local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunedēļ Latvijā iestāsies ziemai raksturīgi laikapstākļi.0

Sinoptiķi vēstī, ka nokrišņu daudzums vairākas reizes gaitā sasniegs stipra lietus kritērijus, tāpat piedzīvosim temperatūras kontrastus.

Sestdienas rīts ausīs dzestrs, bet saulains, arī dienas gaitā nokrišņi nav gaidāmi, vien mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies; vējš būs lēns, naktī daudzviet piesals, arī dienā nebūs siltāk par +3...+7 grādiem.

Svētdien un nākamās darba nedēļas pirmajās dienās virs mūsu reģiona veidosies jauni cikloni – sinoptiskā situācija no jauna būs labvēlīga ilgstošām lietavām, kas nesīs arī lielu nokrišņu daudzumu – šoreiz visintensīvāk līs Latvijas austrumos.

Svētdien, sākoties nokrišņiem, un otrdien, nokrišņu zonai pakāpeniski atkāpjoties no Latvijas, Vidzemē un Latgalē atkal gaidāms arī sniegs un slapjš sniegs, īslaicīgi var veidoties pat apledojums. Turklāt pūtīs arī brāzmains vējš – sākumā no dienvidiem, bet pirmdien un otrdien jau no rietumu puses. Vēl naktī uz svētdienu austrumu rajonos piesals, dienā jau termometra stabiņš pakāpsies līdz +8...+13 grādiem, tikai austrumu rajonos būs vēsāk, otrdien jau pakāpeniski kļūs vēsāk.

Nedēļas vidū atmosfēras spiediens paaugstināsies un nokrišņi mitēsies, arī debesis skaidrosies. Ar austrumu puses vējiem pie mums atkal ieplūdīs vēsākas gaisa masas – trešdien dienā nebūs siltāk par 0...+5 grādiem, bet naktī uz ceturtdienu vietām termometra stabiņš noslīdēs pat zem -5 grādu atzīmes.

Sausais periods gan nebūs ilgs, jo jau ceturtdien dienā virs Skandināvijas pussalas veidosies jauns ciklons, kas nedēļas izskaņā Latvijai atkal nesīs daudz nokrišņu un brāzmainus vējus, pastāv arī stipra lietus varbūtība, sākumā atkal gaidāms arī sniegs un slapjš sniegs, tomēr vēl aizvien tas nebūs noturīgs.

8 7 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000