local-stats-pixel fb-conv-api

Loģiski pamatota slavas dziesma pagānismam.61

460 5

Tiek pieņemts, ka pamatā visā pasaulē ir četras lielas reliģijas – kristietība, jūdaisms, islams un budisms. Nu nepiekritīšu. Pamata reliģija visā pasaulē ir pagānisms. Pagānisms jeb vieda. Uzskatu tos par sinonīmiem un rakstā pārmaiņus lietošu gan vienu, gan otru.

460 5 61 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 61

0/2000
Viens no labakajiem rakstiem par religiju pedeja laika, paldies autora, ka dod man ticibu ka gudru cilveku vel Latvija ir... es ticu augstakajai energijai un tur neviens neko nevar mainit emotion
16 0 atbildēt
Lielisks raksts... Tūlīt saskries visi dievticīgie un bļaus, ka tu apgāni vienu vienīgo Dievu utt... Nozombēti ļautiņi... Man gan vairāk liekās, ka ar dieviem cilvēki apzīmē atnācējus, jo tam ir sava veida pieradumi, kā piemēram, pieraksti, arheoloģiskie izrakumi un mīti kā tādi... Nevarēja tas cilvēks no zila gaisa izdomāt, ka viņš radās no turienes un ka Olimpā sēž ducis dievu.. Nu nevarēja. Bija jābūt kaut kam, ka virzīja cilvēkus uz dievu izdomāšanu, kas virzīja tos pielūgt un ticēt kaut kam pārākam... Mūsu Dievs ir viena vienīga izdoma un afēra. Tas ir bizness, kurš ir veiksmīgi attīstījies tūkstots gadus un pārņēmis varu pār visu planētu.... Nedaudz esi kļūdījies... Pagāni pielūdza savus Dievus un visos mītos tiek teikts, ka cilvēkiem bija jākalpo Dieviem - jānes veltes, jāpielūdz. Tā arī darīja grieķi, ēģiptieši, skandināvi un tā darām arī mēs. Par pašu Dievu. Kas tas ir Dievs? Dievs ir visu kādreizējo dievu un mitoloģiju "sakausējums". Var palasīt un secināt, cik nežēlīgi līdzīgi mūsu Dievs tiek aprakstīts ar citu tautu mitoloģiskiem dieviem. Darbi, izskats, uzvedība, mantojums, pienākums, ģimene - tas ir neiedomājami līdzīgi, tikai savilkts viss vienkopus, radīts viens tēls un ar to aizmālēja visiem acis.. Jāsaka, ka Dieva izdomātājam bija ideālas biznesa zināšanas..
14 2 atbildēt

Nu nedaudz no tēmas, bet kam tad tā kristietība bija vajadzīga? Palielam iedomāsimies ka Jūs esiet karalis un Jums ir tauta, tauta kas bruņota ar lielu skaitu ieroču bet ne īpaši gudra( teiksim, bērna domāšanas līmenī, kā ari bija viduslaikos). Tad kā viņus viss labāk kontrolēt, ne jau ar likumiem kuri tieši saka, Tev jāklausa valdnieks! Bet gan ar Bībeli, kura Tev saka Tev jāklausa dievs un tavs valdnieks, vai arī nonāksi ellē un mūžīgas ciešanas būs garantētas! Un tāpēc baznīca tik ilgu laiku bija pret izglītību, jo reliģijai gudrs cilvēks ir sliktākais, kas vien var būt! Un tas arī ir skaidri redzams pasaulē, jo kur vairāk ir gudri un izglītoti cilvēki tur arī mazāk tic dievam, bet kur ir problēmas ar izglītību, reliģija plaukt un zeļ!

Runājot pa tēmu, manā skatījumā nav korekti saukt Antīkās reliģijas par pagāniem, it sevišķi zinot ka pirms apmēram 2015.gadiem uzradās viens sektants, kurš apgalvoja ka ir dieva dēls un visi viņam noticēja, lūk tā ari pasaulē dzima lielāka sekta! Starp citu Jūs zināt kas nosaka kas ir reliģija un kas ir sekta, pāvests! Starp citu pēc viņu definīcijas mūsu senlatviešu ticība, ari skaitās sektantisms/ laikam ari domāts pagānisms(? ).

Taka manā skatījumā vienīgais kam vari ticēt, esi “Tu” pats emotion

10 1 atbildēt

Ui ku slidena tēma, bet idejai es pievienojos.

7 0 atbildēt

Nu seniem latviešiem nebija racionālu izskaidrojumu dažādām parādībām. Cilvēkam jau nu laikam vienmēr ir bijis raksturīgi kādu ar kautko piekukuļot un tādējādi pielabināties. Tā arī rodās asins pile akmenim, maizes rieciens mārai un kotlete ūsiņam. Priesteriem jau labāk p[atīk naudiņa emotion

6 0 atbildēt

Lielisks raksts, par ko sirsnīgi pateicos!

turklāt pilnībā dalu ar Tevi šādas domas.

6 0 atbildēt

Interesanti, kāpēc tevi aizskar tieši pāvesta sarkanās acis, kāpēc tevi neaizskar pazemoto zēnu figūras fotogrāfijā? 

4 0 atbildēt

Reliģija, neatkarīgi no tā KAM tu tici, ir garīgā vājuma pazīme. Jo tā valda par tevi, tavu viedokli un tavām darbībām. Principā - pretīga padarīšana. Zombēšana.

4 0 atbildēt

Jebkura reliģija var kalpot kā instruments, lai manipulētu ar cilvēkiem, kāpēc arī ne šī? Uzradīsies pravietis, sludinātāji, un viss aizies pa to pašu taciņu pa kuru aizgāja kristus sekotāji. emotion

3 0 atbildēt

god is dead. nav ne dieva, ne objektīvas dzīves jēgas. ja kāds uzskata, ka var filozofiski vai zinātniski parādīt pretējo, esmu gatavs diskutēt ! 

3 0 atbildēt

muļki ir gan ticīgo vidū, kam par visām varēm vaig visiem uzspiest savu viedokli.

un tādi paši muļķi ir arī neticīgo vigū, kam vaig visiem pierādīt ka Dieva nav..

 

Ja ticēšana Dievam palīdz justies cilvēkam labāk, vai kļūt labākam(lai ko arī tas nozīmētu emotion ), tad kāda galugalā starpība ir viņš vai nav? 

2 0 atbildēt

Es ticu tikai 'radītājam'. Būtībā es ticu, ka ir pamatkodols vai pamatbūtība, kas ir radījusi visu visumu, bet nav teikts, ka tā ir humanoīda būtne. Tas ir vienkārši netaustāms spēks, kam nav jābūt būtnei, kas spēj komunicēt vai staigā uz divām kājām. Bet viss, ko radītājs ir izdarījis ir vienkārši izveidojis visumu. Pārejais paliek visuma iedzīvotāju un cilvēku rokās, kā to attīstīt tālāk. Tas ir viss... Nav nekādu uzliktu noteikumu vai aizliegumu, kā kristietībā vai citās reliģijās... Radītājs vienkārši ir kaut kas, kas ir pamats visam un punkts....

2 0 atbildēt

Tumsas nesējs? Ja tu nepamanīji, tad caur to caurumu griestos baznīcā ienāk gaisma. Nožēlojami, tiešām, ka tu to nepamanīji.

0 0 atbildēt
Un kā tu to zini?
0 0 atbildēt
Ir gan hronikas, gan artefakti... Par piemēru var ņemt mūmijas ar pagarinātiem galvaskausiem un tādus pašus Maiju zīmējumus uz sienām..
0 0 atbildēt
Ir gan hronikas, gan artefakti... Par piemēru var ņemt mūmijas ar pagarinātiem galvaskausiem un tādus pašus Maiju zīmējumus uz sienām..
0 0 atbildēt
Liels milzonīgs pluss Tavam komentāram. ;D
1 1 atbildēt

emotionKāda vaina attēlam??? 

0 0 atbildēt

Daudzdievības apstākļos ir tāda lieta kā izvēle, katrs var izvēlēties sev patīkamāko dievekli un upurēt viņam ko nu pašam sirds kāro upurēt. Neviens nelika lauku sievai piespiedus kārtā iet upurēt kara dievam un nevienu karavīru nevarēja piespiest upurēt auglības un dzemdību dievietei, tur tā starpība. Dievi tika "piedzīti" cilvēka ģīmim un līdzībai, cilvēka vajadzībām, starp dieviem un cilvēkiem notika sava veida tirgošanās, tipa, "es tev došu jēru, tu man dosi uzvaru kaujā." Monoteismā tāda tirgošanās nav paredzēta.

0 0 atbildēt
Es pedeja laika saku domat ka mus ka aitu baru gana citplanetiesi!emotion Ja nopietni,tad kas to lai zin,kaut kam tomer ir jabut,jo viss mums ir tik ideali sakartots,daba viss ir savas vietas,tik cilvekam par maz ar to kas ir.
2 2 atbildēt