local-stats-pixel fb-conv-api

Nē Latvijas prezidentam cittautietim!16

217 2

Tāds secinājums ir pēc aptaujas rezultātiem. Varbūt Latvijā vēl ir tālu līdz šādam scenārijam, ka nelatvietis grasītos kļūt par prezidentu, bet Igaunija ir nonākusi jau līdz tam. Neskatoties uz Martin Helme nopelto izlēcienu, kur viņš pateica, ka galvenā problēma Marina Kaljurand, ir, ka viņa ir krieviete, viņa partijas popularitāte ir tikai augusi. Tauta atšķirība no politiķiem domā savādāk. Šķiet, ka arī Latvijā viss ir kāŗtībā šajā ziņā, ja 44% no aptaujā atbildējušiem ir pateikuši nē. Vienkārši "nē". Bet par ko tas liecina?

Varētu padomāt, ka esmu baigais liberālis, kam vienalga vai Latvijas prezidents ir latvietis vai nē. Taču jautājums drīzāk būtu par to, ko mēs uzskatam par latviešiem. Ja cilvēks, kas šeit ir dzimis un audzis, bet krievs, sadomā kļūt par prezidentu, tad tas nav pieļaujams? Pat neskatoties uz visu viņa neapšaubāmo patriotismu? Un kā būtu, ja šis cilvēks būtu vietējais lietuvietis vai igaunis? Vai arī vienkāršāk pieturēties pie ierastās kārtības un nekādu diskusiju?

217 2 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Neviens no aptaujas atbilžu variantiem neatbilst.

Manuprāt, latvietis var būt arī cittautieties, kurš prot valodu, ciena kultūru un mīl šo valsti. Tāds cilvēks ir lielāks latvietis par daudziem nodevējiem, kas dzimuši kā latvieši.

24 0 atbildēt

Eiropa mūs nesaprātīs,

Eiropa mūs nepazīs...

Šī dziesma man zēž galvā jau 4 gadus. Tikai īsts latvietis leposies par savu valsti. Ir latvieši, kas apsaukā savu valsti, noliek to un saka "ko viņa man ir devusi", bet kad iet ārzemēs grūtāk nekā mājās tad uz ceļiem rāpo atpakaļ un sauc sevi par patriotu. Kauns... Latvietis esi, kad lepojies ar sevi, savu valsti un centies pilnveidot savu valsti. Tas ir kad saviem bērniem māci Latvijas vēsturi un latvju tautas gudrības. Kad spēj pasmieties par kartupeļu jokiem, bet pēc tam aiziet mājās un uztaisīt 5 dažādus ēdienus no kartupeļiem kā galvenās sastāvdaļas. Tas ir kad zini, ka tavs ciltskoks sastāv no vāciem, krieviem, igauņiem utt. bet tā vai tā lepni sauc sevi par latvieti.

Mēs tā jau esam maz, saudzēsim savu tautu.

14 0 atbildēt

Atbilžu variantiem nepiekrītu...

Pati pazīstu cilvēku, kas pēc tautības ir krievs, bet patriotisma,cieņas un mīlestības viņam pret Latviju ir daudz varāk kā dažam labam latvietim. Tāpēc domāju,ka ne jau tautība nosaka, kas tad īsti ir šis cilvēks, bet gan tas, kā viņš attiecas pret valsti kurā dzīvo un visu, kas apkārt

10 0 atbildēt

Ričards Brensons varētu būt izcils Latvijas prezidents.

4 0 atbildēt

kā atteikties būt latvietim?  rietumos latviešus ne pārāk ciena. austrumos latviešus ne pārāk ciena. PAšu zemē latviešus izmanto verdzībā un neciena. ko darīt? emotion

6 2 atbildēt

Interesants jautājums- kā kļūt par latvieti? Ja runājam par ierakstu pasē, tad viss ir vienkārši- kādam no vecākiem jābūt tādam pašam ierakstam pasē. Bet ja runājam par izjūtu -latvietis, tad viss kļūst sarežģītāk. Ir vienkārši jājūtas kā latvietim un nav jākaunas par to.

2 0 atbildēt

nee arii Rīgas mēram? null 

0 0 atbildēt

Kāpēc nevienā testa atbilžu variantā nav teikts "par pilsoni var kļūt naturalizācijas kārtībā"? Bet raksta saturam es piekrītu.emotion

0 1 atbildēt

Manuprāt, par latvieti sevi saukt var tikai cilvēks, kam tomēr ir latviešu vecāki un kaut vai kaut kādas latviešu saknes. Citos gadījumos šis cilvēks var būt Latvijas pilsonis, Latvijas iedzīvotājs, bet ne latvietis. Vai var kļūt par prezidentu - kāpēc ne? Bet man nepatīk, ka cittautieši un iebraucēji sauc sevi par latviešiem. Ja es tagad sāktu dzīvot Ķīnā, es tāpēc nesauktu sevi par ķīnieti. 

1 2 atbildēt