local-stats-pixel fb-conv-api

Klejotāji, kas izveidoja impēriju.17

Bailes un apjukums māca Krievzemi. Gluži kā siseņu pūļi, no austrumiem pāri stepēm brāzās bruņotu jātnieku ordas, kas kāva ļaudis un laupīja apmetnes, un aizslaucīja savā ceļā ikvienu karaspēku, kurš iedrošinājās stāties tiem pretī. Vienīgi Novgorodas zeme paglābās no pārējo senkrievu zemju likteņa. Kāds Novgorodas hronists ar šausmām rakstīja par iebrucējiem, ka tās esot ”nezināmas ciltis”, kas runā svešā valodā.

261 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Interneta resursi
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Ja es varētu, es noteikti iedotu medaļu par šo rakstu.  emotion 

22 0 atbildēt

Mums nospideja. Kas to lai zin. Nebutu nomiris valdnieks varbut mes visi butu skibam acim. Bet traka tauta.  Varbut tapec krievija ir tik divaina, jo tur savu seklu mongolji atstajusi. Putinam ari tas acis tadas mazas un skiele.

16 0 atbildēt

Tāda veida rakstus pilnīgi noteikti ir vērts taisīt,  vēl vairāk, es pat teiktu, ka ir nepieciešams tos taisīt.emotion

13 0 atbildēt

Tā sarkanā teritorija drīzāk ir kā zemes līdz kurienei stiepās viņu sirojumi, ne jau tā bija kāda reāla valsts/impērija mūsdienu izpratnē. Un ar mongoļiem tur arī sakars vairāk tāds ka citi viņus sauca par tādiem. Kā gan varētu izskaidrot ka pašā mūsdienu Mongolijā šādi varoņstāstiņi nav īpaši cieņā, vai tad viņi neatcerētos savu dižo pagātni un nebūtu sacerējuši kādus 100 varoņeposus par šo tēmu? Piemēram Latvijā/Lietuvā ap to laiku notika slavenā Saules kauja ar krustnešiem un tas un visādi tur citi $ūdi ir piefiksēts rakstos/dainās/ tautasdziesmās, bet Mongolijā reti kurš vispār par tādu Čingishanu ir dzirdējis, nopietniemotion

8 0 atbildēt

Leiši atrāvās no mongoļiem pie Vorkslas sākotnēji. 

Pēc tam, kad mongoļu ziedu laiki bija garām, tad Eiropieši u.c. iemācījās pret viņiem karot, tajā skaitā arī leiši. 

Par to izvarošanu - ļoti lielas pasakas, no sērijas par mongoļu nežēlīgo valdīšanu Krievijā. Tam ir tik daudz materiālu veltīts pēdējā 20-30 gadu laikā, ka faktiski ir pierādīts, ka "Mongoļskoe igo" nebija nemaz tik nežēlīga kā agrāk tika uzskatīts un traktēts PSRS laika vēstures grāmatās. 

5 0 atbildēt

Kartē redzams ka uz rietumiem tālāk mongoļi negāja, no latgaļiem atrāvās .

3 0 atbildēt
Leiši šeit vēl nepiedalījās.... vēlak pret zelta ordu... , bet tas jau ir cits stasts. Ari tada izvarosanas principa nebija.. pec kadas nepaklavigas pilsetas ienemsanas hans vareja dot atlauju, ka balvu saviem karaviriem uz noteiktu laika periodu. Piemeram 2 dienam laupit cik vari panestun "nemt" ko vien velies... izvarosanas bija... Tada principa gan ne.. ;
2 0 atbildēt
Viss mainās.Tagad par tādu Mongoliju maz ko dzird.Tas pats ar Portugāli.iekaroja Brazīliju,bet tagad nabadzīga valstiņa.Tas pats ar visām impērijām.
2 0 atbildēt

Eiropu pasargāja tā laika Lietuvas karaliste (nezinu pareizo vardu, tāpēc lietoju pēc loģikas atbilstošu), ar dižkunigaikšti Vitautu priekšgalā.

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

žēl ,ka tajaa laikaa M.Mensons nebija - iedomajieties visi tur ar zobeniem neesajaas slaktee un mensons skan fonaa !!! 

2 3 atbildēt