local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tiešām atrasti pierādījumi Dieva eksistencei?19

150 14
150 14 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000
Tas nav pierādījums Dieva eksistencei, bet tam, ka cilvēki bībeli veidojot (ne jau dievs to rakstīja) aprakstīja eksistējošas vietas, iespējams, savijot ar leģendām.
37 5 atbildēt

Sākot jau ar "nevainīgo ieņemšanu", ko ar mūsdienās zināmajiem zinātnes atklājumiem nevar uzskatīt par jebko citu, kā vien mākslīgo apaugļošanu, visa Bībele, tāpat kā pārējā plašāk izplatītā reliģiskā monoteiskā literatūra, ir bijušu notikumu atstāsts, kas, izmantojot vientiesīgo ļautiņu naivumu, ir pielāgots viņu saprašanai un lieliski izmantots savu mērķu ieviešanai. 

Jūras dzīvnieku pārakmeņojumi kalna galā tikpat labi liecina par zemes garozas pārbīdēm pa vertikāli - kas pirms miljoniem gadu bija jūras dibens, tagad ir izcelts tūkstošu kilometru augstumā. Zemes virsmas izmaiņas joprojām notiek - ir vietas, kas grimst, ir vietas, kas paceļas. 

Tā ka - vienīgais, ko šie fakti pierāda, ir Dižpasakas balstījums reālajos notikumos.

21 3 atbildēt

Pieej pie spoguļa un redzēsi pierādījumu Dieva eksistencei!

24 8 atbildēt

Kādu brīdi nevarēju saprast, kāpēc attēlā Mozus rāda uz milzīgu bumbuli, uz kura rakstīts "Latvija".

http://image.prntscr.com/image/62b111bff0d04c6dbacbc88f2cd14918.png

12 0 atbildēt

Abrahamu reliģijās (Judaism, Christianity, Islam) un nenoliedzami arī citu reliģiju piekritējiem īpaši patīk sākt savus "pierādījumu meklējumus" jau ar virsrakstu uz baltās lapas. 

Tieši tādēļ zinātne pārspēj reliģiju, jo pētnieki sāk ar pierādījumiem un seko tiem, lai nu kurp tie vestu nevis iepriekš uzrakstot virsrakstu un tad apkārtējo pasauli, un realitāti šķoba, lai tikai pierādījumi atbilstu reliģiskajām pasaciņām, dogmai. Zinātnieks pieņems pierādījumu atbalstīto patiesību, nevis izdomās savu un tā ir daudz reiz vairāk respektējama pozīcija.

To, ka reliģija ir cilvēku izdomāts konstrukts priekš pirmajiem prātiem, kuri nezināja labāk ir nenoliedzami, bet dievs? 

Domāju Epicurus pateica viss labāk:

Is God willing to prevent evil, but not able?

Then he is omnipotent.

Is he able but not willing?

Then he is malevolent.

Is he both able and willing?

Then whence cometh evil?

Is he neither able nor willing?

Then why call him god?

Bet personīgi, lai cik tā neizklausītos par klišeju patiešām, ja vēlies redzēt dievu tev vajag tikai apskatīties apkārt. Ko es ar to domāju? Nejau to stereotipisko fufeli, ko tev ceņšas iesmērēt katrs naivais Jehovas liecinieku sekotājs kuram prāta attīstība apstajās 15 gados, nē! Es ar to domāju pateikt, ka viss mums apkārt un mēs tanī skaitā esam atomu savienojums, atomi kuri savukart kadreiz pastāvēja tikai pašā primitīvākajā veidā, jebšu pašā vienkāršajā elementā Ūdeņradī. 

No kurienes tad mēs dabūjām šos atomus? Mēs zinam, ka saules dedzina ūdeņradi astronomiskos daudzumos katru sekundi to kodolos. Pateicoties kodolu sintēzei saules kodolā zem prātam neaptveramas temperatūras un spiediena ūdeņradis tiek pārvērsts augstākos elementos ar vairāk protoniem, neitroniem un elektroniem.....

Priekš piemēra ūdeņradim in 1 protons un 1 elektrons. Merkūrijam ir 80 protonu, 121 neitronu. Zeltam ir 79 protonu 118 neitronu.

Tad kā mēs pie šiem elementiem nonācām? Pateicoties Super nova, kad saules mirst. Pēc nāves masīvas saules atstāj nebulas, jeb milzīgus ionizētus gāzes putekļus, kuri savukārt kļūst par cita dabiskā likuma upuriem......gravitācijas. Matērija pievelk matēriju. Pēc ilga laika šīs gāzes sāk savākties un veidot jaunu zvaigzni. Pēc tās dzimšanas liekās gāzes tiek atstumtas, bet ar laiku sāk orbitēt apkārt jaundzimušai zvaigznei pakāpeniski veidojot jaunas planētas ar visu to pašu matēriju, kura kādreiz atradās kādas citas zvaigznes kodolā.

Tālāk jau ieplūstam pelēkajā rāmī, jo nav īsti skaids "Abiogenesis" sākums, jebšu pirmo sevis replicējošo šūnu veidošanās. Toties tālākais process, Evolūcija, ir labi saprasts process...... un mēs esam tās rezultāts, tāpatās kā citi dzīvnieki un augi..... Bet mūsu pašu pamatu pamati, tie elementi....ir no zvaigznēm.

We're all stardust....... it's poetic, if nothing else. Un šeit arī sākas panteisma (Pantheism) filozofija.

9 0 atbildēt
Nja. Gribētos atsauces uz visiem šiem brīnum atradumiem.
7 1 atbildēt

Parasti jebkurš cilvēks zin, ka viņam ir tēvs un māte (lai nu kādi viņi nebūtu). Bet par dieva esamību liela daļa šaubās. Tam izskaidrojumi ir pāris. Vai nu dieva nav, vai nu viņam pa to visu ir pofig, bet ja viņam ir pofig, tad ko man iespringt?

5 0 atbildēt

Dieva eksistencei nav un nebūs pierādījumu, tas ir tikai un vienīgi ticības jautājums. Vai nu tici, vai nē. Kas attiecas uz Bībeli, jau sen ir skaidrs, ka viss tur sarakstītais nav tikai tukšas pasakas, ir pierādītas, atrastas daudz vairāk lietas, nekā minēts rakstā. Bet vai tas uzreiz pierāda Dieva esamību? Bībeli ir sarakstījis cilvēks, pie tam pirms ļoti ilga laika, ar pilnīgi savādāku pasaules uztveri, tur ir aprakstīti daudzi vēsturiski fakti no tuvo austrumu reģiona, bet tas viss ir salaists kopā ar mitoloģiju, tāpēc ir visai grūti izšķetināt kas ir fakts, un kas ir mīts. 

5 0 atbildēt

Brāļiem Anderseniem ir konkurents emotion

6 3 atbildēt

intresanti ir tas, ka pilāts dzīvojis 100 gadu pirms musu ēras

3 0 atbildēt

Teiksim tā - es neteikšu īsti, ka ticu, ka ir Dievs - es ticu, ka ir vienkārši kaut kas augstāk stāvošs par mums. Ne visums, ne kosmoss, kas liek mums padomāt, ka visums ir tik liels un mēs tomēr esam tik maziņi, bet tas, ka patiešām kaut kas augstāk stāvošs eksistē. Visas tās karmas padarīšanas, ka viss sliktais reiz nāk atpakaļ. Tas liek padomāt, ka ir kaut kas augstāks par mums. Ne obligāti Dievs, bet kaut vai kas cits - neizskaidrojams. lai vai kā - lai arī man nav noteikta ticība, es tik un tā ticu Dievam. 

3 1 atbildēt

te nav nekādu tiešu, dievišķu pierādījumu. visu var izskaidrot ar tā laika notikumiem, kurus pieminēja bībelē, lai tai piešķirtu lielāku ticamību. nenoliedzu, ka pastāv Dievs, arī Bībeles ticamību nenoliedzu, jo kamēr mēs nezinām vienu vienīgo taisnību par to, kā viss radies, tikmēr gan zinātne, gan reliģijas paliek tikai ticības.

2 0 atbildēt

es ar uzrakstisu savu bibeli ka nakotne bus citādāka nekā tagad...un tajā laikā mani visi pielūgs...wut..

1 0 atbildēt
Žēl tā cilvēka, kas nospieda -
6 6 atbildēt

Tikai pēc jums, pagāni

1 1 atbildēt