local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunieši/datorspēles/internets.67

314 36

Sveiki. Mani sauc Jānis,esmu 21 gadu jauns jaunietis un es vēlējos padalīties ar jums kādā domā,kurā iegrimu,šodien domājot,par un ap datorspēlēm.

Tātad,mani šodien nošokēja kāds raksts -

Call of Duty: Ghosts vienā dienā nopelna miljardu dolāru.

Un tad es sāku aizdomāties,cik tālu mēs esam jau atrofējušies,cik ļoti degradējas mūsdienu jaunatne,kad var samaksāt 60$ mūsu naudā 30Ls par datorspēli,nemaz nerunājot par katra mēneša maksu online serverī. Kas notiek ar mums? Cilvēki mīļie,dodaties dzīvē,nesēdiet pie datora.

Kāds draugs man šodien teica,kad runājām par šo tēmu - '' Tak no Latvijas arī daudzi pērk, man ir daži paziņas, kuri nedēļām skolā neēd vienkārši lai nopirktu to spēli. Viņi visu laiku sēž mājās pie datora saka, ka naudu tā pat nav kur likt, ārā neiet, nekur nebraukā, neko neapmeklē, pēc skolas mājās un pie datora, pēc tam gulēt, no rīta atkal pie datora,pēc tam uz skolu un pie datora. Turklāt atlikušo dienas laiku,pavada pie telefoniem,jaunajiem smartfouniem.

Uz tekstu - ''nav jau tāpat kur to naudu likt'' es skaidri un gaiši atbildētu - Dod tad man to naudu un es nesēdēšu mājās un nedegradēšos,apmeklēšu kādu pasākumu,paēdīšu kādā resorānā,kaut hesburgerā,aiziešu uz kino,bet pats galvenais,nopirkšu ko jauku savai sirds dāmai piemēram,uz katru randiņu - puķi.

Es sēžu mājas un pie datora,tikai tapēc,ka man NAV tās naudas,jo mūsdienās par brīvu var apmeklēt tikai bibliotēkas un garlaicīgus pasākumus,kas lielākajai daļai jauniešu,neinteresē. Kad mani sauc ārā,mans pretjautajums ir - uz kurieni? ko darīt? Ja atbilde ir,ejam uz kinci,aizbraucam paēst,vai kaut ,ejam paņemt pa aliņam. Es bieži vien saku nē,jo NAV tās naudas. Bet jūs čīkstat,ka nav kur viņu likt. Ak mans dievs,padomājat taču beidzot ar galvu,vai kaut ar hormoniem,aizejat pie kādas meitenes (domu sapratāt).

Pats agrāk un vēl šodbrīd spēlēju datorspēli - WOW (World of warcraft). Lielākā daļa no jums zin,par ko iet runa. Spēlēju viņu jau,kopš mazotnes,internetā 8ņus gadus. Spēle man palīdzēja apgūt Angļu valodu,kas ir vissnoderīgākais no šī visa. Taču NEKAD nav bijis tā,ka es neatrautos no spēles,ja mani sauc kautkur,vai,lai spēlētu viņu,kamēr kāds ir pie manis ciemos,vai es esmu ciemos,ko dara ļoti daudzi un visu laiku. Tas jau ir ļoti slimi. Vajag zināt mēru. Piekrītu,var aizsēdēties un tamlīdzīgi,bet nejau tā,kā tas notiek tagad 24/7 365/356 30/12.

Padomājat,kas tagad notiek,šobrīd (kamēr rakstu šo rakstiņu) aptuveni 80-90% jauniešu,kam ir pieejami datori,sēž pie tiem un spēlē kādu spēli,vai vienkārši sēž dr.lv,facebook.com un visbriesmīgākajā no visiem - TWITTER. Jūs tak galīgi nedomājat,ziņojat visai pasaulei,ko darat,kur esat,kad,kur būsiet. ESI LAIPNI LŪGTS Pedofīl,man ir 14 gadu, mani sauc Santa un esmu parkā. ĀRPRĀTS!!!

Jau tagad ir daudz vecpuišu/vecmeitu un jauniešu,bez otrām pusītēm. Kas būs rīt? Kas pēc pāris gadiem? Visi sēdēs mājās,neapmeklēs pasākumus,nedosies nekur,pat vairs nemācīsies,jo vecāki arī būs pārak aizņemti ar datorspēlēm un visu tamlīdzīgo + datorspēlēs paliek ar vien vienkāršākas un vieglākas,tās pat neattīsta viars domāšanu. Spēle LOL (League of legends) ir jau diezgan pazīstama pasaulē un ļoti daudzi,to spēlē. Lai spēli spēlētu,tev vajag ČETRAS POGAS un pelīti. Tas arī viss,padomājat cik tas ir debīli tās daudzās stundas četras pogas.

Daudzi padomās,ko es ar šo gribēju teikt? Tad lūk - Nesēžat mājās pie datoriem,dodaties dzīvē. Ejat laimi meklēt,kā Sprīdītis. Satiekat savu otru pusīti - DZĪVU CILVĒKU! Izbaudat dzīvi,ko tā jums piedāvā,nevis ko piedāvā Gameloft,Blizzard u.c. kompānijas. Nedegradējaties,savādāk izmirsim kā dinozauri,jo visi sēdēs mājās un bērni vairs nedzims un viss beigsies nevis ar komētu,vai citiem pareģojumiem, bet ar DATORIEM.

314 36 67 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Es.
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 67

0/2000

Tavā rakstītajā ir pretrunas. Tu raksti, ka sēdēt pie datora - spēlēt spēles, apskatīt sociālos portālus ir slikti un, ka jaunatne degradējas, bet no otras puses bibliotēka un dažādi pasākumi arī ir galīgi garām. Bet, ja tā padomā, tad vairums pasākumu, kas ir pa velti ir izglītojoši un bibliotēkā var atrast lieliskas grāmatas. Tu čīksti, ka visi degradējas, kamēr pats sēdi mājās un saki, ka nav naudas, lai kaut ko darīt, bet uz bibliotēku pēc labas literatūras, kas paver plašāku skatu uz pasauli arī negribi iet. Un kāpēc gan nedrīkstētu sēdēt pie datora un spēlēt spēles? arī tur ir cilvēki ar kuriem var komunicēt un es pat zinu dažus veiksmes stāstus, kur tieši online spēlē ir atrastas otras pusītes. 

Viss nav tik melns kā Tev liekas. Es datoru un internetu izmantoju citādākiem mērķiem, nevis lai tikai degradētos (tavuprāt),es lasu ziņas, skatos intervijas ar interesantiem cilvēkiem,  un pa reizie paspēlēju arī wow, tāteikt atslodzītei. Degradējusies vēl neesmu, grāmatas patīk lasīt, aktīva sociālā dzīve, ballītes... viss notiek. :) varbūt vēlreiz pārlasi savu rakstīto un padomā. :)

46 4 atbildēt

Tā nu tas ir... Bet ja tā godīgi padomājot,un arī paņemot vēstures faktus... Kā cilvēku sāka palikt par daudz,tā daba uzsūtīja visādas nelaimes,lai mazāk paliek. Tagad mātei dabai ir tikai pašai jānoskatās,kā mēs paši sevi iznīcinām. Jo šis jau datoriem ir tikai sākums,pats,pats mazumiņš no visa gaidāmā. Mēs vēl nezinām ko mums viss šitais nodarīs pēc 10-20-30 gadiem! Daba zin,tāpēc neaizraujās,piemēram,ar neizārstējamas epidēmijas uzlaišanu. Paši tiksim galā - Paši sevi iznīcinām.

11 1 atbildēt

Cik redzu ir arī tie jaunieši , kuri datora vietā izvēlas cigarrtes un alkoholu , un viņu ir ļoti daudz. Tāpēc vienkārši ejiet un nodarbojaties ar sportu!

8 0 atbildēt

ej Tu nost, padomā pats ar galvu. geimeri (normāli cilvēki, nevis noauguši taukublāķi.) vakaros uzspēlē kādu spēli (un noteikti ne vieni paši) prieka pēc. mēs mācāmies , skolā socializējamies, pēc stundām arī kaut kur aizejam un kad mēs esam mājās, mēs atpūtas pēc uzspēlējam datoru, xbox vai ps3 (kas kuram.) Tā, kā nevajag bļaut, ka visi ir degradējušies. Ja apgrozies tādā sabiedrībā, kuras kodols ir atkarīgi analfabēti - Tava problēma. 

7 0 atbildēt

No personīgās pieredzes. Es pats agrāk spēlēju World Of Warcraft. Izgāju cauri VISIEM expansioniem. Vanilla, TBC(The Burning Crusade), WOTLK(Wrath Of The Lich King), CATA(Cataclysm), MOP(Mists Of Pandaria). Tajā brīdī intereses nebija. Skola, mājās, draugi... draugi paši spēlēja un ievilka tajā. Goda vārds... tā spēle bija kā heroīns. Vēl ik pa laikam ienāk prātā doma lejupielādēt un atcerēties brīžus. Tagad tikai saprotu, cik daudz naudas man aizgaja pa visiem gadiem. BET.. kāpēc video spēles, t.i.. WORLD OF WARCRAFT kā MMORPG ir labs no vienas puses? Valoda, valoda un valoda. Visu gadu laikā, es ĻOTI labi iemācījos angļu valodu, mazliet arī zviedru, jo spēlēju uz STORMSCALE realm. Ja gribētu pateikt paldies, tad tikai attiecībā uz vienu lietu, ka WOW(World of Warcraft) iemācīja man angļu valodu. Sen atpakaļ liku vidusskolas eksāmenu angļu valodā. A līmenis. Visu laiku nācās sarunāties ar "savējiem" caur Ventrillo. Runājamā daļā 29/30 vai 30/30, īsti neatceros, rakstiskajā daļā arī labi, utt.. Tomēr šī brīža dzīves stāvoklis liek tos 12(eur) atstāt citām vajadzībām - telefona rēķinam, pārtikai, u.c. Morāle? Spēlēt video spēles nav degredējoši. Vismaz jūtu, ka nav nekas tāds noticis. Tikai labāks mērķis, bet visa tā ieguldītā nauda arī varēja aiziet lietderīgā ceļā. p.s

COOL STORY BRO!

p.s.s Par vecajiem laikiem..... "F*CK THE ALLIANCE!" :D ... sorry, brāl

6 0 atbildēt

tev nav dzīves. kā es to zinu? tu te tērē savu laiku un raksti bezjēdzīgas lietas. tavā rakstā ir ĻOTI daudz pretrunu. ja nav naudas, tad ej strādā.

5 0 atbildēt
Nu raksts labs var padomāt un tā. Visu izlasīju. Bet ir tāda lieta ka nav gluži kā tu domā. Visx jau ir atkarīgs no cilvēka. Man ir pazinas viens nenormāls geimeris. Visu laiku ar senci kapā spēles, bet arī iet sabiedrībā, ir gudrs. un otrs ģitāristsz sēne kurš nekur neiet nu nenormāla sēne. Un pasaki saviem draugiem geimeriem ka ir tāds thepiratebay.com Tā kā vienmēr ir bijuši cilvēki kas sēž mājās un ir citi kas kautkur iet. Drink all night and nobody beats an eye. Play computergames all noght and everybody loses their mind. Think about it. Un jā čill nigga.
5 0 atbildēt

Nez vai mani datorspēles ir degradējušas. Esmu diezgan daudz iemācījies, kaut to pašu valodu, kā arī nedaudz reakcija arī utrenēta un loģiskā domāšana. Dažreiz kad nenāk miegs, tiek pie datora pavadīts līdz 3 naktī, bet degradējies nejūtos, tāpat ir sava draugu kompānija, attiecības un sociālā dzīve. Lai gan 30 ls par spēli ir par daudz, tāpēc laikam spēlēju tikai free to play spēles un bunduļus kuru var dabūt pa 3ls kādas 5 spēles..

4 0 atbildēt

Nevaru viennozīmīgi piekrist autoram, Es, piemēram, paspēju gan uzspēlēt videospēles, gan aiziet uz darbu, gan satikties ar draugiem, gan pasportot, gan citas lietas. Tā kā ne jau datorspēles ir tas, kas degradē, bet jebkura lieta/nodarbe, kas tiek pārpīlēti daudz darīta. Visu vajag ar mēru

4 0 atbildēt

Jā, liela daļa manu vienaudžu ir degredējušies.. Tic visam ko raksta internetā. Tādēļ mana virtuālā sociālā dzīve ir kā liela parodija mūsdienu sabiedrībai.

Piekrītu Ralpyy, būs dabīgā atlase, kurš būs tik stulbs un sēdēs nonstopā pie jaunākajām tehnoloģijām, tas nodzīvos ilgākais līdz 30 gadiem. Bērnus arī radīt nevarēs, būs impotenti, tātad ieguvums saprātīgiem cilvēkiem, deģenerāti neaudzēs jaunus deģenerātus.

3 0 atbildēt

Neesmu nevienā no sociālajiem tīkliem, izņemot Pintrest. Nelietoju smartphone, eju ārā - ir draugi, bet no datorspēles neatteikšos. Nauda, kas man ietaupas nesmēķējot un ļoti reti dzerot aiziet krājkontā, reizi pa reizei tā tiek izmantota nopērkot spēli. Man patīk spēlēt, jo vairākas spēles man aizstāj romānu vai cita tipa stāsta grāmatas. Filmas nevar izstāstīt stāstu tā kā to dara grāmatas, ar maziem izņēmumiem, bet spēle to var un pie tam lieliski. Nerunājot par spēlēm, kur stāstu veido tu, kā mass effect triloģija.

2 0 atbildēt

Necepies, bet priecājies, jo vairāk idiotu un nolaiferu - jo labāk tev, brīvāks darba tirgus, vairāk vientuļu meiteņu etc. ^_^

2 0 atbildēt

Ja, shur tur Tu nonac pretrunas, bet nu pamatdoma jau skaidra. Zini tas dators ir uz laiku tikai, 21gads nav daudz, cilvekam vel taja vecuma ir pietiekami daudz laika ai vinsh varetu pavadit to ka pats veelas,kautvai pie datora. Velak kad bus sieva un kad nesedes senchiem uz kragas (naksies pasham pelnit) tad redzes cik fiksi visi meginas google atrast (how to get money) tad kad aplauzisies un saks ritigi pahat un gimeni nodroshinat tad ar neatliks datoram laika. Da vispar nekam laika neatliks :D Darbs<>majas<>gulta<>darbs. Parsvara raksta Tu piemini tikai skolu, a skola ir haljava, Senchi parsvara dod naudu un tik tere. Paskatisimies kad pasham ta nauda bus jasadabun kadu dziesmu tad visi dziedas.

2 0 atbildēt
par to Leauge of Legends gan man gribas Tev iekraut. Tā spēle attīsta loģisko domāšanu, koncentrēšanās spējas un komandas darbu.
2 1 atbildēt

Kurā serverī Tu spēlē WoW ? emotion

1 0 atbildēt

Puse klase kapā LOLu un bŗīnas kāpēc sliktas atzīmes...

1 0 atbildēt

es no laukiem, such po*** par pilsētniekiem, kas kvern pie pc dien dienā. aizejot uz augstskolu esmu sācis lasīt arī grāmatas un pc ir neatņemama dienas sastāvdaļa, bet spēlēt spēles dien dienā un nebūt sociāli aktīvam ir nožēlojami. žēl arī meiteņu, kurām izvēle tikai sašaurinās! bet saskatu arī pozitīvo - dabiskā atlase rit pilnā sparā un manas iespējas reproducēties tikai aug!  neesiet datoru atkarīgie dīkdieņi! VISS OK, KAS AR MĒRU! baaaam emotion

1 0 atbildēt

Nē nu nejau visi cilvēki ir - No Life'ri . Ar šo teikumu ir jāsaprot,ka nejau visi sēž pie PC, lai degradētos dienu,nakti spēlejot visādas RPG massive multiplayer games un vispār. Es piemēram dažreiz, kad nav ko darīt pasērfoju netā tas ir palasu ziņas, paserfoju sociālajas vietnes un kad parauj galīgs besis uzgame'oju kādu spēliti.

1 0 atbildēt

Es esmu diezgan jauns nu esmu jauns eju skola es ari aizraujos ar dator spelem bet tas viss normas robezhas es eju ara ar draugiem  es trennejos un utt.[ATVAINOJOS KA NAV GARUMZIMES]

1 0 atbildēt

Par "paipuisīši" noskatās uz mums ar skaudību, iet mājās un savus daiktus savilkuši kājstarpēs, liek internetā šādus rakstus! Tu pat iedomāties nevari cik traki kļūdies. itsevišķi ar "paipuisīši". Varu derēt,ka esmu darījis lietas un raksturu rādījis kad tu vēl papam kulē kratījies,takā muti. Sieviete.

1 0 atbildēt