local-stats-pixel fb-conv-api

100 eiro zelta monēta, kuru apgrozībā laistais daudzums pārsniedz Everestu0

30 0

Zelta monētu Filarmoniks pirmo reizi ieviesa 1989.gadā. Zelta monētas izgatavo Austrijā- Vīnē 4 izmēros – sākot no 1 unces līdz 1/10 unces. Visām monētām ir augstākā zelta raudze 9999.

Zelta monētas vienmēr izmantojuši bagātības uzkrāšanai. Tas arī saprotams, jo parastās apgrozībā esošās valūtas mēdz zaudēt savu vērtību inflācijas iespaidā vai, politisko izmaiņu gadījumos, vispār pazust no apgrozības.

Austrijas zelta monētas Filarmoniks (Philarmonik) tiek kaltas austriešu monētu kaltuvē Vīnē, kurā ir tikušas izveidotas kvalitatīvas monētas kolekcionāru vajadzībām, kā arī investoriem un tiešajam naudas apgrozījumam pēdējo 800 gadu laikā. Vīnes monētu kaltuve ir viena no vecākajām pasaulē-pirmā monēta tika izlaista 1194. gadā.

Lai gan vēsturiski Austrija laidusi apgrozībā Austrijas šiliņus, mūsdienās Austrijas naudas kaltuvē kaļ 100 eiro monētas, turklāt šo monētu ir izlaidusi viena no ekonomiski stabilākajām valstīm pasaulē. Tā pasaulē pirmā eiro monēta, kura ir kalta no zelta.

Austrijas monētu nama pārstāvji 2016.gada sākumā uzskatāmi izstāstīja zelta Filarmonika monētas vēsturi: "Monētu nama attiecības ar zelta Filarmonika monētām veidojušās daudzu gadu garumā. Ja blakus vina otrai noliktu 20 mlj.zelta Filarmonika monētu (tieši tik daudz monētu pavisam izkalts šobrīd monētu kaltuves vēsturē), tad izveidotos 500 km gara līnija-kā no Vīnes līdz Berlīnei. Ja monētas saliktu kaudzītē vienu virs otras, tad izveidotos tornis 28 km augstumā-tas ir 3 reizes augstāks par Everestu."

Mūzikas instrumentu harmoniskais dizains uz monētas priekšpuses ( aversā) pārstāv slaveno Vīnes Filharmonijas orķestri. Savukārt lielās ērģeles, kuras atrodas Venskorga koncertzāles zelta zālē – tā ir tēma, kura tiek risināta monētas otrajā pusē - reversā. Tā ir viena no visprecīzāk nostrādātajām monētām, kā arī vienkārši – viena no skaistākajām monētām pasaulē.

Saskaņā ar starptautiskās organizācijas World Gold Council datiem, austriešu monēta Filarmoniks ir bijusi vislabāk pārdotā zelta monēta visā pasaulē в 1992. un 1995. gadā.

30 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000