local-stats-pixel fb-conv-api

Bastīlijas dienas šausmas87

550 9

84 bojāgājušie un 120 ievainotie - šādi drausmīgi cipari šonakt (15 jūlijā) tiek saņemti no Francijas dienvidu pilsētas Nicas. Pagaidām vēl nenoskaidrots kravas automašīnas šoferis lielā ātrumā iztriecās cauri milzīgam cilvēku pūlim, kuri bija sanākuši vērot Bastīlijas dienas svinības un svētku salūtu. Šis nav negadījums, jo vairāki aculiecinieki apgalvo, ka šoferis apzināti mērķēja cilvēkos un turklāt palielināja ātrumu tiem braucot pāri. Šoferis pa cilvēku pārpildīto ielu nobraucis veselus divus kilometrus, pēc tam policija viņu nošāva. Starp bojāgājušajiem ir vairāki bērni. Šonakt, Promenade Des Anglais ir pilna līķiem, kā jau minēju 84 bojāgājušie, šis skaitlis pavisam noteikti pieaugs. Nicas mērs šo ir nodēvējis par lielāko traģēdiju pilsētas vēsturē. Visticamāk, šis ir kārtējais ISIS sarīkotais terorakts un šie terorakti pēdējā laikā notiek ir biedējošu regularitāti. Varasiestādes, pagaidām, baidās šo nosaukt par teroraktu, saucot to vienkārši par "uzbrukumu". Policija pārmeklējot šo kravas mašīnu atradusi sprāgstvielas un ieročus, kas tikai vēlreiz pierāda, ka šis ir terorakts. Tuvākajās dienās uzzināsim terorista vārdu, nebrīnīšos ja tas būs kārtējais, kurš Eiropā iekļuva kā "bēglis". Šādi uzbrukumi, kur ļaundaris nogalina cilvēkus braucot tiem pāri ar transportlīdzekli agrāk ir notikuši Izraēlā, nekas tāds līdz šim Eiropā nebija pieredzēts. Atgādināšu, ka 2014.gadā ISIS līderis Al Bagdadi ar video vēstījumu aicināja visus ISIS sekotājus ar savām automašīnām nogalināt cik vien var cilvēkus

Reklāma
Šajā video redzams kā baltā kravas mašīna uzsāk savu ceļu cauri pūlim. Redzams ka šoferis piebremzē un tad uzņem ātrumu, pilnā ātrumā triecoties cauri cilvēkiem.
550 9 87 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 87

0/2000

Tagad visi šausminās "Ak, nabaga francūži!" Bet ko viņi paši dara? Tas nekas, ka viņi nobombardēja Sīrijas bērnu slimnīcu, kur mētājās nevainīgu zīdaiņu un bērniņu līķīši. Tas nekas, ka viņi iznīcina cilvēkus, kuriem nav nekāds sakars ar ISIS. Kāpēc par to neviens skaļi nerunā? Ā, nu jā Eiropai jau pašai galva liela, citi jau cilvēki neskaitās... Pilnīgi riebjas lasīt kā citi sēro par šiem teroraktiem, kaut gan aiz Eiropas robežām daudziem ir izpostītas viņu dzīves. Bet tas jau nevienam neinteresē.

50 15 atbildēt
Nu lūk, salaida pasaules diedelniekus savā valstī, žēl ka atkal dēļ ES liberāļu sūdiem cieš nevainīgi cilvēki!
32 1 atbildēt

Galvenais par to ir uzcept rakstu!

22 0 atbildēt
Latvijā jābaidās no Maximas un veco māju ēkām.
20 0 atbildēt

"Izveidosim paniku, savādāk cilvēki tādi mierīgi palikuši." Teica bagātākie.

"Jā, panika novērš uzmanību no tā, kam patiešām jāpievērš uzmanība." Teica politiķi.

"Nelieši ir tie cittautieši!" Latvetis sēdēja un vainoja visus tos, kuri nav latvieši.

19 2 atbildēt

Atcerēsimies dažus faktus:

1) Vēl nesen tieši bagātajām rietumvalstīm piederēja visa parējā pasaule, kuru viņi labprātīgi bez nekādiem kariem un konfliktiem atbrīvoja.

2) Rietumu pasaules militārajam un ekonomiskajam potenciālam nav pretinieku ne Āfrikā, ne Tuvajos Austrumos.

3) Lai uzturētu un apgādātu teroristisku organizāciju, nepieciešami ļoooti lieli līdzekļi.

4) Dažām rietumvalstīm jau ir pieredze masveida nevēlamu cilvēku likvidēšanā.

Beigsim naivi domāt, ka rietumu pasaule žēli un bezspēcīgi noskatās, kā viņu zemēs veic terora aktus vienu pēc otra.

14 1 atbildēt

Tev vajadzētu atjaunināt informāciju, jo šeit tev jau ir nepareizi skaitļi. 

12 0 atbildēt
Man vēderkāju rijēji nekad nav patikuši. Koloniālā režīmam kritot kas Eiropā afrikāņus ielaida? 1940. - gados kas pus eiropu aziātiem atdeva? Šie mērgļi kopā ar britu šļupstētājiem.... Man nav žēl.
11 1 atbildēt

Tas nebūtu attaisnojums terorakta veikšanai. Tādas lietas nenosaka parastie iedzīvotāji un bombardēt Sīriju arī neizdomāja parastie iedzīvotāji. Vienalga uz kāda pamata teroristi veic teroraktu, viņi ir un paliek teroristi. 

8 0 atbildēt

Imagine there's no countries, it isn't hard to do, nothing to kill or die for, and no religion, too imagine all the people living life in peace

/Džons Lenons/ 

8 0 atbildēt
Eiropā citas tautas to nedarītu un ISIS nav tauta, bet gan organizācija un musulmaņi ir vienīgie kas spēj uzbrukt tiem kas viņiem devuši patvērumu.
7 1 atbildēt

Tas ir šausmīgi, ka ES nespēj nodrošināt drošību tās pilsoņiem, bet tai pat brīdī uzņemās atbildību un rūpes par tiem, kas grasās mūs visus iznīcināt. Pats briesmīgākais ir tas, ka nevienā brīdī cilvēks nevar būt drošs, ka, izejot cauri kādai cilvēku pārpilnai vietai, viņš vispār nokļūs atpakaļ mājās. Bet vēl šausminošāks ir fakts, ka, ja Latvijā kaut kas tāds atgadītos (Nedod Dievs, protams), tad mēs paliktu uz pusi mazāk. Tā jau ir: Ja tas neskar amatpersonas un viņu ģimenes, tad par civiliedzīvotājiem nospļauties.

6 0 atbildēt
Katru reizi, kad ziņu portāli stāsta par kārtējo teroraktu, vienīgais uz ko es varu cerēt, ir ka tas nekad nenotiks Latvijā. Bet adzīsim, ka tas ir tikai laika jautājums.
11 8 atbildēt
Ahj un tad šie bēgļi raud , ka viņus nelaiž iekšā Europā... Bet kur laist , ja daži šādi rīkojas... Pirmkārt jārūpējas par savējiem nevis kkādiem bēgļiem.. Skolotāja tak ir jums tā darijusi - viens taisa nedarbus , pēctam visi paliek uz pēcstundām... Te ir tas pats ..
3 0 atbildēt

Un tagad iedomājieties kādu teroro aktu būtu uztaqisīt Latvijā...

Vai jūs domājiet ka mūsu dienesti spētu tikt galā ar ko tādu ja pat Franči izskatās bezpalīdzīgi??

Man ir jautājums ar Kuru galu domā mūsu līderi??

3 0 atbildēt

Mani vienīgo šīs traģēdijas vairs nepārsteidz?? Franciju pamazām sāk iznīcināt nolādētie musļiki, tad ķersies UK, Vācijai utt. WELCOME TO EU !!!  emotion 

3 0 atbildēt

  Nevajadzēja uz reiz nošaut,vajadzēja izspīdzināt ārā visu informāciju ,lai atrastu pārējos "fruktiņus" un tad nožmiegt.Vispār ko es te runāju,policijai nemaz nebija citu variantu,bruņojies un plus vēl ar transportu!Žēl ka tā notiek,tie nolāpītie teroristi,kaut Velns viņus vienreiz saplacinātu!!!

2 0 atbildēt

sirds sažņaudās  emotion  

2 0 atbildēt

Tieši tā, no abām pusēm ir tie, kuriem ir misija nogalināt, kamdēļ, pēcāk cieš nevainīgi cilvēko NO ABĀM PUSĒM.

2 0 atbildēt

Daudzi te saka ka Franci nebija speigi noariget uz sadiem draudiem.

Francijai ir viena no vismodernakajam armijam un izlukosanas dienestiem pasaule!

Varbut vini vienkarsi velejas pielaut sadu teoraktu.

PS atvainojos ka nav garumzimju

2 0 atbildēt