local-stats-pixel fb-conv-api

Atkarības1

19 1

Runājot par atkarībām, mēs bieži vien zinām tikai dažus izplatītākos, „tradicionālos” veidus, tomēr atkarību ir ļoti daudz un tās spēj radīt milzīgas problēmas gan pašiem atkarīgajiem, gan apkārtējiem

» Vielu atkarība

Tu jau droši vien zini, ka Latvijā un citur pasaulē tev, taviem draugiem un draudzenēm ir pieejamas daudzas vielas kā, piemēram, alkohols, narkotikas, cigaretes, kuras lietojot, rodas atkarība.

» Alkohola atkarība

Atkarību no alkohola visbiežāk apzīmē ar jēdzienu „alkoholisms”. Tāpat kā jebkura cita atkarība, alkoholisms ir slimība.

» Smēķēšana un nikotīna atkarība

Smēķēšana ir degošas tabakas dūmu ieelpošana caur muti, kuras rezultātā rodas daudzas slimības, piemēram, ļaundabīgie audzēji, sirds un asinsvadu slimības un hronisks bronhīts.

» Procesu atkarība

Mūsu dzīve vairs nav iedomājama bez interneta, mobilā telefona, televīzijas, datorspēlēm un citām tehnoloģijām.

» Atkarība attiecībās

Mēs visi esam emocionāli cilvēki un vēlamies, lai mūs kāds mīlētu, lai mums būtu kāds ko mīlēt, lai apkārt būtu draugi, ar kuriem kopā pavadīt laiku.

» Atkarība no iepirkšanās

Jēdziens „atkarība no iepirkšanās” nav tikai tukša skaņa – tā ir reāla atkarība, kas rada tikpat reālas problēmas kā alkoholisms, narkomānija un citas.

» Atkarība no ēšanas

Pie ēšanas jeb uzvedības traucējumiem, kas saistīti ar ēšanu, var pieskaitīt tādus traucējumus, kā nervozā (neirogēnā) anoreksija, nervozā būlīmija, izmainīta apetīte.

19 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

kidding me emotion 

4 0 atbildēt