local-stats-pixel fb-conv-api

Kā baktērijas atšķiras no vīrusiem?15

334 8

Abi divi ir sīki un inficē cilvēkus, bet kā tie atšķiras bioloģiskajā ziņā?

334 8 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Vīrusi ir tik vienkārši,bet tajā pašā laikā paši bīstamākie.Mēs,cilvēki,esam īsts evolūcijas šedevrs,bet vīrusu pat nevarētu saukt par dzīvu organismu,bet nesaktoties uz to,savā ziņā viņš ir perfekts ''radījums''.

8 0 atbildēt

Opa noderēja, kakraz drīz būs Dabaszinībās KD par šo tēmu. emotion

5 0 atbildēt
Baktērijas smuki izskatās. emotion
4 0 atbildēt

Nopietni, kas tās par analīzēm, kuras aizņem 15 min un tu noskaidro - vai ir vīruss vai baktērija??? Kāda ir analīžu metode??? Manā praksē reāli tā noderētu, jo bieži saskaros ar dažādām infekcijām, kurām būtu svarīgi zināt ierosinātāju. Un augstskolā man tādu metodi nemācija - ne mikrobioloģijā, ne virusoloģijā.

2 0 atbildēt

Ārsti negrēko, jo pie vīrusu infekcijām izrakstītās antibiotikas tiek lietotas, lai nerastos sekundāras bakterioloģiskas slimības vai infekcijas....

1 0 atbildēt

Ir arī intracelulāras baktērijas, kas spēj iekļūt šūnā- gonokoks, tuberkulozes nūjiņa, hlamīdija. Bet raksts labs. Vienkārši un saprotami visiem.

1 0 atbildēt

viena vienīga atšķirība - baktērija ir šūna, vīruss nav šūna. baktērija ir dzīvs organisms, vīruss ir nedzīvs ķīmisks savienojums, kas spēj sevi pavairot. Lai gan ir diskusijas, ka vīrusu arī grib uzskatīt par dzīvo, jo tas spēj vairoties.

1 0 atbildēt
A kas ir mikrobs?
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Tas viss ir rakstīts bioloģijas grāmatā. Lasiet grāmatas nevis spoki.lv. emotion

2 9 atbildēt