local-stats-pixel fb-conv-api

Nāves grupas Krievijas sociālajos tīklos49

827 1

Laikā no 2015. gada rudens līdz 2016. gada pavasarim Krieviju pārņēma tīņu pašnāvību vilnis. Gāja bojā 130 pusaudžu - un, kas bija pats šokējošakais, izrādījās, ka viņi visi ir bijuši vienās un tajās pašās grupās socialajā tīklā "Vkontakte".Izrādījās, ka sociālajā tīklā ir milzums gan slēgtu, gan atvērtu grupu, kuras virza grupu dalībniekus pretī pašnāvībai.

827 1 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

Noskatījos filmu. Tik nežēlīgi un skarbi apstākļi mūsu bērniem un šodienas jaunatnei! Liekas, necik sen atpakaļ es baudīju savu bezrūpīgo bērnību... Pa kuru laiku viss tā paspējis saiet dēlī? Pa kuru laiku dzīvības cena nokrita uz nulli???

42 0 atbildēt

Izklausas pec kadas religijas, vai ari vienkarsi tiem grupas vaditajiem ir slims fetisa novirziens.

28 0 atbildēt

Senāk pašnāvniekus neglabāja kapsētās, un jebkurš kaut cik ticīgs(pat ja tic blēņām kā karma utt.), cilvēks pateiks tev, ka tas noved pie lielām problēmām. Nav skaistās dzīves pēc tam, ir tikai ciešanas, aizejot tādā veidā. Es zinu, kā ir tad, ka reāli viss ir pazaudēts, kam tu ticēji, nav izdevies tas, ko gribēji, kad visiem ir un izdodas, bet tev tanī laikā nav nekā. Tu jūties nevajadzīgs ne cilvēkiem, ne pats sev. Risinājums- izrunājies, prasi padomu, netēlo ka viss ir kārtībā un tu jūties lieliski. Pasaki kā ir, kā jūties. Tas ir vienīgā izeja. Lai arī liekas, ka tu nevienam neinteresē, tā nav. Cilvēki bieži vien ir aizņemti ar savām problēmām, un nekontaktējas pastāvīgi, ja pats to nedarīsi. Šie pusaudži nesaprot, ka nomirsot, viņi vairs nedzīvos. Viņiem liekas, ka viņi dzīvos un nonāks paradīzē, bet patiesībā- nonāks ellē, kur būs vēl sliktāk, nekā bija uz zemes. Uz zemes- dažkārt ir smagi, gribas visu izbeigt, bet patiesībā tas ir Dieva dāvana, izbaudīt šo mirkli, kamēr tas ir dots, Izjust gan prieku, gan bēdas, izjust emocijas, mīlestību, utt.. Es to visu nesapratu, kamēr nenomira viens paziņa darbā(saistīts ar montāžu, celtniecību). Parasta diena, un pēkšņi viss apraujās. Viņam palika ģimene. Mirklis- un cilvēka vairs nav, viss ko esi darījis līdz šim, ir pazudis.  Ir arī draugi draugi, kuru vairs nav šajā pasaulē- kāds ir nosities, kāds bija nošauts, kāds izdarīja pašnāvību. Nekas nav to vērts, lai izdarītu pašnāvību. Bet reizēm mēs vienkārši nepamanam, ka cilvēkam vajag palīdzību, vai vēl trakāk pusaudžu gados- vēl vairāk tiek izceltas negatīvās īpašības cilvēkam, lai noniecinātu viņa vērtību.

27 0 atbildēt

5. Bilde tā meitene izskatas tik smuka un intresanta. Žēl , ka atņēma sev dzīvību. 

24 0 atbildēt
Diezgan slimi.
20 0 atbildēt

Idioti! Un tas vēl maigi rakstīts.

20 0 atbildēt

es gribu saprast- grūti vai izsekot tos mudakus, kas to dara? bez pantiem - prosta nošaut. Nav cilvēka, nav problēmas//Staļins. Nav kropļa, nekādu problēmu.

18 0 atbildēt

 emotion 

17 0 atbildēt

Pie visa vainiigs internets!

5 0 atbildēt
Nā-ni, jārok vecais vk konts laukā, japalūr nomušīs kāds mani vai nē
5 0 atbildēt

krievijā ļoti daudz bērni ir dzimuši dzērājiem, tādiem bērniem ir ļoti nestabila psihe visu dzīvi

5 1 atbildēt
naivi un ļoti viegli manipulējami cilvēki.
4 0 atbildēt
Tevi vajadzētu aiz pa***em pakārt kokā.
4 1 atbildēt

Ir tāds teiciens, "pašnāvība ir permanents risinājums pagaidu problēmai". Jāsaka, es zinu pārāk daudz cilvēku, kas ir veikuši pašnāvību, un es zinu dažus, kas par to ir nopietni domājuši. Lai arī viņi domātu, ka atrodās kādā bezizejas stāvoklī, citas, labākas izejas eksistēja. Vajadzēja tikai atrast kādu ar ko parunāt, kādu, kas varētu palīdzēt, kaut vai svešiniekus kādā atbalsta grupā. Skumji un smagi redzēt apkārtējo pārdzīvojumus par nāvi. Pie tam, pat ja tā ir bijusi pašnāvība, cilvēki meklē vainīgo, meklē uz ko to novelt, bieži vien uz vecākiem, kuriem "vajadzēja tak pamanīt", vai tuvākajiem draugiem, to pašu iemeslu dēļ. 

Ja tev kāds uz šīs zemes ir svarīgs, vai tu kādam (un noteikti tads ir), lūdzu nedari to. Šeit viens saka, ka tevi gaidīs elle.. bet ateistu tas nepārliecinās. Tevi gaida nekas, pilnīgs nekas. Bet apkārtējiem cilvēkiem, gaida ilgas sāpes. Tas mani atbaida visvairāk.  

3 0 atbildēt

Cilvēku bezdarbības rezultāts ... 

3 0 atbildēt

Vot tikko noskatījos Ekstrasensu cīņas un jau sākumā domāju ''ka tikai nav tāds variants kā šeit aprakstīts'', liku pat draugam izlasīt. Un beigās tiešām pieminēja šīs nāves grupas. 

Atnācu ierakstīt komentāru, gribējās izlikt emocijas ;D

3 0 atbildēt

Pa šito lasīju kkad. tagad netā visādi dīvaini šež, kuri čakarē mozgus naiviem cilvēkiem. Paldies Dievam vismaz mums neviens līdz suicīdam nenoved nevienu, es ceru. A to pēdējā laikā daudz jauniešu bez vēsts pazūd un tiek atrasti beigti.

2 0 atbildēt

Tas ir izdevīgi tādiem bezjūtīgiem tirliņiem kā tu.

2 0 atbildēt

Pašnāvība ir katra cilvēka izvēle , ja tu to tiešām gribi nevajag apturēt ja apturēs 90% ka to mēģinās velreiz....

2 0 atbildēt

Ka tik šī ideja nav ņemta no filmas Suicide Room.. jā protams vainosim filmas pie cilvēku stulbībām.

1 0 atbildēt