local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir svarīgāk: filmēt cita nelaimi, vai arī palīdzēt cietušajiem?63

371 5

1.augustā medijus pāršalca ziņa par traģisku negadījumu uz Jelgavas apvedceļa, kurā gājā bojā 2005. gadā dzimis bērns un cietušas vēl 2002. un 2009. gadā dzimušas meitenes.

Avāriju izraisījis iemidzis autovadītājs, kurš vadīja automašīnu, kurā atradās bērni! Ģimene esot devusies mājās no atvaļinājuma. Tēvs esot bijis noguris, tāpēc aizmidzis pie stūres. Pretī braucošā fūre esot centusies izvairīties no sadursmes, bet pretī braucošā automašīna ar ģimeni neesot mainījusi savu braukšanas trajektoriju.

371 5 63 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 63

0/2000

Atzīsim - cilvēki ir egoisti un ir par visiem vienalga, kamēr tas neskar pašu.

16 0 atbildēt

Tādus cilvēkus es uzskatu par galvas invalīdiem. 

14 1 atbildēt

Uzskatu, ka momentā jāpalīdz, riebjas, ka tiek izvilkti telefoni un tiek filmēts kā cilvēks lēnām aiziet bojā!

9 0 atbildēt

Cik no komentētājiem, kas nosoda, ir paši palīdzējuši? Retoriskas dabas jautājums... Es nekādā veidā neatbalstu tos, kuri filmē un brauc garām. Kāds saka - bail apstāties, jo nezinu, vai spētu palīdzēt. Attaisnojums. Nav obligāti jāpalīdz pašam, ietiek, ka apstājies, esi līdzās, izsauc palīdzību vai vismaz pārliecinies, ka kāds to ir izdarījis.  Tiesa, cilvēki mēdz stresa situācijās neadekvāti reaģēt, piemēram, bērēs vai redzot kādu krītam, - skaļi smieties. Tas ir normāli, ja kāds vēl nezina. Bet filmēt, nepiestājot un nenoskaidrojot, vai nepieciešama JEBKĀDA palīdzība ( kaut vai pasniegt sava auto aptieciņas saturu, - tas man šķiet... to neatbalstu.  Bet vienlaikus ir jautājums - visi tik ļoti, tik ļoti nosoda, kas brauc garām, - vai paši 100% zina, ka spētu reaģēt adekvāti? Es šajā jautājumā neiekļauju pokemonu sugu... 

8 0 atbildēt

Vispār filmēt un fotografēt publiskajā telpā būtu jāaizliedz, ja nav visu klātesošo cilvēku piekrišana! Šitā filmēt un fotografēt slimība ir aizgājusi daudz par tālu. Putniņus valsts rezervātā bildē cik gribi, bet mani un manu īpašumu bez manas piekrišanas pēc loģikas nevajadzētu.

10 3 atbildēt

Protams ka filmēt cita nelaimi. Kā tad savādāk?

5 0 atbildēt

pēc raksta ir skaidrs, ka dzīvojam degradētā sabiedrībā

5 0 atbildēt

Nu, bet, ja spokos ieliktu to video, kur tas čalis glābj dzīvību vai tad nenāktu skatījumi svarīgie? Šis tak ir Tvnet, naudiņa ir galvenais un ir pie dirsas kā viņa ir iegūta.

5 0 atbildēt
Nez, viss norm, ko citu var gaidit laikā, kad laiki un kliki ir galvenie.
5 0 atbildēt

Nekad, varu padalities ari sava pieredze pasham ir nacies avaret braucot ar moci lietaina laika. kamer guleju uz muguras centos saprast vai ar mani vis ok 3 mashinas kas brauca aiz manis ur redzeja avariju vienk pabrauca garam tie kas apstajas neviens pat ara neizlida (laikam delj lietus). par laimi ar mani vis bija kartiba ne luzumu ne plisumu (ekipejums paglaba kivere gan cieta pamatigi). piecelos iztaisnoju sturi mocim atliecu bremzes pedali. paskatijos ka ir ok nau daudz cietis iznjemot plastmasas. un lena gaida braucu uz stavvietu un slimnicu emotion 

4 0 atbildēt

un ko tad var darīt?? DARĪT KAUT KO? Izsauc ātros un viss. Kā tu vari palīdzēt ja nezini ko darīt? Neesam jau ārsti visi. 

4 1 atbildēt

Nu, a ko? Visi gribēja būt «Degpunktā» reportieri. Žurnālistiem ir jārīkojas tāpat — bezkaislīgi, pat savtīgi, jo, palīdzot cietušajam, tu vari zaudēt labu ziņu materiālu... Protams, gribētos, lai tā nenotiek, bet nu realitāte ir skarba. emotion

3 0 atbildēt

Nekas nekad nemainīsies. Tāda ir mūsdienu modernā pasaule.

3 0 atbildēt

man kopš bērnības, vecāki un vecvecāki rādīja piemēru, ka cilvēkiem jāpalīdz, ja  redzi, ka palīdzība nepieciešama, jādara viss, ko spēj darīt.

Vienmēr esmu palīdzējusi, ja redzu, ka vajag, cik ir manos spēkos, un iespējās.

Es to esmu darījusi, un darīšu, nedomājot par likumiem, vai drīkst un nedrīkst. Ja situācija ir ekstrēma, tad pat nav laiks izsvērt tādus jautājumus, par kuriem te komentāros strīdas un diskutē.

Un lasot šo, es iedomājos, ka arī es esmu vienmēr saņēmusi palīdzību - visādi ir gājis un gadījies, dzīvē ir bijuši pat vairākas dzīvībai bīstamas situācijas - un vienmēr kāds ir atbalstījis, palīdzējis, pāris reizes man pat ir aizdomas, ka tā bija palīdzība no "augšas", vai no citas pasaules..

Nez.. es negribu nosodīt tos filmētājus, vnk man šķiet, ka - ko dod, to saņem kādreiz atpakaļ - kad nemaz negaidi..ir gadījies redzēt, ka saņem trīskārtīgi..

2 0 atbildēt

Drīkst filmēt gan veikalā, gan publiskā vietā un jebkur citur. Drīkst filmēt cilvēkus, policistus un tā tālāk. Publiska vieta ir arī veikals. Uz ielas visur ir publiska vieta, un cilvēkus nav aizliegts filmēt.

2 0 atbildēt

Cilvēkiem ir pilnīgi par visu vienalga, galvenais, lai viņiem pašiem viss ir labi, īsāk sakot, lielākā daļa ir egoisti. To pierādīju arī savā rakstā, bet tā, kā video vairs nav pieejams šajā kanālā, to var noskatīties šeit. Redzēsiet paši, ka visi tikai uzjautrinās par cita nelaimi.

2 0 atbildēt

nu tad lūdzu lielo speciālist, iedod man atsauci konkrētu likma pantu kurš nosaka ka mans privātīpašums ir publiska vieta!!!! Un ka tur es nevaru izdomāt savus nosacījumus!!!!!

Ilgi meklēsi...un neatradīsi!

Pēc tavas loģikas sanāk filmēšanas aizliegums kino sensa laikā ir pretlikumīgs, filmēšanas aizliegums koncertu laikā ir pretlikumīgs!

2 1 atbildēt

Cilvēki lēnām jūk prātā.

Ko drīkst, un ko nedrīkst (filmēt, fotografēt) - to nosaka katra indivīda audzināšana un kultūras līmenis. Nav ko te iepīt likumu!

Pēc likuma, starp citu - neviens, atskaitot glābšanas dienestu vai medicīnas personālu NEDRĪKST skriet un kādu glābt!

Atliek tikai izvēlēties, pārkāpt likumu un izglābt  mirstošo pašam (vismaz mēģināt) , vai mierināt viņu ar vārdiem - es jau glābējus izsaucu, tagad mazliet pafilmēšu, lai pie vakariņu galda būtu par ko patērzēt un ierēkt.   emotion  

4 3 atbildēt
Grūti palīdzēt un taisīt selfiju. Palīdzot nevar arī uzfilmēt palīdzības procesu. Bet bez video nedabūsi cepumus un laikus jūtūbā.
3 2 atbildēt

👍

0 0 atbildēt