums parasti sniedzās tuvu 1000 EUR. Par citam valstīm nezinu, bet par UK pateikšu precīzi - neapliekamais minimums 2012.-2013. gadā (UK finanšu gads sākas aprīlī) 8105 GBP = 9765 EUR, jeb 813 EUR mēnesī. Ienakuma nodokļa likme 20%. national insurance (tas pats kas LV sociala apdrosinasana) - 12%. Kopejais nodokļu slogs pēc neapliekama minimuma 32% un no otrajiem nopelnītajiem 1000 EUR menesī to visu arī naksies nomaksāt. LV neapliekamais minimums ir 75 EUR mēnesī, IIN no algas ir 24%, VSAA iemaksu likme 34,09 % (darbinieka un darba devēja likmes kopā ņemot rodas šāds cipars). Kopējais nodokļu slogs pēc neapliekama minimuma 56,57%, kas būs jānomaksā no otra nopelnīta 1000EUR mēnesī.

1 1 atbildēt