local-stats-pixel fb-conv-api

1. marts - vispasaules kaķu diena8

185 0

Heijā, spociņi! Nu re, eZZiiC atkal mazliet nobīdījās, bet vismaz marta ietvaros iebīdījās emotion

Zinātnieki lēš, ka uz Zemes dzīvo 400 miljoni kaķu. Kaķi jau sen ir kļuvuši par mājas mīluļiem, kurus iegādājas, lai lutinātu un priecātos. Tomēr daži šīs neatkarīgās cilts pārstāvji atrodas nenogurstošā dienestā.

Aukstā kara laikā CIP strādāja pie projekta ar nosaukumu „Akustiskā Kitti”. Nabaga kaķenītē ievietoja mikrofonus un baterejas, bet aste kalpoja kā antena. Šādu dāvanu kā stipras draudzības apliecinājumu tika plānots pasniegt padomju sūtņa sievai. Iecere bija grandioza – kaķene guļ, bet dienests turpinās, jo noklausīšanās ierīce darbojas nepārtraukti. Šim neprātīgajam projektam 1966. gadā ASV valdība iztērēja 10 miljonus dolāru. Kad beidzot nākamo rezidentu izlaida pastaigāt, kaķenīte jau pēc minūtes pakļuva zem garāmbraucoša taksometra riteņiem. Varbūt apjuka no ierīcēm, bet varbūt apzināti labāk izvēlējās nāvi, nekā izlūkdienesta darbu... CIP pietika prāta neatkārtot šāda veida eksperimentu.

Kaķiem tomēr tuvākas ir tradicionālās „profesijas”. Valsts Ermitāžā vēl no imperatores Jekaterinas II laikiem iedzīvojās ūsaini-strīpainie „mākslas speciālisti”. Sākumā viņi aizstāvēja pili, bet tagad sargā muzeju no pelēm un žurkām. Ziemā kaķi sildās pagrabā, vasarā staigā pa iekšējām sētām. Un ne vienkārši tāpat. Vēl Romanovu valdīšanas laikā viņiem tika izsniegta nauda, bet tagad muzejā ir speciāli darbinieki 3 cilvēku sastāvā, kuri vāra kaķiem ēdienu, iznēsā pa sētām, kā arī sniedz medicīnisko palīdzību. Viņi pazīst katru kaķi un var izstāstīt tā dzīvesstāstu.

Principā Ermitāžas kaķi, ņemot vērā savu nevainojamo, 200 gadus ilgo dienestu, varētu uzprasīties komandējumā – pieredzes apmaiņā ar kolēģiem. Londonas britu muzejā no 1753. gada arī dien kaķu „rota”. Katra kaķa alga ir 50 sterliņu mārciņas gadā, un uniforma – dzeltena kakla lente. Kaķu darbiekārtošanas ziņā Anglija ir pati organizētākā valsts. Trijās Londonas pasta nodaļās ir vairāki darbinieki-kaķi, kuriem regulāri tiek izmaksāta alga. Sākot no 1868. gada, karalienes Elizabetes četrkājainie padotie sargā vēstules un bandroles. Tomēr alga ir nesamērīgi maza – 8 pensi menesī. Kur gan skatās kaķu arodbiedrība?! emotion

185 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Kaķūn! Sveicu ar pagājušajiem svētkiem! 

5 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Tiklīdz izlasīju ievadu, sapratu ka raksts būs super emotion

4 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt