local-stats-pixel fb-conv-api

Bebru aizsprosts39

324 6

Pēc vairāku dienu PC un miega režīma piespiedu savu ķermeni atstāt iekštelpas, bija smagi, bet tomēr to paveicu. Izlēmu pastaigāt līdz bebru aizsprostam kurš ir izveidots meliorācijas grāvī (turpmāk tekstā kā ''grāvis'')

Šis ir jau kāds 5 bebru aizsprosts šajā grāvī, jo to pēc kāda laika izjauc.

Labi, tas ka viņš ir jājauc to es saprotu, jo blakus atrodas lauksaimniecības zeme un bebru aizsprosts traucē ūdenim no tīruma notecēt, bet man nepatīk tas ka kad šo aizsprostu jauc, vienmēr klāt ir arī mednieki kuriem vajag šos bebrus noteikti nošaut. Nepietiek vien ar to ka izjauc viņu vairāku mēnešu darbu, bet vēl nogalina viņus. Vai tad mednieki tiešām ir tik izbadējušies ka vajag kā zvēriem gaidīt kad bebri bēgs prom un šaut tos nost? Nedomāju vis.

Dažas bildes sanāca miglainas jo roka šur tur notrīcēja.

324 6 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000
Es neesmu ne dabas nīdējs,ne badains,bet regulāri lieku slazdus tiem riebekļiem. Pārāk daudz saviesies un tikai postu taisa.
20 0 atbildēt

Tu arī no tiem ''radībiņu aizstāvjiem''? Man labpatiktos, ja viņi vispār tiktu likvidēti... Vēl tagad atceros, cik ''jautri'' bija kopt vienu jaunaudzi gadus 5 atpakaļ... Tur arī bija zema vieta ar kanālu gar malu, kurš vienkārši pludoja... bebri pārsimts metrus tālāk bija ''normālu'' dambi uztaisījuši- ne tikai grāvī, bet arī pa mežu vēl. trīsreiz iejājos viņu zemūdens alās, divās no tām pa ceļam noslīcināju krūmgriezi... Un kāds tu vairs strādnieks, ka viss slapjš un tehnika piedzīta ar ūdeni? 

14 0 atbildēt

Protams, ka vajag apšaut. Savādāk pēc pāris nedēļām, tas dambis stāv kā bijis.

Manā pilsētā bebrī būvē aizsprostu uz maģistrālā meliorācijas grāvja, pilsēta aizsprostu nojauc, pēc pāris nedēļām tas atpakaļ. Pilsētā medīt nedrīkst, līdz ar to šie nekontrolēti vairojas.

11 0 atbildēt

paziņas ,kādreiz vienkāršāk tai lietai ar bebriem piegāja,no padomju krājumiem vnk. spridzināja ,tos dambjus ar visiem bebriem un miers,toties ilgi nekas vietā netika uzbūvēts..

9 0 atbildēt
Bebriem ir plusi un mīnusi. plusi: nelaiž ūdrus savā teritorijā. mīnisi: sagrauž kokus
5 0 atbildēt
Mix avatarsMix
5 0 atbildēt
Bebri tiek medīti,un arī tiks tas darīts,bet man kā lietpratējam ir skaidrs kad izmedīt vinus nav tik viegli!Tapec par populacijas daudzumu varat nesatraukties!
5 0 atbildēt

Man pie mājām arī te ņemās, vienīgi ar to celtniecību viņam iet grūti, jo upē ir liela straume. Cik uztaisa, tik izjūk. emotion Vismaz izretina krūmus. emotion

5 0 atbildēt
Pašam ir nācies cīnīties ar bīberu aluemotion
5 0 atbildēt

Labs. emotion Daba vispar liek aizdomaties.Tada bebru gimene uztur aizsprostu kartiba un precizi noregule udens limeni(pec savam vajadzibam),ne visur cilveks to var ,ar visam tehnologijam...

4 0 atbildēt

Jāieliek paresna truba zem ūdens līmeņa perpendikulāri dambim. Šie pamēģinās celt uz augšu un pēc tam aizvāksies. Cita lieta, ka būvēs citur, tāpēc izķert šos tomēr nāksies.

Trakākais man zināmais bebru posta darbs bija padomju laiku beigās mana vecākā bračkas mežsarga iecirknis palaists zem ūdens, kamēr šis bija Jelgavā akadēmijā.

4 0 atbildēt

Bet ja padomā kas pa zobiem un žokļiem vajadzīgi lai sagrauztu koku emotion 

4 0 atbildēt

Paldies par komentāru emotion 

2 0 atbildēt

Tas dambis tak ir gigantisks! emotion 

2 0 atbildēt

 Vai tad mednieki tiešām ir tik izbadējušies ka vajag kā zvēriem gaidīt kad bebri bēgs prom un šaut tos nost? .  

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Kā autors zina, ka tie tiešām ir bebri, nevis, piemēram, lapsas-mutanti vai zaķi-mutanti?

Un kāpēc autors vairs neraksta ar krāsiņām? emotion

0 0 atbildēt