local-stats-pixel fb-conv-api

Dzimtenes mīlestība – katra paviāna svēts pienākums22

120 0

Ja runā par dzimtenes aizsardzību, kad katrs etologs apstiprinās: dzimtenes mīlestība – tīri dzīvnieciskas jūtas. Bet ja runa ir par Latviju, tad es arī esmu paviāns.

Reklāma
Reklāma
120 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 22

0/2000

Ja tā padomā, tad salīdzinājums ar dzīvniekiem nepavisam nav cilvēkam par labu. Skumji, bet fakts!

5 0 atbildēt

Interesanti. Liek aizdomāties, bet patiesība vien ir. Vienīgais, cilvēks par dzīvniekiem ir vēl lielāks mūdzis, jo neviens dzīvnieks nenogalina tikai prieka pēc. Cilvēkam tas ir raksturīgi.

5 0 atbildēt

Tātad kur lai sāk... Raksts ir labs ,ļoti labs. Tas parāda to ,kas mēs patiesībā esam ,tas ir testesterona vadīti alfa tēviņi /pērtiķi ,kuri cīnās un nogalina lai pierādītu ka viņiem ir lielāks krāns nekā pretiniekam. Lai visas matītes redzētu cik stipri esam. Protams es nevaru teikt ,ka tas daļēji neatiecas uz mani. Bet man negribas cīnīties un karot , lai atņemtu kaut ko kādam ,vai pieradītu ,ka viņam nav taisnība. Es cīnos ,ja kāds man neatstāj izvēli ,vai ja kāds draud kādam ,kas man ir tuvs vai tā būtu mana ģimene vai draugi. Es domāju ,kas tas var atiekties uz latviešu tautu. Mēs nekad ar nevienu nēesam karojuši tikai aizstāvējušies. Un tas būs ko es darīšu ,ja sāksies karš ,aizstāvēšos. Man nevienam nav nekas nav jāpierāda un man negribas kaut ko no tā visa iegūt vai tā būtu cieņa vai nauda. Es zinu ,ka karš nekad nav atrisinājums un karam nekad nevar būt pienācīgi ataisnojams iemesls. Pat nogalināt ,aizsargājot savu valsti ,tautu ,darugus un ģimeni nemaina faktu ,ka tu nogalini. Bet šīs visas lietas ir ļoti nozīmīgas man . Ja vajadzēs un ja es būšu spiests es darīsu to kas man jādara. Varbūt tas vienkārši vairāk pierāda ,ka esam paviāni ar tādu pašu dzīvniecisku uzvedību .

 Bet ziniet ko aizsargāt savu ģimen arī ir dzīvnieciska uzvedība ,un ja tas mani padara par pavianu ,tad laikam tas es arī esmu.

4 0 atbildēt

Es uzskatu, ka armija ir bezjēdzīgs pasākums. Labi - disciplīna, pašaizsardzība, iemaņas izdzīvošanā un apiešanās ar ieročiem nav sliktas lietas. Bet no otras puses - ar ko taisamies karot?Priekš kam ir vispār jākaro?Tas tikai parāda to, cik cilvēki ir viegli manipulējami ar lietām, kurām patiesas vērtības nav nekādas - kā piemēram nauda un vara. Ja neviens šīs lietas nevērtētu augstāk par cilvēku dzīvībām un mieru uz pasaules , tad nemaz nešaubos, ka nebūtu tādi, kas skrien pa galvu un pa kaklu, lai tikai sagrābtos vēl vairāk - vairāk naudas, vairāk varu utml. Bet tas ir pārejošs , relatīvs - neviens nav mūžīgs un vēsture ir labs piemērs tam, ka neviena impērija nav mūžīga neatkarīgi no tā cik bagāti un vareni vadoņi tur ir valdījuši.Par dzimteni runājot - cik daudzi iekrīt uz to, kā mušas uz medu - nāc un cīnies par savu dzimteni , tas jau tiek skaļi sludināts.Vien aizmirsts tiek , ka tajā pašā dzimtenē atrodas arī valsts - kurā vietā viņa ir labāka priekš cilvēkiem, kur sliktāka.Es personīgi esmu gatavs pastāvēt par zemi uz kuras dzīvoju, kur ir mana māja un par sev mīļiem cilvēkiem, bet par valsti iet nolikt galvu - meklējiet citu vientiesi.Pietiek paskatīties uz kara veterāniem un viņu dzīvi , lai man pārietu vēlēšanās karot par valsti.

3 1 atbildēt

Noskaties visu ko ir salicis Simon Sinek. Iegūsi vēl vairak apstiprinājumu šai tendencei. Tikai nepaķeries uz šīs pseidozinātnes fantāzijas puses. Jā ir šeit precīzi aprakstīta acīmredzama, likumsakarība. Nekas pseido šeit noteikti nav. Kad iepazīsies ar Memetics (Simon par to nerunā) tad arī taps skaidrs, šaujampulveris ir viens šāds mīms. Kas ļāva pārlekt mums no vācējiem uz masu galinātājiem. Kopumā raksts krietni virs spoku vidējās domātspējas. Paldies tev.

2 0 atbildēt

Piekrītu Tev. Tā ir. Mēs fizioloģiski esam vājāki , neaizsargātāki kā citi zvēri,bet mēs esam lieliski mednieki:

mēs sadarbojamies grupās ,lai nogalinātu lielāku zvēru

Esam krosa skrējēju čempionāti, neviens dzīvnieks nepārspēj mūs.Mēs tik lēnā garā skrienot sekojam dzīvniekma kamēr as bezspēkā pakrīt.

Cilvēkiem kuriem ir mazāk testostrēns tie ir civilizētāki  mierīgāki, labāk mācas un apgūst jaunas zināšanas, pieredzi. Ir drosmīgāki un aizsargās ģimeni un vājākos cilvēkus, kurus pat nepazīst, glābs dzīvniekus.Spēs rast atrisinājumu  gandrīz jebkam. Nogalinās tikai ja būs nepieciešams- izdzīvošanai vai kādu aizsargāt, un tad vel darīs visu lai nenogalinātu.

Bet tiem cilvēkiem kuriem ir liels testosterēns ķermenī būs agresīvāki, sitīs savas draudzenes, pazemos, izvaros un nogalinās. It īpaši tas viss izpaužas laiku maiņas , kad paliek tumšaks laiks, ilglaicīgi ir sausums, karš.Briesmu brīžos tādi cilvēki slēpsies aiz vājākajiem vai bēgs, bet tiem kam maz testoterēns tiēši pretēji- dosies palīgā citiem un glābs pat , ja nav vērts.

 Un tagad padomājiet pie sevis pie kuriem jūs piederiet.- pie  civilizētiem cilvēkiem vai cilvēkiem mežoņiem? Un ja  godīgi atbildējāt sev Jūs zināt visu vel var mainīt, būsim cilvēki kuri cienīs citus, glābs vājākos un dzīvniekus, mīlēsim un lolosim savas sievietes un bērnus, palīdzēsim kaimiņiem , nevis savas dusmas izvērsim pret vājām sievietēm un bērniem, nepazemosim darba kolēģus.

Tad jums dzīve būs saulaināka un veiksmīgāka.

5 4 atbildēt

Super raksts, visa patiesība. Jo dumjāka tauta jo vairāk karotāju. Afrikas vlstis tam ir pierādījums. 

Kaut gan USA šodien arī daudz neapaliek karu ziņā. Un vesels bars aunu kas uzkata ka viņi dara ko labu Irākā, Afganistānā. Paprasi krievu zaldātam par afganistānu vai Čečeniju. Reti kurš taiks ka viņi tur ko labu darījuši. 

Bet USA zaldāti .... 

Neticat paskatieties dokumentālās filmas, gan krievu, gan USA. 

1 0 atbildēt

katram paviaanam kir sveeta aste!!!

0 0 atbildēt

Paldies par tik labu rakstu, redzams ,ka iegūldits daudz laika un vēlmes. Lielisks raksts, gaidīšu citus tavus rakstus.

0 0 atbildēt

Lords X-Ir PAVIĀNS?emotion

0 0 atbildēt