local-stats-pixel fb-conv-api

Baudi mākslu caur pieskārienu!5

137 0

Madrides Prado muzejs (The Museo del Prado) ir viena no populārākajām mākslas galerijām Eiropā, kura ik gadu uzņem vairākus tūkstošus apmeklētājus no visas pasaules.

Kopš š.g. 20. janvāra šajā muzejā ir skatāma vēl nebijusi izstāde "Touching the Prado", kas ir pieejama visiem, bet ar uzsvaru uz neredzīgajiem. Dažas no rietumu pasaules atpazīstamākajām un populārākajām gleznām, pēc Didú printēšanas metodes ir ieguvušas 3D tekstūru un ir saskatāmas ne tikai ar redzīgā acīm, bet arī ar neredzīgo pieskārieniem.

Gleznu 3D printēšanu ieviesa dizaina aģentūra "Estudios Durero". Aģentūras mākslinieki Didú tehniku sauc par "dzīvo mākslu". Gleznas sagatavošanas process aizņem vairākas stundas līdz dienas. Sākotnēji tiek nofotografēts nepieciešamais mākslas darbs, fotogrāfija tiek uzlabota ar datorprogrammu palīdzību (tiek izceltas nepieciešamās daļas), tad fotogrāfija tiek izprintēta ar speciāla printera palīdzību. Tad glezna tiek atstāta uz 12 stundām - speciālai, ķīmiskai apstrādei, pēc kuras, glezna iegūst 3D apjomu.

Šīs 3D printētās gleznas ir unikālas ne tikai ar to, ka tās var aptaustīt un iegūt taustes informāciju par konkrēto mākslas darbu, bet arī visas gleznas ir nodrošinātas arī ar audio informāciju un Braila rakstu (mākslinieka vārds, uzvārds, gleznas nosaukums, tapšanas laiks un vieta). Savukārt, redzīgie apmeklētāji var saņemt tumšas brilles, tādējādi, sniedzot iespēju saskatīt mākslu caur pieskārienu, savādākā veidā.

Līdzīgas izstādes, paralēli notiek arī Bilbao un Barselonā. Izstāde Madridē ir apskatāma līdz 28. jūnijam. Tātad, ja viesojies Madridē līdz šim datumam, tad iesaku doties uz šo mākslas galeriju un pieskarties pat pašai Džokondai! emotion

"Pieskaries, lai redzētu savādākā veidā!"

137 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Fun fact: Mona Liza dzīvē ir daudz mazāka, nekā mēs esam iedomājušies.. vismaz man tā bija..

3 0 atbildēt

Pašai arī gribas pieskarties emotion

1 0 atbildēt

Paldies par pozitīvo lādiņu.

0 0 atbildēt

Apgramsta gleznas, fui emotion

0 0 atbildēt
3D maksala
0 1 atbildēt