local-stats-pixel fb-conv-api

Iepazīsties ar sievieti, kas spēj atcerēties katru dienu jau no 12 dienu vecuma!14

222 0

Vai tu atceries detaļas no savas pirmās dzimšanas dienas? Protams, ka nē. Bet Rebekas Šaroka gan atceras, jo 27 gadus vecajai sievietei no Brisbānas ir kaut kas, kas saucas ''Izteikti attīstīta autobiogrāfiskā atmiņa''. Tas ir stāvoklis, kas liedz cilvēkiem jeb ko aizmirst un tiek uzskatīts, ka tikai apmēram 60-80 cilvēkiem pasaulē ir šī diagnoze. Kā rezultātā, Rebeka spēj atcerēties visu savu dzīvi pārsteidzošās detaļās, lai tie būtu sapņi, kas viņai bija 18 mēnešu vecumā vai kā viņa tika fotogrāfēta ģimenes mašīnā, kad viņa bija tikai 12 dienas veca.

''Mani vecāki mani aiznesa uz automašīnas vadītāja sēdekli (mana tēva ideja) un novietoja mani sēdeklī, lai mani nofotogrāfētu,'' viņa rakstīja nesenā bloga ierakstā. ''Kā jaundzimušais, es biju ziņkārīga par sēdekļa audumu un stūri, kas atradās virs manis. Lai gan tajā vecumā es vēl nebiju iemācījusies piecelties un izpētīt šādus intersantus objektus man apkārt.'' Ja šis tev nelikās pietiekami iespaidīgi, viņa spēj citēt visu Harija Potera grāmatu kolekciju! Pašlaik viņa arī raksta savu grāmatu par viņas pieredzēm, kas saucās ''Mana dzīve ir kā puzle'' un izklausās, ka tās saturs būs ļoti neaizmirstams.

222 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Interesanti, cik gadu vecumā viņa nojūgsies?

 emotion 

15 0 atbildēt

Nav pieminēts, kur viņa ir apdalīta.

Ja ir kaut kas iedots vairāk, tad, visticamāk, ka citur kaut kas ir atņemts - varbūt grūti uztvert cilvēku emocijas, kaut ko iztēloties vai varbūt improvizēt.

Iegūglēju fiksi - patiešām viņai esot gan hiperatmiņa, gan autisms (ļoti reta sakritība) abi kopā. Paklausījos Youtube video - tieši tā. Viņa ir mācījusies iegūt draugus no Harija Potera grāmatām, jo to vienkārši neprata. Pamatskolā viņai pietika atkārtot iemācīto -> laba atzīme kabatā. Vidusskolā sākās baigās problēmas, jo vairs nepietika ar atkārtošanu, bet improvizēt vienkārši NEspēj pilnvērtīgi un mocījās. Apmeklēja psihiatru, jo vienkārši .. vienkārši pārāk atšķīrās un nespēja izpildīt skolas lietas.

Es negribētu būt viņas vietā. Man pietiek savu problēmu, kas par laimi nav tālais autisms. Neapskaudiet meiteni. Tas ir lāsts. Atšķirties ir lāsts. Pat ja tā meitene spēj izklaidēt cilvēkus ar vienu-divām savām stiprajām pusēm. Pat ja meitene atrastu darbu kaut kur Volstrītā, tad tikai kā pelēkā pele-vienas funkcijas pildītāja, kas agri vai vēlu sāpīgi atsistos pret sev nezināmu apgabalu.

9 0 atbildēt
Es neatceros piektdienu ;D Ibio rozā!!!
3 0 atbildēt

Doktorā Hausā bija sērija par šādu pacienti. Traki, atceries visu, bet tas nenozīmē, ka proti visu un vari būt jebkas. 

2 0 atbildēt

šādas spējas ir pilnīgi visiem. jautājums tikai cik attīstītas. Es ar t.s. "piesaisti" spēju diezgan precīzi atcerēties katru konkrēto dienu manā dzīvē - vajadzīga tikai tai dienai raksturīgā bilde, smarža, skaņa, utt. Tiesa gan zem 4 gadu vecuma nav izdevies neko rekollektēt.

2 0 atbildēt

Tā vien izskatās, ka čiksei nav ar ko aizpildīt savas atmiņas. Es atceros tikai dažus gadījumus no 1 - 4 gadu vecuma.

Visspilgtākais bija iepazīšanās ar elektrību, kas notika apmēram 1+ gada vecumā. To es atceros, itkā tas būtu noticis pirms nedēļas. emotion

1 0 atbildēt
Nezinu vai tas ir tas ko es gribētu, jo atcereties pilnīgi visu var but arī sliktā pusse. Bet ja sieviete ir laimīga kapēc ne.
1 0 atbildēt

Katrs atcerēsies to, ko vajadzēs atcerēties.  emotion 

0 0 atbildēt

Kad kļūsti vecāks, uzpeld skaidrāk epizodes tieši no bērnības. Varbūt tāpēc, ka par to vairāk laika domāt.

0 0 atbildēt
Tas ir forši emotion
0 0 atbildēt

Neuzminēji sakot, (protams ka nē, ka neatceras kāds savu bērnību), esu viens no piemēriem, kurš diemžēl atceras savu bērnību, sākot no kādiem 2-3 kadiem (kad sāku staigāt, tad arī sāku atcerēties) atceros savu bernību vairāk, nekā man to var vecāki pastāstīt, ka no ciemata kurā dzīvoju līdz 3-4 gadu vecumam un pēc 15 gadiem aizbraucot uz to rajonu vietu, pirms braukšanas cilvēkiem izstāstiju ko atceros, kas un kā, kur kas tur atrodas, lai salīdzinātu (un tajā laikā nebij gogle maps, no kura varēja sazubrities apkārtni)pat sīkas detaļas izstastiju klatesošajiem, pat vienas majas izkārtojumu izstāstiju mājā dzīvojošajiem cilvēkiem (kurā es biju iegājis tikai vienu 1x un tas bij kad man bij kādi 2-3gadi) respektivi pirms 25 gadiem.

0 0 atbildēt

fsf

0 0 atbildēt