local-stats-pixel fb-conv-api

Cilvēki, kuri nespēj izjust mīlestību 💔3

42 0

Sveiki,

Vienā no manām mīļākajām Džonija Depa filmām ,,Tumšās ēnas” (Dark shadows-angliski) bija interesants tēls- ļaunā ragana. Viņu atveidoja aktrise Eva Grīna, un man šis tēls izcēlās ar to, ka, lai gan viņai piemita maģiskas spējas, viņai bija liels trūkums- viņa nespēja mīlēt. Tāpēc nolēmu par to palasīt tuvāk, un izrādās, ka pastāv cilvēki ar tādu psihi.

Daudzi varbūt domā, ka mīlēt nespējīgie gribētu palikt vieni, bet izrādās viņi veido attiecības. Lai gan šie cilvēki nespēj mīlēt, viņiem ir vajadzības pēc intimitātes, tāpēc meklē partnerus. Daži partnerus ātri pamet, bet citi grib paildzināt attiecības cik iespējams. 💏
Ir vēl tāda tipa cilvēki, kuri spēj mīlēt, bet vēlāk dzīvē zaudē spēju to izjust. Tā var būt emocionāla trauma vai bailes kādam pieķerties. 💗 Tādi cilvēki pat vairs nespēj mīlēt sev tuvākos cilvēkus kā ģimeni vai draugus.

Daži izsaka teorijas, ka cilvēkiem, kuri nespēj mīlēt, slimo ar OCD(diemžēl nezinu kā to pareizi latviskot) psiholoģisko novirzi. Viņi nekad neteiks citiem, ka viņus mīl, un var pat speciāli viņus sāpināt, jo mēģina sajust jebkādas emocijas.
Cita novirze ir robežlīnijas personības novirze (Borderline personality disorder- angliski), kur cilvēkam trūkst empātija, bieži mainās garastāvoklis, tāpēc nevar zināt kura personības daļa dominēs prātu. 🎭 Ap 80% cilvēki ar šo novirzi ir ar pašnāvnieciskām tendencēm, un 4-9% no viņiem arī izdara pašnāvību. 💀

Pastāv arī cita teorija, kāpēc daži cilvēki nespēj mīlēt. Neiroloģijas zinātnieks Aleks Korbs veica pētījumus par oksitocīnu, kurš tiek saukts par ,,mīlas hormonu”. Pēc viņa pētījuma šī hormona darbība jeb ietekme uz cilvēku ir atkarīga no viņa attiecībām ar vecākiem. Ja no bērnības viņam nebija labas attiecības ar vecākiem, tad tas var ietekmēt šī hormona ražošanu organismā un to ietekmi. Negatīvās pieredzes un šis hormons pat spēj pastiprināt negatīvas emocijas, un, lai to mainītu, ir ieteicams iziet terapiju.

Man liekas, ka daļa šādu cilvēku nesaprot mīlestību, jo ne visi ir spējīgi izprast, ka pastāv dažādi mīlestības veidi.
Pēc grieķu mīlestības iedalījuma pastāv 6 tipa mīlestības- Eros, Luda, Storge, Pragma, Mania, Agape. Un pēc to aprakstiem ne visi cilvēki mīl ar sirdi un dvēseli, bet daži mīl ar prātu. Citi mīl ar acīm(fizisko skaistumu), vai īpašnieciski.
Mīlestība iedalās 3 līmeņos. Pati zemākā ir egoistiskā mīlestība, kad cilvēks nespēj citu mīlēt tikai sevi. Otrais jeb vidējais līmenis ir pa vidu no egoistiskās un dvēseliskās mīlestības. Pati augstākā skaitās dvēseliskā mīlestība.

Varbūt cilvēki izjūt dažāda veida mīlestības savā dzīvē līdz sasniedz augstāko(dvēselisko) mīlestību? Vai arī nevar emocionāli atpazīt to?

PS Atvainojos, ja man sanāca nepareizi latviskot vārdus no angļu valodas.
Varat komentēt par tēmu komentāros. 📝

Izmantotie avoti:
https://www.google.co.za/amp/s/www.psychologytoday.com/us/blog/the-mysteries-love/201611/people-who-are-unable-love%3famp
https://www.mentalhealthforum.net/forum/thread65963.html
https://www.google.co.za/amp/s/www.psychologytoday.com/us/blog/prefrontal-nudity/201401/the-problems-the-love-hormone%3famp

42 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Ja jau cilvēkam ir kaut  nedaudz vēlme pēc tuvības un intimitātes, tad kaut kur dziļi dzīvo arī vēlme pēc mīlestības. Savukārt cilvēks, kurš sasniedzis dvēseliskās mīlestības (Agape) līmeni, var pat vispār dzīvot noslēgti un nekontaktēties ar citiem cilvēkiem, jo tādai mīlestībai nav laika un telpas.

3 0 atbildēt

Tie cilvēki saucās sociopāti

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt