local-stats-pixel fb-conv-api

Afrocentrisms 32

21 0

Sveiki,

Es iepriekšējos rakstos aprakstīju par Afrocentrisma kustību un to apgalvojumiem. Šajā rakstā gribu pastāstīt par viņu ,,mitoloģiju”.

1930. gadā Detroitā, ASV 🇺🇸 ieradās Valass Fards Muhameds, kurš mācīja savu Islāma ticības versiju ☪️melnādainajiem pilsētas iedzīvotājiem. To tagad sauc par Islāma nāciju (nation of Islam- angliski). Bet viņš atstāja Detroitu 1933. gadā un vairs netika redzēts. Tad viņa mācību turpināja izplatīt Elaiža Muhameds. Tā kā šīm kustības piekritēju skaits pieauga līdz tūkstošiem, un daudzi radīja nekārtības, tad policijai vajadzēja iejaukties. Sākās izmeklēšana, lai uzzinātu Vallasa Farda Muhameda īsto identitāti. 1959. gadā FBI publicēja rakstu, ka Valass bija pēc tautības turks, un pat nacistu aģents 2. pasaules kara laikā. Viņš ieradās ASV 20. gadsimta sākumā, un tad izdomāja veidu, kā pievilināt vairāk cilvēkus sekot Islāma reliģijai.
Bet pēc tam turpināja parādīties citas versijas par viņa īsto identitāti. Dažās pat apgalvoja, ka viņš patiesībā bija afgāņu izcelsmes.

Elaiža un Fards sarakstīja dažādas grāmatas un izveidoja ideoloģiju, ka afroamerikāņi nav pieskaitāmi melnādainajiem āfrikāņiem, bet patiesībā nāk no Šabaza(Shabazz-angliski) cilts, un tika izvesti no Mekas pirms apmēram 4. gadsimtiem. Pēc viņu domām baltie lika viņiem aizmirst savu vēsturi un kultūru, un tiek pieskatīti krāsainajiem, jo pazaudēja savu ādas toni. Afroamerikāņiem ir nepieciešams sekot Islāmam(Alāha likumiem), runāt arābiski utt.
Kādu laiku pat slavenais Malkoms X(Malcom X) sekoja šij kustībai, bet kad atgriezās no Vidējiem Austrumiem, tad aizgāja no šīs kustības.

Viņu grāmatās ir tēls Jakubs(Yakub- angliski), kurš bija melnādains zinātnieks ar lielu galvu. Viņš dzīvoja pirms 6600 gadiem, uz Patmos salas, un radīja balto un citas rases caur selektīvo sapārošanu(atvainojos, ja nesanāca to pareizi definēt), lai iznīcināto melno rasi, kura apdzīvoja planētu.

Šim stāstam par Jakubu ir daudz skeptiķu. Šia un Sunni musulmaņi neatdzīst šo kustību, jo viņi to neuzskata, ka tā pārstāvētu Islāmu. Daudzi zinātnieki arī neatdzīst šo teoriju.
Problēma ar šo teorija ir, ka tās piekritēji kūda uz rasu naidu īpaši pret baltajiem, jo uzskata, ka viņi speciāli noslēpa Jakuba stāstu no izglītības sistēmām.

PS Šis ir tāds īss apraksts par šīs kustības mitoloģiju, tāpēc neiekļāvu visus faktus. Varat savas domas izteikt komentāros. 📝

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wallace_Fard_Muhammad
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Yakub_(Nation_of_Islam)
https://www.google.co.za/amp/s/www.accredited-times.com/2017/02/13/afrocentric-history-white-people/amp/

Stāsts par Jakubu.
21 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Tādu huiņu jau tik niigeriem arī var iestāstīt..emotion
1 0 atbildēt
emotion +
0 0 atbildēt