local-stats-pixel fb-conv-api

Kā izskatās pasaule akla vīrieša acīm?16

617 0

Džordžs Redhawks ir iespaidīgs vīrs. Viņš sāka zaudēt redzi, kad viņš citiem mācīja medicīnu. Viņa jaunā invaliditāte piespieda viņu pamest savu sapņa darbavietu tikai pēc 4 gadiem tajā amatā. Viņš cieš no vizuālām kroplībām, kuras rada viņa smadzenes, cenšoties ''aizpildīt'' carumus redzē. Džordžs tika atstāts krustcelēs.

Tā vietā, lai viņš čīkstētu par savu invaliditāti, viņš to izmantoja sev par labu. Sniedzoties pēc palīdzības pie mūsdienu tehnoloģijas, viņš izveidoja ''Pasaule caur manām acīm'' bilžu sēriju.

''Kad es zaudējo lielāko daļu savas redzes, es sāku pētīt šo mākslas materiālu, ko man sniedza manis paša invaliditāte. Es domāju, kā īstenot ideju - parādīt pasaulei manu pasauli,'' viņš stāsta. ''Mana māksla ir veidota ar tādu mērķi, lai izaicinātu un dažkārt sabojātu vizuālo ''kārtības'' sajūtu, jo mana redze ir liels izaicinājums, es ar to dzīvoju 24 stundas dienā, 7 dienas nedēļā.''

Kādēļ viņam ir šādas ''halucinācijas''? Medicīniski šie ''akluma punkti'' saucas skotomas. Skotoma ir perēkļveida kroplības redzē, redzes defekts noteiktā redzes lokā vienā vai abās acīs. Šie akluma punkti ir redzami kā melni ''caurumi''. Visbiežāk, smadzenes pašas centīsies ''aizlāpīt'' šīs redzes nepilnības, kas rezultējas izkropļotā un kustīgā bildē, lai arī patiesībā nekam nevajadzētu kustēties.

Šie attēli ir vizuāli stimulējoši un hipnotizējoši, tie sniedz ieskatu tāda cilvēka dzīvē kā Džordža. Lai arī cilvēki bez šādām redzes problēmām nekad pilnīgi nesapratīs, kā tas ir - dzīvot ar to katru dienu, šīs bildes ir labs veids, kā iemācīties par to vairāk un, varbūt, pat relaksēties. Lai gan apšaubu, ka Džordžs, šādus brīnumus redzot katru dienu, relaksējas.

617 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Negaidīju, ka nāksies kādreiz ko tādu teikt, bet - kaut visi redzētu pasauli tik skaistu kā aklais vīrietis.

22 2 atbildēt

Skaisti, tikai tas ''caur acīm''  neveikli izklausās emotion

8 0 atbildēt

Dievīga Fantāzija!

8 0 atbildēt

skaisti vārdi un kvalitatīvi gifi =  emotion 

7 0 atbildēt

Interesanti...

6 0 atbildēt

Viņš redz tieši šādas lietas? Nez kā smadzenes nosaka ko rādīt? kādēļ citreiz ap acīm ir kādas kustīgas formas, kā spalvas, bet citkārt acis ir aizklātas ar kko nesaprotamu? kāpēc smadzenes katru reizi nerada vienādu effektu ap acīm, kā to var izskaidrot? Un kādēļ viņš redz tieši šādas lietas nevis kko citu piemēram, ķirbi cilvēka galvas vietā? kāpēc bija jāiziet no darba ja viņš redz un apzinās ka tas ir tikai gļuhs?bik par sarežģītu lai skaidrotu šo kropļojumu tik primitīvam rakstam, gribētos zināt vairāk..

7 1 atbildēt

 emotion 

5 0 atbildēt

Reizēm cilvēkiem ar migrēnu parādās kas nedaudz, nedaudz līdzīgs - tādi kā tumši plankumi, kuri aizpildās ar... kaut ko. Tie ilgst tikai kādu pusstundu, tā ka vizuāli neko daudz nevar ieraudzīt, jo smadzenes vēl nesāk tik intensīvi darboties un tos "lāpīt", bet kaut kādas detaļas no šiem gifiem ir ļoti līdzīgas - it īpaši nemitīgā kustība, ņirboņa.

7 2 atbildēt

O_O Skaisti

4 0 atbildēt

Redzē viņam ir caurumi, kas tik ļoti bojā viņam redzi, ka legāli viņš ir akls, kas nozīmē, ka nevar piedalīties ceļu satiksmē, utt. Ne vienmēr ''akls'' nozīmē, ka redzi tumšu bildi.

4 0 atbildēt
Interesanti👍
4 0 atbildēt

Baigi forsie darbi.

3 0 atbildēt

Es nezinu,kā jums visiem.

Bet,man šī kustība,kā viss bildēs attēlots uzreiz uzsita atmiņā,to jaunības dienu "karuseļa"sajūtu. Kad atnāc no tusiņa,gribi apgulties,un sākas.... Tā,kā šajās bildēs,tikai Tev,un ar acīm ciet emotion  emotion 

2 0 atbildēt

OP GIF PAK +

0 0 atbildēt