local-stats-pixel fb-conv-api

Četri dzērāju uzvedības tipi6

57 0

Visi mēs mēdzam iedzert un kad esam iedzēruši, mēs varam sākt rīkoties pavisam savādāk, nekā esot skaidrā prātā. Misūri Universitātē tika veikts pētījums, kurā tika sapulcināti 187 pāri jeb kopumā 374 brīvprātīgie. Pētījuma dalībniekiem tika uzstādīts uzdevums divatā piedzerties, veikt vairākus testus un vēlāk aizpildīt anketas, kurās tiem vajadzēja aprakstīt savu un sava partnera uzvedību pirms reibuma un reibuma laikā. Apstrādājot pētījuma gaitā iegūtos datus, pētnieki nāca pie secinājuma, ka eksistē četri dzērāju tipi. Ienāc un uzzini kādam dzērāju uzvedības tipam piederi tu!

1 tips: Hemingvejs

Šī dzērāju kategorija izrādījās visdaudzskaitlīgākā. Turklāt tajā vienādās daļās ietilpst gan vīrieši, gan sievietes. Šī tipa cilvēki no citiem atšķiras ar to, ka alkohola ietekmē tie var zaudēt kustību koordināciju, tomēr to saprāts no alkohola īpaši necieš un tiek saglabāta spēja skaidri domāt. Šis tips ir nosaukts par godu Ernestam Hemingvejam, kurš apgalvoja, ka spēj izdzert jebkuru daudzumu viskija, vienlaikus nezaudējot saprāta skaidrību.
Reibumā šīs grupas pārstāvji labāk saglabāja spēju rīkoties un arī to domāšanas procesi cieta mazāk nekā citiem tipiem.

2 tips: Mērija Popinsa

Otra grupa ir nosaukta par godu slavenajai lidojošajai auklei. Šī ir arī pati mazskaitlīgākā grupa, turklāt pārsvarā tajā ietilpst sievietes. Reibumā šīs grupas pārstāves paliek tikpat mierīgas un jaukas, kādas tās bija skaidrā prātā.
Šī tipa pārstāvji arī visretāk nokļūst nepatikšanās un citās neveiklās situācijās.

3 tips: Misters Haids

Šī grupa savu nosaukumu ieguva pateicoties doktora Džekila tumšās puses personībai – Misteram Haidam. Šajā tipā ietilpst tie cilvēki, kuri reibumā zaudē savu normālo cilvēcisko būtību, savu saprātu intelektu un labvēlību. Tieši šī tipa pārstāvji parasti ir tie kuri otrā rītā neatceras ko ir sastrādājuši nakts laikā. Visinteresantākais ir tas, ka šī grupa par divām trešdaļām sastāvēja no sievietēm.

4 tips: Ķertais profesors

Šī grupa apvienoja visus tos kautrīgos intravertus, kas alkohola ietekmē pārvērtās par nekontrolējamiem ekstravertiem. Šādi ļoti atgādinot slavenā Edija Mērfija varoņa pārvērtības. Arī šajā grupā bija vienāds sieviešu un vīriešu skaits.

57 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://hitnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Un kur tad kategorija "Vitālijs Kļičko", tajā grupā bieži (ne vienmēr) ir krieviski runājošie, un pēc noteiktās kondīcijas sasniegšanas viņi jūt, ka var izslēgt pat Taisonu, bet iemesli tam var būt tik vienkārši: kāds nepareizi sēž, runā, tur karoti, nesēž, vienkārši elpo, izskatās skaidrāks, nesvin 9.maiju u.t.t. tādi parasti iekuļas nepatikšanās - un parasti viņi visu atceras, bet izliekas, ka neko neatceras un pie vainas bija alkohols... turklāt, katru nākošo reizi viss sākas no jauna

6 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Tips jau arī ir atkarīgs no tā, ko lieto. emotion

1 0 atbildēt

Ķertais profesors, visbiežāk  emotion  Bet no tā var izvairīties, ja pasākums ir interesants - tad nav ne laika, ne intereses pēc grādīgiem dzērieniem.

1 0 atbildēt

Jā, esmu redzejis tādas jaunkundzes  "Mistera Haida" lomā. Radija pārdomas par to,ka jēdziens "vājais dzimums" ir ļooti novecojis. Varētu vēl 5tips. "Bairons"- reibumā klūst sentimentāls, apjūsmo senatni(vai paša bērnības/jaunības laikus",  mēģina  visu iepīt dzejas rindās  ar "jauns-kauns-auns-" stila atskaņām. Šis tips var transformēties divos veidos 1. Oskars Vailds- izaicinosa uzvedība jeb vienkārši bohemis maximus 2. Veidenbaums-  uzstājas ar  dedzīgām uzrunām,gatavs apkarot  netaisnību visā pasaulē, nolīdzina(mutiski) līdz ar zemi  visu,kas sabiedrībā slikts. Un ir gatavs nolikt  galvu par lietu!

0 0 atbildēt

Pēc šī iznāk, ka vairāk dzērāju ir sieviešu... kaut kāda dīvainība...

0 0 atbildēt