local-stats-pixel fb-conv-api

Fotogrāfe maina dzimumu lomu «trako vīriešu» ēras reklāmās, un tas var nepatikt17

235 1

Kas notiek paralēlajā Visumā? Eli Rezkallah, fotogrāfe un video editore no Beirūtas, Libānā, nesen radīja foto sērijas, kurām deva nosaukumu - «Paralēlajā Visumā». Tajā ir izmantotas pašas karstākās seksistu reklāmas no 20. gs. sešdesmitajiem un tur dzimumi ir samainīti lomām. Fotogrāfe apgalvo, ka tas viss ir aizsācies ar sarunu starp radiniekiem.

«Pēdējos svētkos es dzirdēju kā mani onkuļi sarunājas savā starpā, ka sievietes labāk gatavo, saimnieko virtuvē, un pilda savus sieviešu pienākumus. Lai arī es zinu, ka ne visi vīrieši domā kā mani onkuļi, es biju pārsteigta uzzināt, ka daudzi joprojām tā domā, tāpēc ķēros pie paralēlās pasaules iztēlošanās, kur lomas ir apvērstas un vīrieši var paši izbaudīt seksistu piešķirto lomu.»

Vienkāršs tests: Ja jūs varat skatīties bildes ar vienādām emocijām, tad laikam neesat seksists, bet, ja bilde ar sievieti pakļautībā liekas pieņemama, bet vīrieša bilde nav pieņemama, tad esat seksists. Tā var dzīvot, bet seksistu laiki ir pagājuši. Tas vairs nav modē, jauni laiki, jaunas tendences.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
235 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000

Foršs projekts! 

Bet Nr.3 ir normāla situācija! ja uz galda ir vismaz vīniņš, tad es arī novērtētu neveiksmīgus pūliņus pagatavot man vakariņas emotion

7 0 atbildēt

11. Bilde emotion  Riebīgi

4 1 atbildēt
1900~1980 vs mūsdienas..
1 0 atbildēt
Nezinu vai reklāmas var pie kaut kā vainot. Tajā laikā bija tā ka sievietes vairāk pavadīja virtuvē. Reklāmām vienmēr ir mērķauditorija. Ja pēc tirgus analīzes sanāk ka pārsvarā sievietes izmanto tosteri, tad reklāmā būs sieviete. Tad ir jājautā drīzāk kāpēc pēc tirgus analīzes tad sievietes to tosteri pārsvarā izmantoja?
1 0 atbildēt

esmu neskaitāmas reizes sievai piedāvājis, mainamies, es sēzu mājās un mazgāju traukus , bet tu ej uz darbu, protams ka viņa negrib emotion sieviets ir vājais un "apspiestais" dzimums tikmēr kamēr viņām tas ir izdevīgi, brīdī kad piedāvā - nu dvj ej dari džeka darbu, ej padzen to bomzi no kāpņu telpas - tā uzreiz neeeeee emotion emotion

1 0 atbildēt

emotion interesanti emotion

0 0 atbildēt
Man liekas ka neviens ne otrs nav īsti pareizi.
0 0 atbildēt

Prāta spēles ir jauka lieta  emotion 

0 0 atbildēt
Viss nāk atpakaļ, man patīk !emotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt
Bet kādreiz jau daudzas sievietes(lielais vairums) sēdēja mājās un bija virtuvē, tapēc arī tādas reklāmas
0 0 atbildēt